€ 20,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Naar koude kusten 1990-1992

Eerde Beulakker • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als kind ontdekte Eerde Beulakker dat dagdromen het gewone bestaan ruimschoots in schoonheid overtreft. Op een dag stapte Hedwig van den Brink aan boord, vol reiservaring, onrusten en op zoek naar het ongewone. De plannen voor een verre tocht waren snel gesmeed.

  De auteur en zijn vrouw zeilden gedurende een ijzige winter kriskras door de Falklandarchipel. Ze troffen er een half miljoen schapen en tachtig gezinnen, die alles haatten wat Argentijns was.
  Onder in de zuidpunt van Zuid-Amerika voer het Nederlandse zeiljacht langs de gletsjerkusten van het fameuze Beagle Canal en zette de bemanning zowel voet aan wal te Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld, als op Isla Hornos met het klif Kaap Hoorn. Op 21 december 1991, de eerste zomerdag van het zuidelijk halfrond, zeilde het Hollandse koppel, nu in gezelschap van een Engelse zeiler-arts, Antarctica binnen. Het leek op het openen van het deksel van een vrieskist. Wetenschappers, pinguïns en toeristen volgden elkaar in de sneeuw met argusogen.

  Toen kwam de ultieme realisatie van kinderlijk dagdromen. Het jacht Teake Hadewych volgde tot in details het kielzog van Sir Ernest Shackleton, de Britse ontdekkingsreiziger die in 1916 van Elephant Island naar South Georgia zeilde in een sloepje, zevenhonderd mijl over de onbekende Scotia Sea, om na een jammerlijk mislukte expeditie hulp te halen.
  Eerde, Hedwig en Richard identificeerden zich te midden van ijs en kou wekenlang met hun antiheld en bereikten het eiland South Georgia - waarmee ze tevens het gruwelijkste slagveld qua walvisuitroeiing betraden. Op weg naar huis werd in de oceaan tegen het vulkaaneiland Tristan da Cunha geankerd en thee gedronken bij afstammelingen van de Katwijker visser Pieter Groen, voor wie de bewoonde wereld op vierduizend kilometer afstand ligt.


  Uit de vele lovende besprekingen:
  De Telegraaf: 'Ze beleefden avonturen en bereikten plekken, die de toch bepaald niet onbereisde Boudewijn Büch groen en geel van jaloezie maakten.'
  Henk Bezemer in Zeilen: 'Dit boek biedt alles wat ik als dromer en verslaafde aan reisliteratuur vraag: een vreemde bestemming, spanning, historische, sociale, politieke observaties en inzicht in de persoonlijkheid van de schrijver. Dit is een echt boek.'
  Boudewijn Büch: 'Ik vind het een buitengewoon boeiend debuut.'
  Joost Kok in Toerzeilen: 'Lees het zelf en geniet ervan, zoals ik deed.'
  Geïllustreerd met 5 kaarten, 2 tekeningen en 34 kleurenfoto's.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 205mm
  Aantal pagina's : 224
  Uitgeverij : Hollandia
  ISBN : 9789064104770
  Datum publicatie : 03-2010
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 20,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen