€ 20,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Jaiva-Dharma - Deel Een

De wezenlijke functie van de ziel - Deel Een van Drie

BV Narayana Maharaja • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ATTENTIE - ATTENTIE - Deze vertaling van Jaiva-Dharma bestaat uit DRIE boekdelen. Deel Een staat louter ter kennisgeving in deze shop (drukker). Het COMPLETE werk van ALLE DRIE de delen echter kan alleen worden besteld bij de vertaler (uitgever): mailto@jayaradhe.nl Nadere informatie over bestellen en prijzen vindt u op deze website: http://jayaradhe.nl/boeken.html#jaiva, waar overigens PDFs van dit werk kosteloos beschikbaar zijn.


  JAIVA-DHARMA - DE WEZENLIJKE FUNCTIE VAN DE ZIEL

  Deze geromantiseerde en gemakkelijk leesbare vertelling is gebaseerd op spiritueel ontwikkelde persoonlijkheden en anderen in het beschaafde leven van Bengalen van enkele honderden jaren geleden. Het dient als basis voor de filosofie van de Gaudiya Vaishnava's gepresenteerd door Srila Bhaktivinoda Thakura, die de lezer laat kennismaken met de elementaire basisprincipes en hem meevoert tot het esoterische hoogtepunt van spiritueel bewustzijn. In het verhaal zijn indringende filosofische vraagstukken verweven, waarover door velen wordt nagedacht en die blijvend van belang zijn. De diepgaande antwoorden geven helderheid en richting aan de zoektocht naar onze eeuwige natuur, waarmee we ons verankeren in jaiva-dharma, de wezenlijke functie van de ziel.

  Uit het Bengaals vertaald door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja.

  ____________________________________
  1ste Druk 2001 Gaudiya Vedanta Publications
  Vrindavana, Delhi - India

  Nederlandse vertaling: 2017
  Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  eBooks: www.jayaradhe.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 421
  Uitgeverij : Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 08-2017
 • Inhoudsopgave
  Deel 1 – De basisprincipes van Nitya en Naimittika-dharma

  Voorwoord
  Inleiding

  H o o f d s t u k 1
  De eeuwige en tijdelijke dharmas van de jiva
  H o o f d s t u k 2
  De nitya-dharma van de jiva is zuiver en eeuwig
  H o o f d s t u k 3
  Naimittika-dharma dient te worden opgegeven
  H o o f d s t u k 4
  Vaisnava-dharma is nitya-dharma
  H o o f d s t u k 5
  Vaidhi-bhakti is nitya, niet naimittika-dharma
  H o o f d s t u k 6
  Nitya-dharma, ras en kaste
  H o o f d s t u k 7
  Nitya-dharma en het materiële bestaan
  H o o f d s t u k 8
  Nitya-dharma en Vaisnava-etiquetten
  H o o f d s t u k 9
  Nitya-dharma, materiële wetenschap en civilisatie
  H o o f d s t u k 10
  Nitya-dharma en geschiedenis
  H o o f d s t u k 11
  Nitya-dharma en afgodenverering
  H o o f d s t u k 12
  Nitya-dharma, Sadhana en Sadhya
 • Reviews (10 uit 1 reviews)

  27-03-2023
  summa summarum van Bhakti Yoga
  De boeken van Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja, liefdevol vertaald in het Nederlands, zijn met zijn allen juwelen voor mensen die oprecht erna verlangen om te weten te komen wie wij werkelijk zijn en wat onze relatie met God is en hoe wij ons dit kunnen realiseren. Het Jaiva-Dharma, alle drie delen, is hierbij een heel bijzonder juweel, de Auteur Srila Bhaktivinoda Thakura heeft deze hoge filosofie heel makkelijk gemaakt om te lezen, omdat hij zijn personages beschrijft in romanvorm met al hun wederwaardigheden van het huiselijke leven. De auteur Srila Bhaktivinoda Thakura beschrijft het complete pad van onwetendheid naar de allerhoogste spirituele bestemming in de toewijding en liefde voor God. Dit is geen 'nieuwe' religie, maar is overgebracht uit de Oudheid via een ononderbroken lijn van geestelijk gerealiseerde leermeesters. Dit pad betreft de eeuwige waarheid, die altijd en overal in het universum geldig blijft. Zoals b.v. de waarheid dat God niet onpersoonlijk is. Hij heeft een gedaante en een naam, net zoals wij mensen een gedaante en een naam hebben, zo heeft ook God een gedaante en een naam en ook al heeft God vele namen, zo is zijn oorspronkelijke naam Krishna (Krsna) en zijn allerliefste eeuwige metgezellin heet Radha (Radhika). Krishna verschijnt soms zelf op aarde om deze eeuwige waarheid weer onder onze aandacht te brengen. Zijn laatste incarnatie was 536 jaren geleden. Hij verscheen als Sri Caitanya Mahaprabhu, samen met zijn eeuwige metgezellen, een van deze metgezellen was Sri Gadadhara Prabhu, die niemand anders als Radha was. Srila Bhaktivinoda Thakura wederom is een fractie van Gadadhara. De laatste poort naar de hoogste bestemming in het spel van Radha en Krishna 536 jaren geleden werd voor het eerst door Sri Caitanya Mahaprabhu, dus Krishna zelf, geopenbaard. Deze bestemming werd nooit eerder door een avatar (neerdaling) van Krishna gegeven. Met mijn excuses voor eventuele fouten, maar met mijn oprechte dank aan Srila Bhaktivinoda Thakura Srimati Indira dasi en haar Gurudeva Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja Mijn Gurudeva Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja Abhinandan


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 20,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen