Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kronieken van Dorestad

Een kat-en-muisspel

Donald C. van den Bogert • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat begint als een speels kat-en-muisspel tussen twee tussenpersonen in de schimmige wereld van de handel in kunst en antiek, mondt uit in een zoektocht die de lezer meeneemt langs mondiale steden en exclusieve feesten. Met een begin in de negende eeuw, en een vervolg in september 1944, baant het verhaal zich een weg door de geschiedenis. Luchtig, filmisch en met de nodige humor kan de lezer zich mee laten voeren in de verwikkelingen die zich gaandeweg opstapelen tot de climax, die ver van huis plaatsvindt. Kronieken van Dorestad is licht verteerbaar, feel-good leesmateriaal.

  Kronieken van Dorestad is de debuutroman van Donald C. van den Bogert (Utrecht 1968). Het boek combineert de liefde voor geschiedenis, reizen en filmische beschrijvingen in de stijl van oude avonturenfilms.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 514
  Uitgeverij : Paladins Hood
  ISBN : 9789464068092
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  1 De Noordelingen
  2 Ominous Victorious Defeat
  3 Raadsels
  4 Ergens in de Ardennen
  5 Suivre en Deauville
  6 Tussen Verzamelaars
  7 As, IJs en Water
  8 Demonen en Sirenes

  Nawoord, Credits & Challenge
  Code Rood Preview

  Auteur: Donald C. van den Bogert
  Vormgeving en Editing: Sophia van den Bogert - Vosmeer
 • Reviews (8,5 uit 4 reviews)

  18-06-2021
  Dit is geen boek, dit is een film
  Vanaf het eerste hoofdstuk werd ik gegrepen door dit boek. Het leest makkelijk, het tempo is aangenaam. De beschrijvingen zijn echter fantastisch. Het leest als een film. Het is klein, dan weer groot, spannend, soms vertederend. Van den Bogert neemt je mee en het gebeurt allemaal recht voor je neus. Filmisch noemt hij het zelf. Filmisch is het. Ben benieuwd wat er na dit boek gaat komen, want Kronieken van Dorestad las ik in vier dagen uit.

     leest echt lekker door
     boek had nog dikker mogen zijn

  Geplaatst door uit Gorinchem , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-06-2021
  spannend en boeiend
  Van het begin tot het eind heeft dit boek mij gegrepen. Zo goed geschreven met zoveel fantasie en passie van de schrijver, die je meeneemt in dit spannende verhaal.

     je wilt blijft lezen
     boeiend geschreven

  Geplaatst door uit DEVENTER , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  16-06-2021
  Kronieken van Dorestad
  Vanaf de 1e bladzijde voel je de spanning. Leest als een trein en acties zijn bijna filmisch omschreven. Dit verhaal zou niet misstaan op het grote witte doek.

     Spanning
     Sympathieke hoofdpersonen

  Geplaatst door uit Houten , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-06-2021
  Verrassend!
  Zeer aangenaam verrast! Dit is een schrijver die creatief met taal, tijd en verhaal om gaat. Erg vermakelijk!

     Het leest makkelijk
     het blijft boeien

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij rolde om, schoot overeind en rende achter de in het zwart geklede schim aan. Binnen een paar seconden sprintten ze over het open stuk, dwars door een bosje met varens. Tussen de eerste bomen draaide de voorganger van Chris zich om, en keek in de richting van het kasteel. Er volgde een korte handbeweging en een enorme flits drong door de zware gordijnen van het vertrek waar zich de bibliotheek bevond. De gordijnen werden een fractie later door de ruiten naar buiten geblazen. De chaos leek nu compleet. Het zou even duren voordat die kamer gelucht was, schoot het door Chris heen. Terwijl ze tussen de bomen door naar de rivier renden, verschenen er, buiten hun gezichtsveld, diverse personen op het bordes aan de achterkant van het huis. Diverse schoten weerklonken en Chris hoorde de gierende kogels om zich heen vliegen. Een stuk schors sprong van een boom rechts van hem. Boven hen werden takken versplinterd. Chris sprong van een rotsblok af en kwam een stuk lager terecht. Direct liep hij verder en probeerde zich aan een hoger gelegen rotsblok op te hijsen toen de kracht uit zijn linkerarm leek weg te vloeien. Zijn schouder voelde vreemd warm aan terwijl hij langs de stenen naar beneden gleed. Alle kracht was verdwenen in zijn linkerarm en hij kon het wegglijden niet stoppen. Krampachtig zocht hij met zijn voeten naar grip. Hij verloor zijn evenwicht toen zijn rechtervoet op een gladde steen wegschoot. Hij viel. Met een klap kwam hij op zijn rug in het koude water terecht. Boven zich zag hij een zwarte schaduw over het water heen springen. Hij rolde om zijn as en knalde met zijn benen tegen stenen aan. Het water trok hem onder en tien meter verder kwam hij verwilderd en gedesoriënteerd boven. Het oorverdovende geraas benam hem het besef van waar hij was en waar hij heenging. Schuivend en glijdend verdween hij tussen de rotsen en daalde af in een stroomversnelling. Niet in paniek raken, schoot het in een fractie van een seconde door hem heen. Dit was goed, dit kon hij. Hij was eerder in het water gevallen. Maar nu… Hij botste tegen stenen, weerde andere obstakels af met zijn rechterarm en verdween weer even onder water. Het duurde langer, hij bleef onder water getrokken worden en zijn longen brandden. Water drong in zijn neus. Takken schuurden over zijn benen en prikten tegen zijn gezicht. Door de vaart die hij had kwam hij bij een kleine waterval even helemaal los uit het water voordat hij met een dreun in dieper water terecht kwam. Naar adem snakkend verwenste hij alles en iedereen. Pijn. Zijn schouder deed ontzettend pijn. Hij tastte naar zijn schouder, voelde de warmte eruit stromen. Hij wist nu zeker dat hij door een kogel geraakt was... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen