Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 34,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het delict als maatstaf

A. Menger • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het delict als maatstaf is een algemene methodiekbeschrijving voor het reclasseringswerk. Het gaat over het werk van de reclasseringswerker, de ketenpartners en andere betrokken organisaties. Begeleiding van de verdachte of dader door de reclassering vindt altijd plaats in gedwongen kader: de begeleiding is opgelegd door justitie. De cliënt komt dus niet uit eigen beweging. Aan dit kader zijn zowel reclassering als cliënt gehouden.

  Reclasseringswerkers hebben al werkend ontdekt wat het gedwongen kader voor hun methodisch handelen betekent. Een methodiekbeschrijving voor de reclasseringswerkers bestond echter nog niet. Daar was, zeker na de ontwikkeling van het diagnostisch instrument RISc, behoefte aan.
  Immers: wat heb je aan een goede diagnose als je geen methodiek hebt voor de begeleiding?
  Recente ontwikkelingen in het buitenland, samengevat als de What Works-beweging, in combinatie met ‘best practices’ van reclasseringswerkers, hebben geleid tot dit boek.
  De verbindende schakel tussen theorie en praktijk is het begrip ‘responsiviteit’: hoe kan de werker ervoor zorgen dat de cliënt open staat voor dat wat de reclassering kan aanbieden? Met als doel de kans op herhaling van strafbare feiten te voorkomen.

  Een methodiek ‘werken in gedwongen kader’, hoe grondig en gedetailleerd ook, kan alleen effectief zijn als ‘het werken’ werkelijk begrensd is door dit ‘gedwongen kader’. Elke methodische invulling verliest haar overtuigingskracht als de kaderstellende werking van de context ontbreekt. Helderheid hierover is het fundament van de methodiek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 248mm
  Aantal pagina's : 251
  Uitgeverij : SWP, Uitgeverij B.V.
  ISBN : 9789066659735
  Datum publicatie : 09-2008
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen