Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 30,75


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Leerwerkboek
  Leerwerkboek (boek)
 • Cover Leerwerkboek
  Leerwerkboek (boek)

Bouwen in Leiden

Inge van den Berg • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Iedereen kan zien dat er aan de randen van de stad in de laatste jaren veel is gebouwd in Leiden, maar vaak rijst de vraag: waarom zo en waarom daar?
  Aan de hand van veel markante gebouwen beschrijft architecte Inge van den Berg de stedenbouwkundige ontwikkeling in Leiden van de afgelopen 20 jaar en beantwoordt ze vragen die bij velen opkomen als ze naar de stad kijken. Zo legt ze uit waarom de opvallende, hoge woontorens staan waar ze staan en hoe je de Romeinse geschiedenis terugziet in de wijk Roomburg. Wat is het idee van de 'inbreiding' naast het spoor Leiden-Utrecht en waarom staat het Achmea-gebouw op palen?
  Verder belicht ze de rol van Leidse architectenbureaus en leert ze de lezer aan de hand van materiaalgebruik te herkennen uit welke periode een gebouw stamt.
  Opgedeeld in 4 tijdsblokken krijgt de lezer een compleet beeld van de gezichtsbepalende nieuwbouw in Leiden sinds midden jaren '90. Tientallen projecten worden beschreven en met foto's en schetsen helder in beeld gebracht.
  In een aantal beschouwende stukken legt Van den Berg in heldere taal uit, hoe nieuwbouw is ingepast in bestaande bouw en wat de gemeentelijke visie op hoogbouw in de stad is. Van het beeldbepalende Achmeagebouw tot de renovatie van het Kamerlingh Onneslab tot Juridische Faculteit. Hèt boek over modern Leiden!
  Over de auteur:
  Inge van den Berg is architect en woont en werkt in Leiden. Zij heeft bij verschillende Leidse architectenbureaus gewerkt en schrijft met kennis en met passie over haar vak en haar stad.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 238mm x 238mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Uitgeverij De Muze
  ISBN : 9789082073959
  Datum publicatie : 06-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 30,75


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen