€ 13,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hoe was dat toen?

De meest wijze lessen van de oudere generatie

Esmée Dijzer • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Meer dan ooit zijn wij bezig met het opdoen van kennis. Het aantal hoogopgeleiden stijgt, miljoenen zelfhulpboeken vliegen over de toonbank en de beschrijving van onze maatschappij is dan ook passend getransformeerd naar ‘kenniscultuur’. Toch heerst bij mij het gevoel dat één kennisbron regelmatig wordt onderschat, namelijk onze ouderen. Dit terwijl wij ontzettend veel kunnen leren van hun door teleurstellingen en successen vergaarde wijsheid. In dit boek hebben vijftien ouderen hun meest wijze levenslessen gedeeld over liefde, zingeving, carrière, zelfontwikkeling en nog heel veel meer. Deze wijsheid is gebaseerd op tientallen jaren aan ervaring. Voor de jongere generatie is dat dan ook een unieke kans om kennis te verzamelen die zij zelf (nog) niet heeft kunnen opdoen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 101
  Uitgeverij : Esmée Dijzer
  ISBN : 9789464435399
  Datum publicatie : 07-2022
 • Inhoudsopgave
  1. Leen van der Plas - blz. 11
  2. Hieke Sophia de Geele - blz. 17
  3. Rienk Wielenga - blz. 25
  4. Anna Spooren van den Dolder - blz. 31
  5. Peter Dillo - blz. 37
  6. Els Stuurman-Onrust - blz. 43
  7. Zwaantje Buijsman van Goor - blz. 51
  8. Engelbertus Laurens Laan en Rosa Maria Laan-Huver - blz. 57
  9. Dinie Bongers - blz. 63
  10. Ari Dekker - blz. 69
  11. Gerda de Jong - blz. 77
  12. Tiny van Arkel-Matroos - blz. 83
  13. Gea Bos - blz. 89
  14. Anna Catharina Josina Ploos van Amstel - blz. 95
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 13,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"Tranen komen in mij op terwijl ik de cliënten op mijn werk, een dagbesteding voor ouderen, zie zingen. ‘Slaap kindje slaap, daar buiten loopt een schaap,’ zingen ze allen vol overgave en met een vrolijke uitdrukking. Het idee dat ze dit vroeger voor hun kinderen en kleinkinderen hebben gezongen en dit nu samen doen, ontroert mij. Niet elke cliënt is hier altijd even graag, maar tijdens het zingen lijkt iedereen op zijn plek. De door haar beginnende dementie angstige vrouw die nu een lach op haar gezicht heeft, de ietwat stille meneer wiens stem boven het gezang uit komt en de twee vriendinnen die enthousiast non-verbale gebaren maken naar elkaar. Iedereen kalmeert, is in het moment en geniet. Dit zijn de momenten waarop ik eraan word herinnerd hoeveel bewondering ik voor ouderen heb."

Deze bewondering heb ik al van jongs af aan en heb ik nu gecombineerd met mijn passie voor zelfontwikkeling en schrijven. Ik heb vijftien ouderen met al mijn liefde, compassie en belangstelling geïnterviewd en hun meest wijze lessen en indrukwekkende ervaringen gebundeld in een boek.

Ik ben ervan overtuigd dat wij veel van hen kunnen leren. Door alle wijsheden heb ik een andere kijk op het leven gekregen. Zo voel ik meer dankbaarheid, vermogen om te relativeren en waardering voor anderen. Ik hoop jullie ook!

Veel lees plezier! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen