Niet leverbaar

×

€ 26,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kind en verlies

C. Overduin • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Kinderen wil je het liefst ver weg houden van verdriet, pijn en dood. Toch is het leven helaas anders. Ook kinderen maken in hun jonge leven grote kans geconfronteerd te worden met verlies. Ouders gaan scheiden, oma gaat dood, vader wordt ernstig ziek of een kind in de groep komt om bij een ongeval.
  Hoe ga je op school, in de kinderopvang en in peuterspeelzalen hiermee om? Hoe begeleid je kinderen die een verlies moeten incasseren? Wat zeg je, wat doe je?

  In dit boek komen negen deskundigen aan het woord die praktische adviezen en tips geven aan pedagogisch medewerkers, leerkrachten, maar ook ouders. Orthopedagogen, rouwtherapeuten, maar ook een kinderoncoloog en een moeder die ervaringsdeskundige werd nadat haar tienjarige dochter werd vermoord.
  Hun boodschap: verliesverwerking gaat niet vanzelf. Daarom vind je in elk hoofdstuk ook een aantal denk- en doe-opdrachten die je kunt doen in de groep. Met rouw moet je aan de slag.

  Kind en verlies is bedoeld voor professionals die werken met kinderen van 0 tot 12 jaar.

  Het boek werd geschreven door Carla Overduin. Zij is journalist en schrijver van diverse boeken, zoals Muerte, een innovatieve gids over de dood. Zij is sinds 2000 actief voor het vakblad Kinderopvang, een uitgave van Reed Business.

  Kind en verlies is het vijfde deel in de serie KinderopvangPraktijk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 221mm x 223mm
  Aantal pagina's : 101
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789035230262
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen