Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Gegijzeld door verlangens  ( angel of love) 2013-2018
  Gegijzeld door verlangens ( angel of love) 2013-2018 (boek)
 • Cover Ik Vutrek deel 2 (2019)
  Ik Vutrek deel 2 (2019) (boek)

Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback)

Een ongekend verhaal

Sven van der Woude • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Nu verkrijgbaar het 2e boek uit de literaire nalatenschap van Sven van der Woude. Ik vutrek 1.


  Toen ik 38 jaar oud was leerde ik als dorpse jongen een jonge vrouw kennen via een datingsite uit de Randstad, we kregen een Lat en bel-relatie in de winter van 2013. Achteraf bleek ze Borderline te hebben en nog tal van andere complexe psychiatrische aandoeningen. Maar hoe alles exact zat is me nooit duidelijk geworden, het was een familie geheim.
  -
  Ik kwam in een soort van experiment der emoties terecht, en ben mezelf goed verloren. Als dorpeling was ik niet zo bekend met de stadse gebruiken, dus ik dacht dat het er allemaal bij hoorde. In het beginne deed de dame haar voor als een natuur freak en gezondheidsgoeroe, ze was wijs geworden door schade en schande, maar had op dat moment haar leven prima op orde zei ze. Dat bleek snel anders, ze had een extreem seksleven geleid, zat vol met gekke fantasieën, en ik werd ook met haar vunzigheid besmet, terwijl ik daar nooit last van had. Ik moest veranderen omdat ik geen stoere jongen was, dus er volgde een sekstraining, zoals zij die ook eens had gekregen van een vriendje die van haar een seks Queen wilde maken.

  Van seks met haar is het eigenlijk nooit gekomen, maar-jà die rotzooi zit nu wel in je hoofd. Algauw werden me stoere loopjes aangeleerd, en plots zou roken ook goed bij me passen, dat zou me aantrekkelijk maken voor haar, want iets in mij stootte haar af,

  Nu, ik zal u zeggen er volgde een gekke periode, waarin ik op nieuw door haar werd opgevoed, ik kreeg niet alleen onderrichting in seks, maar ook werden mijn toilet gewoonten door haar en haar zusje onder de loep genomen, dat zusje had ze ook niet op een rijtje. Enfin, en zo kreeg ik op mijn 38e levensjaar nog les hoe ik mijn bips moest afvegen, ze wilde het ook controleren want dat deed ze ook bij haar vorige vriendjes. Op een relatie met mij was ze nooit uit, al kwam ik daar pas erg laat achter, want 5 jaren lang heeft ze me aangetrokken en afgestoten.

  Haar toenmalige bevlieging was dat ze afgezonderd in de natuur wilde wonen, en leven volgens de Anastacia leer. Ze was opzoek naar iemand die haar droom kon verwezenlijken. Ze zei als maar: '' We moeten hier weg uit Nederland, want ze vergiftigen ons hier allemaal'' maar het meeste werd ze nog vergiftigd door haar eigen drank en rookverslaving, welke plots zo kwam aanwaaien. Ook dacht ze dat er Moslim-oorlog zou uitbreken, dus moesten we naar een afgelegen gebied ‘vluchten’, daar zouden ze niet komen, en we moesten ook een kelder hebben zodat we daar konden schuilen.
  -
  Algauw werden haar opvattingen de mijne, nàjà niet over die Moslims maar wel over het wonen in de natuur. We trokken samen door Europa om bouwvallige huizen te bezichtigen. De bezoekjes werden overstemd door haar woedeaanvallen, smetvrees en ander geneuzel. Kritiek geven dat zag ze als vorm van liefde, daar hielp ze mensen verder mee was haar opvatting.

  Enfin, de jaren die volgden heb ik alles uit de kast getrokken om haar droom te verwezenlijken, terwijl zij grotendeels met andere zaken bezig was. Het is een wonder dat het me gelukt is want de budgettaire voorzieningen voor het project ontbraken mij volledig, ik deed het voor haar, want ik was dermate verliefd dat ik bij wijze van spreke de tour de France nog op de autoped voor haar zou afleggen. Maar die liefde was niet wederzijds, ik had nog telkens het beeld voor ogen dat ze een nette onschuldige natuurdame was.

  Nu, vele jaren later was het een feit, we kregen de sleutels overhandigd van een piepklein onbewoonbaar huisje in de Weense heuvels. Ik was alleen bezig om gratis bouwmaterialen te verzamelen, samen met mijn enigste vriend reden we op en neer om alles er naar toe te brengen. In de zomer van 2017 na onze eerste klusvakantie raakte de dame uit beeld. Klussen was niet haar ding. Ze was meer een prater,criticus en een denker zei ze, maar geen werker...

  Enfin, en zo bleef ik zitten met een ander zijn droom, en een overhoop gehaald leven, want als je 5 jaar lang met een Borderline patiënt om gaat dan raak je zelf ook flink van slag kan ik u verklappen.

  Na alle bloed, zweet en tranen die ik er voor gelaten heb, wil ik proberen om de dagen die me nog resten te slijten in de Weense bergen... Een grote uitdaging dus, in dit bijna 200 pagina's rijk geïllustreerde boek deel ik mijn belevenissen en ervaringen. Mijn verhaal rammelt wel van de spelfouten maar ik hoop dat u mij dat vergeeft. Dit is als 't ware een aflevering van de bekende tv Serie: Ik vertrek. Maar dan van een afgestoten eenling die buiten het oog van de camera's opereert. Waar dit avontuur eindigt? ik ben er zelf ook benieuwd naar.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 204mm x 291mm
  Aantal pagina's : 100
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463455206
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (7,9 uit 4 reviews)

  04-12-2019
  Leuk boek
  Leuk boek!


  Geplaatst door uit Utrecht
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  04-12-2019
  Leuk boek
  Leuk boek!


  Geplaatst door uit Utrecht
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  12-01-2019
  Madelief
  Een verrassend boek, alsof je voor het eerst een nieuw gerecht uitprobeert. Geen literair hoogstandje, maar zeker wel het kopen waard. De eenvoudige en soms grappige toon in samenspraak met de vele illustraties maken dit waargebeurde verhaal nog intenser. Goed boek en ik hoop op een vervolg.


  Geplaatst door uit Schildwolde , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  11-01-2019
  Breder dan een reisverslag
  De schrijver heeft op zijn zachtst gezegd een bijzondere eigen kijk op de zaken. Hij vertelt zijn visie op feiten met een hoog gehalte aan sarcasme. Dat levert heel wat grappige zinsneden op. Toch is het ‘reisverslag’ breder dan dat. De onderliggende problematieken waar de emigrerende schrijver mee worstelt; ontreddering, relatie, eenzaamheid, ziekte en zijn geloofsbeleving zijn terug kerende thema’s die worden aangehaald in deze kleurrijke geillustreerde kroniek.


  Geplaatst door uit Schiedam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen