€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 12,95

Meer van deze auteur

 • Cover Koekjes van eigen deeg
  Koekjes van eigen deeg (boek)
 • Cover Wereldgerechten
  Wereldgerechten (boek)

Huisje, boompje, veertig!

het avontuurlijke verhaal van amber van dam, een chaotische dertiger die op zoek gaat naar de juiste formule om een gelukkige veertiger te worden.

Monique Van Der Vloed • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Op haar loungebank overdenkt de 39-jarige Amber van Dam haar leven tot nu toe. Wat heeft ze bereikt? En help, ze wordt al bijna veertig! Wordt het niet de hoogste tijd om alles anders te gaan doen? Ze noteert vijf doelstellingen in een notitieboekje en gaat meteen aan de slag; Een andere baan, een ander huis, gezonder leven, milieubewuster worden en eindelijk die echte ene ware prachtige god vinden die nu eens een keertje WEL bij haar blijft en het met haar kan uithouden. Gaat dit haar allemaal lukken, voor haar veertigste knalfuif?  Monique van der Vloed – Auteur

  Als je een gesigneerd exemplaar wilt kun je me altijd mailen via; m.vloed@upcmail.nl

  “Een boek dat je móet lezen als je zelf ook veertig wordt! De herkenning, de plots en de gedachten van hoofdpersonage Amber ... Geniaal geschreven, heerlijk anders op zijn Rotterdams! Het was mijn meest leuke sinterklaascadeau ooit gekregen!” Linda (41) - lezeres VIVA

  “Geniet van dit verhaal, zoals ik heb genoten van de humoristische, gedurfde, Rotterdamse pen van deze talentvolle schrijfster. Laat je meeslepen in het hilarische maar ook ontroerende relaas van Amber van Dam, negenendertig jaar jong en op zoek naar de juiste formule om een gelukkige veertiger te worden. Een prachtige reis door de gedachtekronkels van de charmante hoofdpersoon, gevangen in een verhaal dat zich grotendeels afspeelt in de Randstad, maar ook in Londen en Amerika.” Kirsten Kuiper-te Kaat – bewerking & eindredactie. 

   

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 434
  Uitgeverij : Monique Van Der Vloed Via Pumbo
  ISBN : 9789090264073
  Datum publicatie : 09-2011
 • Inhoudsopgave

  Inhoudsopgave

  Dit bijzondere verhaal is niet ingedeeld in hoofdstukken maar in dagen. Op deze dagen vertelt de hoofdpersoon haar belevingen en gedachtenkronkels over wat ze meemaakt. Op deze manier wordt je echt in het verhaal getrokken en beleef je de meest gekke situaties met haar mee.

   

 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)

  11-09-2017
  Dit boek is een aanrader!
  Ik vind het een geweldig boek!! Zeer leuk verhaal over de worsteling van Amber van Dam die bijna 40 jaar wordt. Erg grappig geschreven met onverwachte wendingen waardoor het verrassend blijft. Veel herkenbare gedachten om flink van te lachen! Ik heb het met plezier gelezen. En... ik hoop op een vervolg.


  Geplaatst door uit Rotterdam/Alexander , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dinsdagmiddag

“Je tulp staat nog steeds mooi. Ik vraag mij nu dus af: uit welke tuin heb je hem gejat?” Ramon begint te lachen, zijn aantrekkelijke en heerlijke lach.
“Bij mijn overbuurman, die heeft een kleine 'Keukenhof' in zijn tuin gemaakt, dus volop keus.” Hij blijft grinniken. Ik lach schaapachtig mee.
“Ben jij nog met Mister Rich Guy?” Ramon blijft plagerig. Ik voel mij alweer beledigd.
“Ik ben nog steeds erg gelukkig met EDWIN" (Kwam dat er hard genoeg uit?)

"Ja, weet je, hij is meer dan alleen RIJK. Dat sommige mensen zo oppervlakkig en oordelend zijn, is niet mijn probleem, maar ik vind het dan nog wel knap irritant!” (Heel subtiel gezegd, Amber..)
“Okay, boodschap ontvangen, het ligt erg gevoelig! Excuses maar weer aangeboden Amberto!” AMBERTO! AMBERTO! Gaat hij die stomvervelende troetelnaam van jaren terug nu weer in de strijd gooien? Hij weet dat ik er een gruwelhekel aan had! Ik vond het een stomme troetelnaam. Hij had die naam verzonnen omdat feit dat ik nooit graag naar sport op te televisie keek en hij juist wel en als die Humberto Tan dan van alles zat op te sommen over uitslagen, ere divisies en andere voetbal ellende. Dan zat ik mijn nagels maar wat te verzorgen en te balen dat ik weer mijn favoriete series op zondagavond missen moest, omdat Ramon Humberto wilde horen spreken en ik had dus één keer (het was verdomme maar één fucking keertje) de fout gemaakt Humberto Tan daarop aan te vallen en Ramon vond het meteen een geweldige inspiratie om mij Amberto te noemen. Strontvervelend vond ik het. Ramon vond het zelf reuze leuk en nu nog. Ik niet, nog steeds niet. Nu vind ik Humberto wel een schat, sinds hij aan de desk zit van RTL Boulevard.
“Je hebt dus nog steeds een erg grappig gevoel voor humor en kijkt nog erg graag naar Humberto Tan?” Ik wil hem de lol van mijn irritaties niet gunnen.
“Vertel eens, noem je jouw vriendin nu ook Verano?” God! Dat floepte er weer uit, niet de bedoeling! Ramon schiet nu helemaal in een schaterlach en hoe bizar: ik geniet van zijn lach, alsof ik het jaren heb gemist. Nou ja zeg. Ik moet weer snel even normaal gaan doen geloof ik.
“Neeeh, neeeh joh, die noem ik gewoon Vera. Ze heeft niet dezelfde humor die wij samen hadden.” Ramon lacht plots ook helemaal niet meer, alsof hij een erg vies zuurtje in zijn mond heeft.

“Ik ga maar weer eens verder, hou jou ook niet langer op.” Ramon loopt bijna zwijgend naar de deur, draait zich dan nog even om. We kijken elkaar eventjes raar aan.

“Amber, je moet waken over je leuke gevoel voor humor. Word alsjeblieft geen verzuurde oude truttige veertiger!” Hij doet de deur zachtjes achter zich dicht en verdwijnt..

 

 

×
SERVICE
Contact
 
Vragen