€ 36,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

“Kom je bij me eten?”

Er is altijd iets lekkers te eten, in de Surinaamse keuken.

Annitta Kortstam • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Annitta kortstam had als kind interesse in mensen die een product aan het maken waren en daar hoorde natuurlijk ook koken bij. Op negenjarig leeftijd leerde ze koken van haar moeder en sinds dien, is de interesse in koken gebleven. Annitta was vooral gefocust op lekker eten en het maken van taarten en koekjes. Een betere leermeester dan haar moeder kon ze daarin niet vinden. Verjaardagen en feestdagen waren een leuke tijd omdat ze altijd mocht helpen. Op jonge leeftijd wist ze daarom al de lekkerste gerechten en cakes te maken.
    Zo heeft ze met de jaren haar eigen manier van koken ontwikkeld. Haar passie voor koken resulteerde in een YouTube kanaal waar ze haar kookkunsten met mensen over heel de wereld deelt. In 1980 emigreerde ze met haar ouders naar Nederland en maakte sinds dien kennis met de verschillende keukens. De inspiratie voor haar recepten haalt ze nu uit verschillende internationale keukens. In dit kookboek vind je bekende Surinaamse recepten met een internationale Touch
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 210mm x 297mm
    Aantal pagina's : 135
    Uitgeverij : Annitta Ivonne Products
    ISBN : 9789081526081
    Datum publicatie : 06-2019
  • Inhoudsopgave
    Inhoudsopgave:

    Voorwoord | blz. 3
    Inleiding | blz. 4

    Acht heerlijke maaltijdsoepen Blz. 9 t/m 33
    1. Kippensoep | blz. 11
    2. Pindasoep | blz. 12
    3. Uien kerrie soep | blz. 14
    4. Courgetten soep | blz. 17
    5. Erwtensoep | blz. 20
    6. Chinese tayersoep | blz. 22
    7. Okersoep | blz. 30
    8. Cassave soep | blz. 33

    Twaalf lekkere hoofdgerechten. Blz. 34 t/m 71
    1. Aardappel met kipkerrie rijst | blz. 35
    2. Gestoofde Sopropo (bittermeloen) met rijst | blz. 42
    3. Zuurkool met rijst | blz. 44
    4. Krokante spitskool met rijst | blz. 45
    5. Bruine bonen met rijst | blz. 48
    6. Kousenband met rijst | blz. 54
    7. Aubergine met rijst | blz. 56
    8. Broccoli met rijst | blz. 59
    9. Roti met kip en ei | blz. 61
    10. Sperziebonen met rijst | blz. 63
    11. Gestoofde pompoen | blz. 68
    12. Gesmoorde boerenkool | blz. 71


    Elf voortreffelijke taarten (cakes). Blz. 72 t/m 99
    1. Surinaamse roomtaart met kersen | blz. 73
    2. Surinaamse roomtaart met rum pruimen en amandel stukjes | blz. 75
    3. Romige bojo recept | blz. 77
    4. Karu bojo | blz. 79
    5. Fiadoe | blz. 83
    6. Iksi koekoe | blz. 85
    7. Keksi | blz. 86
    8. Pruimen cake | blz. 92
    9. Slagroomtaart| blz. 93
    10. Mokkataart | blz. 96
    11. Broodtaart | blz. 99

    Acht hemelse koekjes. Blz. 100 t/m 116
    1. Maizena koekjes | blz. 102
    2. Maizena custard koekjes | blz. 103
    3. Cacao koekjes | blz. 105
    4. Chocolade koekjes | blz. 107
    5. Surinaamse kokoskoekjes | blz. 109
    6. Kokoskoekjes Annitta | blz. 110
    7. Pinda koekjes | blz. 113
    8. Kaaskoekjes | blz. 116

    Bonusrecept blz. 117
    Madame Jeanette sambal | blz. 119

    Foto’s | blz. 120 t/m 121

    Sociale media | blz. 122

    Auteur Annitta Kortstam | blz. 123

    Nawoord | blz. 124
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 36,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Door de achtergrond van de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen zijn de ingrediënten verschillend, waardoor elk van boven genoemde recepten bij iedereen iets anders smaken. Het leuke is dat elk recept toch lekker en herkenbaar blijft. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen