€ 26,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Ik Vutrek deel 2 (2019)
  Ik Vutrek deel 2 (2019) (boek)
 • Cover Ik vùtrek 2018 (hardcover editie)
  Ik vùtrek 2018 (hardcover editie) (boek)

Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback)

Een ongekend verhaal van emigrerende oorpatiënt

Sven van der Woude • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ik vutrek. Een verhaal over een emigrerende oor-patiënt (paperback editie)

  Jaren geleden leerde ik een mevrouw kennen. Ze wilde afgezonderd in de natuur wonen en leven volgens de Anastasia leer. Ze zei alsmaar: " We moeten hier weg uit Nederland, want ze vergiftigen ons hier allemaal" Algauw werden haar opvattingen de mijne. We gingen samen bouwvallige huizen bezichtigen, en de jaren die volgden heb ik alles uit de kast getrokken om haar droom te verwezenlijken. Het mag een wonder heten dat het gelukt is want de budgettaire voorzieningen ontbraken mij volledig.

  Vele jaren later was het een feit, Ik kreeg de sleutels overhandigd van een piepklein onbewoonbaar huisje in de Franse heuvels. Na een paar weken klussen raakte de mevrouw uit beeld. Klussen was niet haar ding, en ik paste evenmin in haar bestaan. En zo bleef ik zitten met een project waar ik eigenlijk nooit voor had gekozen, en waarvan ik ook niet wist hoe ik de zakelijke aspecten moest aanpakken.

  Enfin, na al de moeite die ik er voor heb gedaan, en met de gratie van God wil ik toch eens proberen om te gaan verhuizen naar Frankrijk. De grootste uitdaging zit hem in het verbouwen van het huisje, en het probleem met inkomen, dit vanwege mijn slechte lichamelijke gestel. Ik heb namelijk al 20 jaar last van chronische duizeligheid en oorontstekingen. Waarschijnlijk is deze actie een ‘mission impossible’, maar er valt voor mij nog weinig te verliezen. Enfin, in dit honderd pagina’s rijk geïllustreerde boek beschrijf ik mijn Franse belevenissen en ervaringen. Het is een als 't ware een aflevering van de bekende tv Serie: Ik vertrek. Maar dan van een afgestoten eenling die buiten het oog van de camera’s opereert, zonder dan ook maar één woord Frans te spreken. Waar dit avontuur eindigt?

  Waar het boek stopt gaat de weblog verder voor meer info: www.ikvutrek.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 204mm x 291mm
  Aantal pagina's : 100
  Uitgeverij : Ikvutrek.nl
  ISBN : 9789463455206
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (7,5 uit 5 reviews)

  24-01-2019
  Prima Boek
  Boek met honderd pagina's, niet zo zeer een reisboek, maar een waargebeurd verhaal. Lekker uit te lezen in een middag. Ben daarna ook lid geworden van de weblog, omdat ik erg benieuwd ben hoe dit verder afloopt.

     Pakkend verhaal
     Veel kleuren foto\'s

  Geplaatst door uit Weesp , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  20-01-2019
  Niet boekwaardig
  Het verbaasd me dat dit prutswerk een boek word genoemd, hier is eerder sprake van een verzameling mislukte kleurplaten!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 4 uit 10


  13-01-2019
  intrigerend verhaal
  Een intrigerend verhaal van een zieke man, die onbedoeld een afgelegen bouwval in de Franse bergen heeft verkregen. Hoewel het onbeschreven blijft in het boek, lijkt de schrijver op de vlucht te zijn voor de instanties en de hectiek van het moderne bestaan. Geteisterd door eenzaamheid en ziekte, is het maar de vraag of hij zich staande weet te houden in zijn nieuwe leefomgeving, de schrijver lijkt geen keuze te hebben, zijn leven hangt er vanaf. Ik ben erg bevangen geraakt door het verhaal. Dit is een boek met een open einde. Waar het boek stopt gaat de weblog verder deelt de auteur zijn publiek mee.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  12-01-2019
  Madelief
  Een verrassend boek, alsof je voor het eerst een nieuw gerecht uitprobeert. Geen literair hoogstandje, maar zeker wel het kopen waard. De eenvoudige en soms grappige toon in samenspraak met de vele illustraties maken dit waargebeurde verhaal nog intenser. Goed boek en ik hoop op een vervolg.


  Geplaatst door uit Schildwolde , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  11-01-2019
  Breder dan een reisverslag
  De schrijver heeft op zijn zachtst gezegd een bijzondere eigen kijk op de zaken. Hij vertelt zijn visie op feiten met een hoog gehalte aan sarcasme. Dat levert heel wat grappige zinsneden op. Toch is het ‘reisverslag’ breder dan dat. De onderliggende problematieken waar de emigrerende schrijver mee worstelt; ontreddering, relatie, eenzaamheid, ziekte en zijn geloofsbeleving zijn terug kerende thema’s die worden aangehaald in deze kleurrijke geillustreerde kroniek.


  Geplaatst door uit Schiedam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 26,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen