Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het fluwelen konijn
  Het fluwelen konijn (boek)

Het Fluwelen Konijn

Hoe knuffels echt worden

Margery Williams • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een meisje krijgt met Kerst een speelgoedkonijn. In het begin is ze er heel blij mee, maar al snel vergeet ze hem weer. Het konijn belandt tussen speelgoed dat er veel mooier en echter uitziet. Het konijn is verlegen en onzeker over zichzelf, want hij is slechts van fluweel. “Hoe word je echt?” vraagt het konijn zich af. Zijn vriend, het wijze Leren Paard, geeft antwoord. “Echt gaat niet om hoe je gemaakt bent. Je kunt het worden, maar alleen als er heel veel van je gehouden wordt.”

  Het kan bijna niet anders dan dat dit boek je raakt. Het Fluwelen Konijn is een tijdloos verhaal over vriendschap, liefde en acceptatie. Dit boek brengt, net als De kleine prins, filosofische teksten en grote wijsheden op een eenvoudige manier. Deze klassieker van Margery Williams uit 1922 is al vele malen opnieuw uitgebracht en met zijn vele lagen geschikt voor alle generaties.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 34
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463457101
  Datum publicatie : 06-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,8 uit 3 reviews)

  16-08-2019
  Het Fluwelen Konijn
  Een erg mooi boek met mooie illustraties.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  16-07-2019
  Hoe word je echt?
  Een magisch sprookje, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. "Hoe word je echt?" “ECHT is niet hoe je gemaakt bent,” zei het leren paard. “Het is iets dat met je gebeurt, als een kind lang, heel lang van je houdt, dan word je ECHT.” In de sfeer van Le Petit Prince, mooi vertaald, en precies lang genoeg voor voor het slapen gaan.

     Prachtige illustraties

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-07-2019
  Aanrader.
  Zo leuk geschreven. Heb het in een keer uitgelezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

“Wat is Echt?” vroeg het Konijn op een dag. “Betekent het dat je een knopje op je rug hebt en dat er iets in je zit dat zoemt?”

“Echt gaat niet over hoe je gemaakt bent,” zei het Leren Paard. “Het is iets dat met je gebeurt. Als een kind een hele, hele lange tijd van je houdt, niet alleen om met je te spelen maar écht van je houdt, dan word je Echt.”

“Doet dat pijn?” vroeg het Konijn.

“Soms,” zei het Leren Paard, want hij was altijd eerlijk. “Maar wanneer je Echt bent, vind je het niet erg dat het pijn doet.”

“Gebeurt het opeens, zoals wanneer je een knopje indrukt,” vroeg hij, “of stukje bij beetje?”

“Echt worden gebeurt niet in een keer,” zei het Leren Paard. “Je moet het wórden en dat duurt een lange tijd. Dat is ook waarom het meestal niet gebeurt bij speelgoed dat gemakkelijk breekt, scherpe randjes heeft of dat zorgvuldig bewaard moet worden. Tegen de tijd dat je Echt bent, is het grootste deel van je vacht kaal geknuffeld, vallen je ogen eruit, zitten er onderdelen van je los en zie je er haveloos uit. Uiteindelijk doet dat er allemaal niet toe, want als je eenmaal Echt bent, kun je niet lelijk zijn, behalve voor de mensen die het niet begrijpen.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen