€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Huilende spiegels

waarom positief denken niet altijd positief is

Threes Brouwers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Huilende spiegels' is geschreven voor de moderne mens die zoekt naar positieve waardes als liefde en licht, maar daarbij vaak het tegendeel in de omgeving ontmoet. In dit boek wordt uitgelegd hoe dat komt. Het gaat niet om positief denken en voelen, maar om het evenwicht tussen licht en donker. Dit wordt beschreven vanuit de inzichten uit de Jungiaanse psychologie, maar het wordt zeer toegankelijk gebracht. Dus zonder veel moeilijke begrippen en onnodige uitweidingen. Bovendien is het aangevuld met talloze voorbeelden, oefeningen en praktische aanwijzingen om concreet met deze ideeën aan de slag te gaan. Want wie in de spiegel van het leven de eigen emoties herkent, krijgt goud in handen om het lot te keren.

  Threes Brouwers is opgeleid bij Karen Hamaker Zondag en geeft ook zelf cursussen Jungiaanse psychologie in 's-Hertogenbosch.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 211
  Uitgeverij : Threes Brouwers
  ISBN : 9789491164231
  Datum publicatie : 01-2014
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  1. Té positief is negatief
  Tegenstellingen alom
  Eenheid van binnen
  Groeien moet
  Wat is bewustwording?
  2. De donkere kamer
  Je bent met z'n tweeën!
  Over projectie
  Terugnemen van projecties
  3. Maakbaarheid
  Mannelijk en vrouwelijk
  Strijd én overgave
  Het huilende kind
  Perfect is vreselijk!
  Over ontlading
  Conclusie
  4. Over paradoxen
  We blijven maar gehoorzamen
  Herhalingen
  Wat we nodig hebben is er al lang!
  Hoe groter geest, hoe groter beest
  5. Onzeker, nou en?
  Onzeker als gevolg van oud zeer
  Onzeker als gevolg van eenzijdigheid
  Onzeker over het uiterlijk
  Onzekerheid vermomd als schuldgevoel
  Onzeker als gevolg van overgevoeligheid
  Gezonde onzekerheid
  6. Goed en kwaad
  Verschillende levensfases
  Ontdekking van je schaduw
  De schaduw in relaties
  Verzoening met je schaduw
  En daarna?
  7. De symbolentaal van het onbewuste
  Over sprookjes
  Het angstige kind
  De mandala
  8. De aanpak
  Werken met symbolen
  Het risico
  Het creatieve proces
  Werken met je dromen
  De betekenis achterhalen
  De gecombineerde benadering
  Lichaamswerk

  Nawoord
  Literatuur
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Voorwoord

Dit boek gaat over mensen en hoe zij zijn. Over waarom ze zo zijn en hoe dat tot uiting komt in hun conflicten en hun relaties, niet in de laatste plaats in de relatie tot zichzelf. Het gaat dus over jou en mij en over psychologie. Ik denk namelijk dat heel veel verschijnselen en problemen door de psychologie van de mens worden bepaald en alleen op dat niveau kunnen worden begrepen en aangepakt. Ik vermoed dat als we de juiste verbanden leren zien, we ook problemen op grote schaal beter begrijpen en aankunnen.

Maar daarom schrijf ik dit boek niet, ik pretendeer niet in staat te zijn de grote problemen van de wereld te helpen oplossen. Ik wil het klein houden en laten zien dat elk groot probleem in het klein begint en op persoonlijk niveau kan worden herkend en aangepakt. Ik wil ook aantonen dat het vinden van antwoorden op de vraag waarom iets je overkomt, veel eenvoudiger kan zijn dan je denkt. Tenminste als je daar de rol van het onbewuste bij betrekt en bovendien in staat en bereid bent open te staan voor het idee dat alles wat je raakt iets over jezelf zegt. Met dit boek wil ik uitleggen hoe dat werkt, waarom dat zo is, hoe je die verbanden kunt herkennen en wat je daar mee kunt doen. Natuurlijk moet je dan wel geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling en daartoe zelfonderzoek en zelfconfrontatie niet schuwen.
Mijn visie is gebaseerd op de ideeën uit de psychologie van C.G. Jung, waarover ik al tientallen jaren cursussen geef. Ook beheer ik een praktijk waarin ik cliënten vanuit deze invalshoek begeleid.

Ik heb dit boek in eerste instantie geschreven voor mijn leerlingen en mijn klanten. Vooral voor hen die zo moe zijn van het alsmaar blijven streven naar of vechten voor het hogere terwijl ze door het lagere van achteren worden ingehaald. Van achteren omdat het je opeens in de rug springt.

Het zijn de problemen waarmee veel cliënten naar mijn praktijk komen.

Ik heb geprobeerd de tekst zo toegankelijk mogelijk te maken met veel voorbeelden waar iedereen zichzelf in kan herkennen, zodat ook niet-leerlingen iets aan dit boek kunnen hebben. Daarom ga ik in dit boek niet de hele theorie van de Jungiaanse psychologie uitleggen.
Dat is ook niet nodig, want dat is al voldoende gedaan door Karen Hamaker-Zondag bij wie ik ben opgeleid. Ik ben haar veel dank verschuldigd voor haar bezielende boeken, lessen en lezingen. Voor wie haar boeken bestudeert, zal duidelijk zijn dat Hamakers interpretatie van de Jungiaanse psychologie, de leidraad is geweest voor de weg die ik hierin vond. Ik wil haar boeken dan ook van harte aanbevelen voor de lezer die dieper in deze materie wil duiken en verwijs daarvoor graag naar de literatuurlijst. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen