Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 34,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Honderd+ Honden Tips
  Honderd+ Honden Tips (boek)

Bomhond, showhond of poulet

André Heuzer • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Over een van de meest donkere periodes in de Nederlandse geschiedenis is veel verteld, maar niet eerder stond de mens en de hond centraal. Hoe verging het onze trouwe huisgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog? Want ook in die vijf verschrikkelijke jaren waren er honden. Showhonden die nog altijd streden voor het kampioenschap, honden die berichten overbrachten voor de troepen, honden die mensen redden en honden die tanks moesten opblazen. En honden die als voedsel dienden. Er werd met honden gewerkt, er werd met honden geshowd, er werd met honden gevochten, er werd met honden gesport. Honden waren huisdieren van wereldleiders aan beide zijden van het front. Rassen kwamen op, rassen werden bekend of juist vergeten. Honden waren mensenredders, en honden waren een verschrikking voor mensen in de concentratiekampen... “Bomhond, showhond of poulet” geeft een in Nederland niet eerder beschreven beeld van al die hondenactiviteit in Nederland en aan de fronten van de oorlog. Een beeld dat zowel mensen die alles willen weten van honden, als mensen die alles willen weten van de oorlog zal intrigeren. Over de auteur Een passie voor honden, een diepe interesse voor de geschiedenis. Het combineren van deze interesses heeft geleid tot dit boek. Andre Heuzer is journalist en communicatieadviseur, en schrijft al een aantal jaren voor Dogzine en daarvoor voor de Hondenwereld. Buiten het schrijven om zijn zijn vier honden en het rondtrekken in Europa met zijn echtgenote en honden zijn grote liefhebberij. Bomhond, showhond of poulet is het eerste deel in de serie “Honden in de geschiedenis” waarin de hond en zijn rol in de cultuurgeschiedenis centraal staat.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 173mm x 244mm
  Aantal pagina's : 342
  Uitgeverij : Dogzine.nl VOF
  ISBN : 9789493060036
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 7 1938, De aanloop tot de bezetting 11 1939, De oorlog breekt uit… 46 1940, Nederland wordt bezet 82 1941, een vol jaar bezetting 128 1942, De ernst blijkt 177 1943, Het tij keert 222 1944, Honger en bevrijding 266 1945, Van Hongerwinter naar bevrijding 299 Een nieuw begin 324 Nawoord 329 Overzicht van afbeeldingen 331 Index 335
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen