€ 16,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Leena
  Leena (boek)

Leena Paperback

Jeltje Ratsma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Leena is geen roman in de zin van een verhaal met een plot. Het is het portret van een oude vrouw en opgebouwd alsof het is geschilderd met vegen en vlekken.
  In de eenzaamheid die Leena zelf gezocht heeft - in een poldergebied waar ze niets kent - komt langzaam haar karakter en wat zich in haar geest afspeelt, te voorschijn. De contacten die ze met een paar mensen nog heeft, zijn oppervlakkig.
  Ongetwijfeld zijn het de laatste jaren van haar leven, af te leiden aan de verstilling zoals die toeneemt naar het einde van het boek.
  Het boek is fictie, maar bevat ook enkele autobiografische herinneringen aan de bevrijding van de Duitse bezetting in 1944, verbeeld in het kind dat regelmatig bij Leena opduikt.
  Elementen van het Zeeuwse landschap zijn er in te vinden. Vooral van Walcheren en Zeeuws Vlaanderen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 170
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789090311012
  Datum publicatie : 08-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het hoofd van Leena loopt vooruit op haar vandaag snelle benen, wat behoorlijk een wonder mag heten bij dat tempo, want het is zwaar van gedachten en de wat pijnlijke rug en schouders trachten uit alle macht het op zijn plaats te houden. Bovendien leent de dag zich er niet voor, zo kalm en zonnig als die is, geen wind en aangenaam van temperatuur. Maar dat schijnt Leena niet op te merken.
Tot ze haar voet stoot. Bijna struikelt ze, ware het niet dat een brugleuning haar hand grijpt.
Leena klampt zich er aan vast, haar snelle benen vergeten verder te lopen en nu ziet ze water.
Waar is ze?
Dit deel van de omgeving heeft ze nog nooit verkend. Het ligt aan de andere kant van het dorp en al een poosje loopt Leena over een pad langs een smalle vaart. Even na een flauwe bocht spant een brug naar de overkant, de brug waar Leena - in haar snelle loop gestuit - op gestruikeld is.
Nu hangt ze over de leuning en kijkt naar het water. Het trekt fijne rimpelgolfjes door haar brein. Het spoelt zachtjes haar gedachten uit. Het blaast een zuchtje wind omhoog in haar gezicht. Het lacht mild en vriendelijk naar Leena. Het kalmeert. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen