Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 7,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het koperen plaatje

Een verrrassende ontdekking

A.G.M. Olthof • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een tijdens het opruimen van de archieven in de synagoge van Borculo werd een oud koperen plaatje gevonden met een Hebreeuwse tekst. Nieuwsgierig naar de herkomst van en het verhaal bij zit plaatje ging de auteur op zoektocht en kwam tot een verrassende ontdekking. Er kon een link worden gelegd met Gouda Lobstein, een vrouw die in de oorlog door de bezetter was gearresteerd, afgevoerd en vermoord. Ter gedachtenis aan haar ligt voor het pand Muraltplein 44 te Borculo een Stolperseine.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 16
  Uitgeverij : Olthof Huisman Publishers
  ISBN : 9789082184532
  Datum publicatie : 03-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Begin 2019 kwam het bestuur, tijdens het opruimen en schonen van de archieven van de stichting Synagoge Borculo (SSB) een koperen plaatje met Hebreeuwse tekst tegen. Het plaatje is verweerd en voorzien van twee schroefgaatjes. Er staat een Hebreeuwse tekst op. Het vermoeden was dat het plaatje erg oud moest zijn. Benieuwd naar de herkomst en het doel van het plaatje zorgde voor een begin van een zoektocht. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen