Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 39,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kabbalah, Poorten van Kennis

Gila Gerzon • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Veelomvattende kabbalistische studie waarin de basistheorie van kabbalah, wordt uiteengezet. Er wordt ingegaan op de spirituele ervaringen die het praktiseren van kabbalah oproept. Afwisselend komen aan bod: de geschiedenis van de kabbalistische traditie, haar literatuur en de kabbalistische metafysica, meditatiemethodes die door de eeuwen heen zijn toegepast, praktische levensboom-oefeningen en de persoonlijke ervaringen van hedendaagse kabbalisten. Beginners zullen in deze tekst een verhelderende uiteenzetting vinden van de levensboom en zijn grondbeginselen; de meer ervaren beoefenaars aanwijzingen en wegwijzers voor hun verdere ontwikkeling.

  Gila Gerzon is docente in de Toledano-lijn van kabbalah.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 230mm
  Aantal pagina's : 784
  Uitgeverij : Aur Tiferet
  ISBN : 9789463457361
  Datum publicatie : 06-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 39,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De esoterische scholing vormt een stimulerende context die de mogelijkheid bevordert om via initiatie te worden onderwezen. Sommige groepen voeren formele inwijdingsceremoniën uit, maar het neerdalen van de geest geschiedt innerlijk, in het hoofd, in het gevoel en in het hart van het individu en kan niet worden afgedwongen. Een initiatie komt uit het Licht en het Licht bepaalt hoe en wanneer de inwijding zal plaatsvinden. Deze spirituele ervaring is persoonlijk, privé en uniek. In het ervaren van het hoge bewustzijn wordt iets universeels geopenbaard, maar het ervaren ervan is een individuele aangelegenheid. Het individu is de crux van het spirituele verhaal. Hij staat op het kruispunt tussen de uiterlijke en de innerlijke traditie, tussen het lage en het hoge bewustzijn. Leraren in de oudheid maakten onderscheid tussen de dagelijkse toestand van het gewone bewustzijn die ze ‘de kleine wereld’ noemden, en het ruime bewustzijn dat ze, verwijzend naar de met kennis en liefde gevulde realiteit van het bovenbewustzijn, de ‘vervulde wereld’ noemden. In de dagelijkse gang van zaken werd de grens tussen de kleine en de vervulde wereld zorgvuldig bewaakt. Terwijl de exoterische leer publiekelijk werd besproken, werd de esoterische leer achter gesloten deuren bestudeerd. De theorie werd enkel doorgegeven aan hiervoor waardig bevonden individuen. Studenten werden uitgekozen op basis van een zeker niveau van evenwichtigheid, moraliteit en het vermogen om de transpersoonlijke realiteit te bevatten en deze, zonder gedestabiliseerd te worden, te integreren. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen