Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Napoli
  Napoli (boek)

Passage Istanbul

J.P. Hinrichs • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 8
  Samengesteld door Jan Paul Hinrichs


  Istanbul, Constantinopel en Byzantium zijn zwaarbeladen namen: weinig plaatsen spreken zo tot de verbeelding, zijn zo doordrenkt met melancholie. De Bosporus, de Gouden Hoorn en de Haghia Sophia behoren tot de bekendste plekken ter wereld, ook voor wie er nooit is geweest.

  Passage Istanbul voert de lezer door de stad met behulp van gidsen als Lord Byron, Gustave Flaubert en Virginia Woolf. Gedichten die Konstantin Kavafis in de stad schreef, zijn voor het eerst in vertaling opgenomen. Reizigers die er rond 1900 verbleven, zijn Maurits Wagenvoort, Marius Bauer en Kees Valkenstein, en hun decadente Franse tijdgenoot Pierre Loti. Simenon interviewde Trotski als balling op de Prinseneilanden, en Joseph Brodsky, die de stad verafschuwde, schreef met zijn ¿Vlucht uit Byzantium¿ een van de mooiste essays over de stad. Voorts kijken we mee met Agatha Christie, James Bond en Graham Greene naar Istanbul in de film. Componist Theo Loevendie onthult in een interview hoe hij de Turkse volksmuziek in Istanbul ontdekte.

  Dit achtste deel in de Het Oog in ¿t Zeil-Stedenreeks is weer geschreven voor reizigers én voor de thuisblijvers die samen met William Butler Yeats vanuit de leunstoel willen ¿Varen naar Byzantium¿.

  ¿Het is beslist een eer voor een stad, als er een deel aan wordt gewijd in de fraaie Het Oog in ¿t Zeil-stedenreeks.¿ -Vrij Nederland-


 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 214mm
  Aantal pagina's : 237
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789076314655
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen