Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 69,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Inleiding in het Nederlandse recht

J.W.P. Verheugt • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Inleiding in het Nederlandse recht is sinds vele jaren een toonaangevend studieboek, dat met name op universiteiten en in het hoger beroepsonderwijs op grote schaal wordt voorgeschreven. In het boek nemen rechtsvorming en rechtshandhaving een centrale plaats in. De eerste vijf hoofdstukken vormen een inleiding in het systeem van het Nederlandse recht en in de hoofdstukken 6 tot en met 14 worden de belangrijkste rechtsgebieden besproken zoals het vermogensrecht, burgerlijk procesrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en het straf(proces)recht. Het boek sluit af met een hoofdstuk over internationaal recht. Door de systematische opzet, het heldere taalgebruik en de vele kleurrijke voorbeelden is dit boek bij uitstek geschikt voor het onderwijs. Het gebruik van margekopjes en een groot aantal schema’s dragen bij aan een goede toegankelijkheid van de tekst. Ook de samenvattingen aan het eind van elk hoofdstuk bieden de student een gewaardeerd hulpmiddel bij zijn studie van het Nederlandse recht. De auteur was jarenlang docent in het vak Inleiding tot de rechtswetenschap aan de universiteiten van Groningen en Leiden. Daarna werkte hij in diverse functies als rechter.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 179mm x 249mm
  Aantal pagina's : 595
  Uitgeverij : Uitgeverij De Zuidas
  ISBN : 9789082849554
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  HOOFDSTUKKEN: 1 Recht in het algemeen 2 Recht en staat 3 De wetgeving 4 De rechtspraak 5 Het bestuur 6 Burgerlijk recht - kernbegrippen 7 Goederenrecht 8 Overeenkomstenrecht 9 Verbintenissen uit de wet 10 Burgerlijk procesrecht 11 Ondernemingsrecht 12 Arbeidsrecht en sociale zekerheid 13 Strafrecht 14 Strafprocesrecht 15 Internationaal recht
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 69,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Zondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen