Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kronieken van Dorestad

Een kat-en-muisspel

Donald C. van den Bogert • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat begint als een speels kat-en-muisspel tussen twee tussenpersonen in de schimmige wereld van de handel in kunst en antiek, mondt uit in een zoektocht die de lezer meeneemt langs mondiale steden en exclusieve feesten. Met een begin in de negende eeuw, en een vervolg in september 1944, baant het verhaal zich een weg door de geschiedenis. Luchtig, filmisch en met de nodige humor kan de lezer zich mee laten voeren in de verwikkelingen die zich gaandeweg opstapelen tot de climax, die ver van huis plaatsvindt. Kronieken van Dorestad is licht verteerbaar, feel-good leesmateriaal.

  Kronieken van Dorestad is de debuutroman van Donald C. van den Bogert (Utrecht 1968). Het boek combineert de liefde voor geschiedenis, reizen en filmische beschrijvingen in de stijl van oude avonturenfilms.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 514
  Uitgeverij : Paladins Hood
  ISBN : 9789464068092
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  1 De Noordelingen
  2 Ominous Victorious Defeat
  3 Raadsels
  4 Ergens in de Ardennen
  5 Suivre en Deauville
  6 Tussen Verzamelaars
  7 As, IJs en Water
  8 Demonen en Sirenes

  Nawoord, Credits & Challenge
  Code Rood Preview

  Auteur: Donald C. van den Bogert
  Vormgeving en Editing: Sophia van den Bogert - Vosmeer
 • Reviews (8,8 uit 24 reviews)

  27-09-2021
  Indrukwekkend debuut
  Een avonturenverhaal met zoveel ingrediënten dat ik het nog een keer op mijn gemak wil lezen. De humor is geweldig, de spanning en actie indrukwekkend. Zeker filmisch geschreven. Ook de romantiek is aanwezig. Echt een aanrader! Hoe kan je dit als debuterend schrijver voor elkaar krijgen? Erg knap. Schrijver is een geboren verteller. Dankzij een tip van een vriendin dit boek via facebook besteld. Leuk bericht van de schrijver in het boek!

     het tempo is geweldig
     onnavolgbare zijstappen in dialogen

  Geplaatst door uit Loosbroek , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-09-2021
  Humor en spanning
  Lekker boek om te lezen! Veel humor, spanning en plottwists... ben benieuwd naar het volgende boek!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-09-2021
  Geweldig. boeiend en spannend
  Het boek is vol spanning, maar ook de geschiedenis van vele plaatsen is boeiend. Het is mooi geschreven, ook al is het een dik boek het verveeld absoluut niet. Zeker een aanrader om aan te schaffen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-09-2021
  schrijftalent
  Een ontegenzeggelijk schrijftalent, van de Bogert. Dit is het materiaal waar een goed script uit voort kan komen. Boek leest makkelijk, je rolt moeiteloos van de ene actiescene in de andere. De humor spreekt mij ook zeer aan in het boek, het zorgt voor een luchtigheid die de spanning complementeert. Soms is de schrijver is heel snel, en dient de lezer ogen in het achterhoofd te hebben, als zoiets bestaat tijdens het lezen van een boek. Maar ik verlang nu al naar een tweede boek van Donald. Ik kan dit boek echt van harte aanbevelen.

     humor en spanning
     originele twists in de verhaallijn

  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-09-2021
  Genieten vanaf pagina 1
  Vanaf de eerste pagina weet dit boek je te grijpen en blijft je verassen. De personages in het boek komen echt tot leven ook waan je jezelf aanwezig in de omgeving van de personages, vaak dezelfde plek maar in een andere tijd. Donald C. van den Bogert heeft een dijk van een debuut roman geschreven die ik iedereen kan aanbevelen.

     Spannend
     Humoristisch

  Geplaatst door uit Ammerzoden , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  04-09-2021
  Kronieken van dorestad
  Dit boek bevat alles Vlot geschreven, spanning, romantiek, een tot het laatst toespannend Geschiedkundig goed onderbouwf Wat het extra leuk maakt is de humor(wat we van Don kennen) Kortom een heerlijk boek om te lezen

     Spannend
     Vlotte vertelling

  Geplaatst door uit Houten , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-08-2021
  Aan één stuk
  Wat een heerlijk boek. In een paar dagen uitgelezen. Eindelijk een boek met een onvoorspelbaar einde. Leuk, spannend en raadsel achtig. Vlot geschreven. Hoop dat zijn tweede boek er snel is.

     Onvoorspelbaar
     Vlot geschreven

  Geplaatst door uit Maarssen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  30-08-2021
  onze Hollandse Dan Brown
  Dit boek leest lekker weg en is erg filmisch geschreven. Donald bewijst hiermee zijn liefde voor geschiedenis, WWII, film, muziek, reizen, Vinkeveense Plassen en kan dit op een leuke manier verworden. Deels op zijn Dons (voor de insiders) maar vooral voor iedereen die van een vlot en spannend verhaal houdt, wat ook nog zeer beeldend geschreven is.

     vlot verhaal
     spannend

  Geplaatst door uit IJsselstein , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-08-2021
  Positief verrast
  Boek rechtstreeks bij de schrijver besteld via Facebook. Had niet heel veel verwachtingen, ondanks de vele positieve reviews, maar daar ben ik van terug gekomen. Het boek leest makkelijk, de personages zijn boeiend en het verhaal rolt makkelijk uit. Van den Bogert is een geboren verteller. Heb het boek in vijf dagen uitgelezen. Aan het einde, door het nawoord, nog even terug in het boek gedoken. Leuke interactieve toevoeging. Meer dan positief verrast. Kronieken van Dorestad is een avontuur. Een aanrader!

     spanning
     snelheid
     waar blijft het volgende boek?

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  23-08-2021
  Ademloos
  Kronieken van Dorestad besteld, en na binnenkomst in een keer uitgelezen. Boeiend eerste gedeelte, waarin je volledig op het verkeerde been wordt gezet, het verhaal gaat een heel andere kant op dan je zou denken. Van de middeleeuwen via de tweede wereldoorlog, -waar de schrijver echt alles van weet, tot in detail-,naar het heden. Een prachtig verhaal met een buitengewoon boeiende apotheose. Film makend Nederland, grijp je kans zou ik zeggen! Ik kan niet wachten op het volgende boek van Donald.

     Boeiend boek
     moet een film van gemaakt worden

  Geplaatst door uit Broek op Langedijk , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-07-2021
  Heerlijk boek
  Wat een goed boek. Ik heb het met heel veel plezier gelezen en werd gelijk meegesleurd in het verhaal. Ik heb het boek via een familielid gekregen en vind het zeker een aanrader voor iedereen die van geschiedenis en actie houdt. Het kan zo verfilmd worden!

     Leest het zo weg!

  Geplaatst door uit Deventer , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  08-07-2021
  Heerlijk boek
  Bij de schrijver besteld, na een tip van een kennis. Nou, het is wel 'in your face' en zeker niet een standaard roman. Ongecompliceerd en met originele twists. Ik had het best snel uit, voor mijn doen. Als de grote jongens opletten dan kopen ze dit boek, wat een script op zich is. Kan zo de bioscoop in. Ja, ik beveel het boek zeker aan!

     origineel
     zeer verfilmbaar

  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  06-07-2021
  Geweldig !
  Dit boek is een combinatie van romantiek, historie, humor en originaliteit.Kortom een aanrader!

     Zeer origineel
     Met de nodige spanning geschreven
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Wijk bij Duurstede , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  29-06-2021
  Aanrader!
  Voor wie van een simpele roman houdt, is dit boek geen goed idee. Het is allesbehalve simpel leesvoer. Het verhaal beschrijft drie verschillende tijdsperiodes en speelt zich af op meerdere locaties in Europa. Vanaf het eerste begin zit het tempo er goed in, dus aandacht verslappen is er niet bij. Met slim verborgen clues en een scherp gevoel voor humor, neemt de schrijver je mee in een zoektocht naar de inhoud van de Kronieken van Dorestad. Maar er zijn kapers op de kust en die zijn niet zomaar uit het veld te slaan! De sympathieke hoofdpersonen krijgen echter hulp van een geheimzinnige figuur, die de gehele roman knap buiten beeld blijft. Dat alles leidt tot spannende scènes die niet zouden misstaan in een James Bond verhaal en uiteindelijk tot een verrassende, spectaculaire ontknoping. Voor wie niet terugdeinst voor een geschiedenisles (de schrijver heeft duidelijk zijn research gedaan) en een flink pak actie en sensatie, is dit een heerlijk boek dat een plaatsje verdient in de vakantiekoffer!

     Goede beschrijving geschiedenis
     Originele ontknoping
     Niet voor de teerhartige lezer
     Hier en daar een klein spelfoutje

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  25-06-2021
  een heerlijk boek!
  Wat een heerlijk boek om te lezen! Ik woon in Wijk bij Duurstede (het voormalige Dorestad), dus het boek viel mij direct op. De schrijver gaat zo makkelijk om met de Nederlandse taal, en er zit zoveel spanning en humor in het boek dat je maar door wilt lezen. Het boek lezen is de film voor je zien. Ik hoop dat de boekenzaken hier in Wijk opletten: dit boek is een aanwinst voor Dorestad!

     ik wilde hem niet wegleggen

  Geplaatst door uit Wijk bij Duurstede , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  24-06-2021
  Bam!
  Het boek direct bij de schrijver besteld (via zijn boekpagina op Facebook), gesigneerd en al. Joviaal, vriendelijk en enthousiast: en zo is het boek ook. Voor een debuutroman direct een aardig volume, en een pakkend verhaal. Een page-turner en een mooi begin van hopelijk een lange carrière als schrijver. Mijn aandacht heeft van den Bogert te pakken.

     verfrissend
     onconventioneel

  Geplaatst door uit Alkmaar , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  24-06-2021
  Perfect voor de zomervakantie!
  Een heerlijk feelgood boek, ideaal om komende zomer te lezen in je strandstoel of aan het zwembad. Geschiedenis gecombineerd met humor, reizen en de nodige spanning. Het is een soort James Bond film in boekvorm en de schrijver weet je mee te nemen naar alle (verre) oorden met een boeiende rode draad.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-06-2021
  De Kronieken van Dorestad.
  De inleiding van het boek was voor mij even doorworstelen. Maar eenmaal verder in het boek zat ik met spanning te lezen en was het moeilijk weg te leggen. Het is een fijne schrijfstijl, vol met humoristische momenten ook waarop je het niet verwacht. Dat geeft het boek een aangename verrassende twist. Ik raad het boek aan als je van spanning, avontuur, een beetje scaractische humor en van varen houdt. Ik kijk al uit naar het volgende boek van deze schrijver: Code rood

     Humoristisch
     Verrassend

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-06-2021
  Spannend en erg verslavend boek
  Dit boek leest als een trein. Ik las het binnen een paar dagen uit en ik vond het heel verslavend, goed geschreven en spannend. Het boek zat vol met onverwachte gebeurtenissen en interessante en leuke personages. Een echte aanrader als je van avontuurlijke boeken houdt!

     Heel beschrijvend geschreven
     Spannend tot de laatste bladzijde

  Geplaatst door , leeftijd 16-19
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-06-2021
  Spannend, razendsnel avontuur
  Ik heb genoten van het boek. Ik lees eigenlijk zelden fictie maar De Kronieken van Dorestad heb ik steeds weer uit nieuwsgierigheid naar wat ik weer zou gaan lezen, opgepakt en in no-time uitgelezen. Ik moest er ook vaak hardop om lachen. De schrijfstijl is filmisch en supersnel. Een genot om te lezen, zoals bijvoorbeeld de beschrijving hoe afgeschoten pistoolhulzen zich een weg smelten door sneeuw. Zonder veel te verklappen, is het echt een aanrader en een verhaal dat er om schreeuwt om verfilmd te worden.

     Je blijft lezen
     Het is razendsnel geschreven

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-06-2021
  Dit is geen boek, dit is een film
  Vanaf het eerste hoofdstuk werd ik gegrepen door dit boek. Het leest makkelijk, het tempo is aangenaam. De beschrijvingen zijn echter fantastisch. Het leest als een film. Het is klein, dan weer groot, spannend, soms vertederend. Van den Bogert neemt je mee en het gebeurt allemaal recht voor je neus. Filmisch noemt hij het zelf. Filmisch is het. Ben benieuwd wat er na dit boek gaat komen, want Kronieken van Dorestad las ik in vier dagen uit.

     leest echt lekker door
     boek had nog dikker mogen zijn

  Geplaatst door uit Gorinchem , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-06-2021
  spannend en boeiend
  Van het begin tot het eind heeft dit boek mij gegrepen. Zo goed geschreven met zoveel fantasie en passie van de schrijver, die je meeneemt in dit spannende verhaal.

     je wilt blijft lezen
     boeiend geschreven

  Geplaatst door uit DEVENTER , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  16-06-2021
  Kronieken van Dorestad
  Vanaf de 1e bladzijde voel je de spanning. Leest als een trein en acties zijn bijna filmisch omschreven. Dit verhaal zou niet misstaan op het grote witte doek.

     Spanning
     Sympathieke hoofdpersonen

  Geplaatst door uit Houten , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-06-2021
  Verrassend!
  Zeer aangenaam verrast! Dit is een schrijver die creatief met taal, tijd en verhaal om gaat. Erg vermakelijk!

     Het leest makkelijk
     het blijft boeien

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij rolde om, schoot overeind en rende achter de in het zwart geklede schim aan. Binnen een paar seconden sprintten ze over het open stuk, dwars door een bosje met varens. Tussen de eerste bomen draaide de voorganger van Chris zich om, en keek in de richting van het kasteel. Er volgde een korte handbeweging en een enorme flits drong door de zware gordijnen van het vertrek waar zich de bibliotheek bevond. De gordijnen werden een fractie later door de ruiten naar buiten geblazen. De chaos leek nu compleet. Het zou even duren voordat die kamer gelucht was, schoot het door Chris heen. Terwijl ze tussen de bomen door naar de rivier renden, verschenen er, buiten hun gezichtsveld, diverse personen op het bordes aan de achterkant van het huis. Diverse schoten weerklonken en Chris hoorde de gierende kogels om zich heen vliegen. Een stuk schors sprong van een boom rechts van hem. Boven hen werden takken versplinterd. Chris sprong van een rotsblok af en kwam een stuk lager terecht. Direct liep hij verder en probeerde zich aan een hoger gelegen rotsblok op te hijsen toen de kracht uit zijn linkerarm leek weg te vloeien. Zijn schouder voelde vreemd warm aan terwijl hij langs de stenen naar beneden gleed. Alle kracht was verdwenen in zijn linkerarm en hij kon het wegglijden niet stoppen. Krampachtig zocht hij met zijn voeten naar grip. Hij verloor zijn evenwicht toen zijn rechtervoet op een gladde steen wegschoot. Hij viel. Met een klap kwam hij op zijn rug in het koude water terecht. Boven zich zag hij een zwarte schaduw over het water heen springen. Hij rolde om zijn as en knalde met zijn benen tegen stenen aan. Het water trok hem onder en tien meter verder kwam hij verwilderd en gedesoriënteerd boven. Het oorverdovende geraas benam hem het besef van waar hij was en waar hij heenging. Schuivend en glijdend verdween hij tussen de rotsen en daalde af in een stroomversnelling. Niet in paniek raken, schoot het in een fractie van een seconde door hem heen. Dit was goed, dit kon hij. Hij was eerder in het water gevallen. Maar nu… Hij botste tegen stenen, weerde andere obstakels af met zijn rechterarm en verdween weer even onder water. Het duurde langer, hij bleef onder water getrokken worden en zijn longen brandden. Water drong in zijn neus. Takken schuurden over zijn benen en prikten tegen zijn gezicht. Door de vaart die hij had kwam hij bij een kleine waterval even helemaal los uit het water voordat hij met een dreun in dieper water terecht kwam. Naar adem snakkend verwenste hij alles en iedereen. Pijn. Zijn schouder deed ontzettend pijn. Hij tastte naar zijn schouder, voelde de warmte eruit stromen. Hij wist nu zeker dat hij door een kogel geraakt was... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen