Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 10,95

Meer van deze auteur

 • Cover Levenslust
  Levenslust (PDF)

Levenslust

leef met zin!

Esther van der Zee • Boek • paperback

 • Samenvatting

   

  Levenslust roept associaties op van plezier en genieten. Iets om vrolijk van te worden. Maar ook van veerkracht.

  Dit is een boek over een persoonlijke zoektocht naar jezelf. 

  Levenslust vormt voor Esther de basis van haar bestaan: het vermogen om het maximale uit het leven te halen, ondanks of dankzij een onveilige jeugd. Het bevat de inzichten die schrijver Esther van der Zee op deze zoektocht heeft opgedaan, beschreven aan de hand van de verhalen van haar intense leven.

  Levenslust gaat verder dan genieten alleen. Bij zin in het leven hoort ook de zin van het leven en dus heeft levenslust ook te maken met zingeving.

   Levenslust heeft te maken met de Onbevangenheid waarmee we in de wereld kunnen staan, het Eigenaarschap waarmee we onze keuzes maken en de Relaties en verbondenheid die we hebben met anderen, kortom met de OER-kracht van ons mens-zijn.

  Esther wil je inspireren om thuis te komen bij jezelf, om je open te stellen en levenslust te ervaren.

  Paul de Blot:“Esther van der Zee geeft de lezer handvatten voor levenslust aan de hand van verhalen met een spirituele diepgang. Dit is een belangrijke bijdrage voor de narratieve spiritualiteit, een spiritualiteit aan de hand van verhalen over zin en plezier in het leven, verhalen van liefde.”

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Esther van der Zee
  ISBN : 9789081989701
  Datum publicatie : 10-2012
 • Inhoudsopgave

  Inhoud

  Voorwoord van Paul de Blot SJ..........................7,  

  Samenvatting...................................…................11,  

  Inleiding.............................................…................13 ,

  1. Angst….....................................….....................19

  2. Vergeven….......................................................30

  3. Krachtbronnen…...………………..................37

  4. Vrijheid……………………………..................46

  5. Kwetsbaarheid, beperkingen en lef........…51

  6. Afscheid………………………..…..................60

  7. Grenzen……………………...............……......68

  8. Vertrouwen…………………………………....73

  9. Emoties en balans………………………......80

  10. Verbinden……………………………...….....85

  11. Avontuur………………………………….......94

  12. Geven………………………………….........105

  13. Onderweg zijn……………………………...109

  14. Thuiskomen………………………………..122

  15. Gastvrijheid………………………………...130

  16. Spiegel…………….………………………..135

  17. Over leven en dood…………..……………140

  18. Loslaten………………………………….....150

  19. Vechten…………………………………......157 

  20. Autoriteit………………………..…………...161

  21. Onvoorwaardelijk……………..…………..169

  22. Familie………………………….……….....175

  23. Creëren……………………………...…......184

  24. Zoeken…………………………………......193

  25. Verlangen……………………………….....203

  26. Acceptatie…………………………….…....211

  Epiloog……………………………………........215

  Over de schrijver…………………………........219

 • Reviews (8,7 uit 5 reviews)

  08-10-2017
  Elevator pitch
  Ik heb mijn elevator pitch na het lezen van Levenslust verandert. Ik had de 3 G"s van gezin, gezondheid en geluk. Nu is dat OER(mens) geworden van Onbevangen, Eigenaarschap en Relatie. Direct al in de inleiding van het boek Levenslust wordt je gegrepen door dit thema. Het wordt in het boek uitgewerkt aan de hand van het persoonlijke verhaal van de schrijfster. Het leest heel gemakkelijk. Ik heb het boek bijna in een keer uitgelezen. Regelmatig pak ik het er even bij om bepaalde gedeeltes nog een keer te lezen. Het boek valt in de categorie: Leven voor gevorderden.


  Geplaatst door uit HAAKSBERGEN , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-12-2012
  Perfect, puur, en prachtig levensverhaal of beeldhouwwerk?
  Esther geeft ons op onbevangen en eerlijke wijze inzage in haar leven en groeiproces.Alsof we er zelf deel van uitmaken...als beeldhouwster verstaat zij als geen ander de kunst om al het overtollige en oppervlakkige weg te hakken om zo tot ons ware zelf te komen. Een inspiratie voor allen, en zeker niet enkel deze die zelf een aartsmoeilijke jeugd hebben meegemaakt. Ook een aanrader voor allen die professioneel of van nabij betrokken zijn bij deze laatste groep.

     Perfecte en mooie vormgeving
     Meeslepend en oprecht verhaal

  Geplaatst door uit Van Cauwelaertstraat 107 B 1740 Ternat , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  26-11-2012
  de kracht van kwetsbaarheid!
  Prachtig boek over hoe je kan leren van de levenslessen die iedereen krijgt aangereikt. Eshter reikt de lezer op een openhartige en kwetsbare manier een spiegel aan vanuit haar eigen verhaal. Hoeveel levenslust creeer jij voor jezelf?

     krachtige zelfreflectievragen
     laagrempelig en prettig leesbaar

  Geplaatst door uit Rhenen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  26-11-2012
  Leven vanuit het hart.
  Esther schrijft in eerste instantie over haar jeugd en hoe ze gevormd werd, hoe ze door de tekortkomingen van haar ouders heen kon kijken en hen als mens kon zien die ook weer door hun jeugd waren gevormd. Haar verdere leven zal vanaf het moment dat ze op eigen benen komt te staan in het teken staan van bewustwording, iedere levensfase/les brengt haar weer wat dichter bij haarzelf. Een avontuurlijk leven waarin de levenslust centraal staat met als conclusie dat leven vanuit het hart het meest gelukkig maakt.

     Geeft Stof tot nadenken.
     Geeft herkenning.

  Geplaatst door uit Almere , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-11-2012
  Openhartig, indringend en inpirerend boek
  In dit boek geeft Esther van der Zee zichzelf bloot. Ze laat zien hoe zij het leven tot nu toe heeft ervaren, in de hoop dat dat de lezer handvatten biedt om ook een stapje verder te komen. Verder, naar een leven van openheid, eerlijkheid en liefde, onafhankelijkheid van gebeurtenissen uit zijn of haar verleden. Daar is moed voor nodig. Moed, doorzettingsvermogen en een gedrevenheid het te doen voor een ander, voor een betere wereld, kenmerken de schrijfster. Esther is een mooi voorbeeld van iemand die de omstandigheden neemt zoals ze zijn. Als het voor haar niet goed voelt, dan handelt ze. Door de situatie te veranderen of door zelf uit de situatie te stappen. Maar meer nog door haar eigen omgang met de situatie onder de loep te nemen en daaraan te werken. Hoe ze dat doet, is precies waar dit boek over gaat. Door de openheid waarin Esther haar indringende leven beschrijft, raakt zij voor velen herkenbare situaties en emoties aan. Aan het einde van iedere paragraaf stelt ze vragen die aanzetten tot zelfonderzoek: herken je een dergelijke situatie of het proces? Wat heb jij toen gedaan, hoe voelde dat voor jou? En is het goed zo, of wil je er verder mee? De handvatten om er verder mee te gaan liggen in dit boek voor het oprapen. En als je enigszins in de geest van Esther handelt, pak je ze met beide handen aan. Want waarom zou je het uitstellen om de stap te zetten die de kwaliteit van je leven kan verbeteren!

     indringend openhartig verhaal
     handvatten voor lezer

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

 

Mijn moeder heeft vaak veel spijt van haar gedrag. Ze wil heel graag een goede moeder zijn en voelt dat ze daarin faalt. Ze heeft zo haar manieren om het goed te willen maken en om ons te laten weten dat ze van ons houdt. Regelmatig vinden we een reep chocolade of een ander klein cadeautje op ons bed. Het zal de start zijn geweest van mijn chocoladeverslaving. En hoewel het soms voelt als afkopen, ik zie ook haar onvermogen en voel haar intense verdriet. Ze heeft nooit bedoeld om in deze situatie terecht te komen. Iedere ouder wil in wezen een een goede ouder zijn. Dat het in werkelijkheid vaak zo anders uitpakt is een grote tragedie. Mijn moeder houdt van ons maar is niet bij machte er uiting aan te geven, noch om het heft in handen te nemen en stappen te zetten die voor haar en voor ons beter zouden zijn. Er ontstaat een negatieve spiraal: het niet voldoen roept schuldgevoel op wat bijdraagt aan een negatief zelfbeeld. Hierdoor gaat ze weer drinken wat vervolgens schuldgevoel oproept en daarmee is de cirkel is rond.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen