€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Laatste Loper

een hardloopverhaal

Eildert Dragt • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Laatste Loper is een, soms hilarisch soms emotioneel, hardloopverhaal vol met tips en adviezen voor iedereen die hardlopen leuk vindt of er mee wil beginnen. De auteur is een eind-vijftiger die na jaren ongezond leven het roer heeft omgegooid. Hij is gestopt met roken en is begonnen met hardlopen. De auteur neemt de lezer mee op de eerste moeilijke stappen, de soms zware vervolgroute en de emotionele finish. Voor de ervaren loper is het een feest van herkenning en voor de beginner een warm hart onder de riem.

  Van de opbrengst van dit boek gaat de helft naar de Stichting Spieren voor Spieren.

  Radio Drenthe interviewde Eildert Dragt over dit boek op dinsdag 16 oktober 2018.
  Dagblad van het Noorden publiceerde 6 november een interview met de auteur over het boek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 93
  Uitgeverij : Bodra Media
  ISBN : 9789082948806
  Datum publicatie : 12-2018
 • Inhoudsopgave
  Inlopen
  Start
  Doorlopen
  Finish
  Uitlopen
 • Reviews (8,7 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  19-10-2018
  Zin in hardlopen
  Eildert Dragt heeft het moderne leven met alle ongezonde gewoonten meegemaakt. Hij besloot ermee te stoppen en gezonder te leven. Hardlopen werd zijn ding. Hij beschrijft het op zijn eigen manier. Er is niks gekunstelds en sentimenteels aan. Zijn unieke stijl is fris en gedreven, zijn toon is positief en inspirerend. Als je uit je luie stoel wilt komen en aan je gezondheid wilt werken, is dit een echte aanrader. Je wilt eigenlijk meteen de schoenen aantrekken en wegwezen.


  Geplaatst door uit Hoogeveen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-10-2018
  Het plezier van het rennen
  Aan hardloopboeken is in deze wereld duidelijk geen gebrek, maar ‘Laatste loper’ is een opmerkelijk juweeltje. Hier wordt in eerste instantie strijd gestreden op twee fronten: stoppen met roken en het verbeteren van de conditie. Doorzetten is het parool, al vallen de veters uit je schoenen, door tot waar het niet verder kan en dan toch doorgaan. Het plezier in het rennen spat hier van de pagina’s. Zo’n 35 jaar zit deze schrijver rokend achter een bureau. En dan breekt de dag aan waarop de angst voor de dood zich meldt. ‘Ik dacht serieus dat als ik mijn leven niet zou veranderen ik niet oud zou worden. Erg gezond voelde ik me niet meer,’ staat er. Stoppen met roken valt niet mee, ik weet er alles van, maar als je stopt is het hebben van een alternatief een verademing. Neem dat laatste hier letterlijk: rennen en nog eens rennen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. ‘Ik heb alle beginnersfouten gemaakt die er te maken zijn,’ meldt de schrijver. Maar toch wordt het hardlopen een nieuw leven dat de auteur brengt tot het volbrengen van de Cascade Run in Hoogeveen en uiteindelijk tot de top van de Olympus door de marathon van Rotterdam te voltooien. Lees dit boekwerkje en leer hoe het moet, dat rennen, maar ook vooral hoe het niet moet. Het verleggen van grenzen, daarover gaat het hier: pijn en euforie!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  19-10-2018
  Laatste Loper
  Laatste Loper is een hoopvol en bemoedigend, vlot leesbaar boek over een ingrijpende verandering. Het laat ons zien, dat een diepe verandering terdege voor ons mensen mogelijk is. Het hardlopen is daarbij niet alleen het proces, maar ook de metafoor voor alles wat er bij zo'n grote omslag komt kijken. Het ontroert door persoonlijke stukjes en laat zien, dat het volharden best wat kost, maar dat de eindstreep van zo'n marathon voor ons allen haalbaar is, of we nu hardlopen of niet...


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Met z'n tweeën zouden we lopen. Donderdag 5 december. Dat hadden we al weken afgesproken. Egbert en ik en Egbert zou eens kijken naar mijn looptechniek en wat daaraan beter kan in mijn training voor de Cascaderun. Egbert is een doorgewinterde hardloper met tientallen jaren ervaring. Ik ben een ongeoefende hobbelaar met spierpijn.

Al dagen waren de weersvooruitzichten niet goed. Regen en harde wind, maar kom op 'we zijn geen mietjes, zei Egbert. 'Oh nee?' dacht ik.... Donderdagochtend bleek de verwachting nog slechter. Storm en harde regen en windvlagen tot orkaankracht. Maar Egbert wilde blijven lopen...

En we zijn gaan lopen. De stormvloedkering werd gesloten, code geel veranderde in Drenthe in code oranje, en oranje langs de kust in rood. De politie raadde mensen aan niet de weg op te gaan en stormvlagen beukten tegen de kale bomen. De treinen werden stilgezet in het Noorden en op Schiphol werden vluchten geannuleerd. Maar wij zijn gegaan.

Tegen de wind in, dwars op de storm, langs de kale akkers en over de lange wegen. En mijn snelheid ging van 10 naar 4 kilometer per uur. Maar we gingen en we gingen door en uiteindelijk nam de wind het over en vlogen we langs de velden en over de wegen.

En de snelheid van 4 kilometer per uur bleek geen probleem voor de Cascaderun volgens Egbert. 'Ach', zei hij. 'Als je voor het donker maar over de finish bent.… ×
SERVICE
Contact
 
Vragen