€ 18,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De Vondst Op Het Strand
  De Vondst Op Het Strand (boek)

Mannen in Midlifecrisis

Josine van Dongen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In de midlifefase ervaren sommige mannen een steeds grotere onvrede met de status quo van hun leven. Ze voelen zich niet gelukkig, niet gewaardeerd en soms zelfs overbodig. Ze praten niet over die gevoelens. Toegeven dat ze zich beroerd voelen, is in hun ogen een zwaktebod, een nog verdere aantasting van hun mannelijkheid en eigenwaarde.
  De Britse staatsman Winston Churchill heeft de term ‘The Black dog’ geïntroduceerd als een metafoor voor de depressieve periodes in zijn leven. Mannen in midlifecrisis zien zich ook geconfronteerd met zo’n zwarte hond. Ze zoeken de oorzaak van die depressieve gevoelens vooral buiten zichzelf, vaak met name bij hun vrouw. Al hun midlifecrisisgedrag is erop gericht om die zwarte hond weer zo snel mogelijk van zich af te schudden. Zelfs als dat betekent dat ze moeten breken met een groot deel van hun verleden.
  Dit boek is een poging om de uitingen, het verloop en de diepere oorzaken van een midlifecrisis nader in kaart te brengen. Het biedt geen simpele of snelle oplossingen. Maar het kan vrouwen met een man in midlifecrisis wel helpen om keuzes te maken die de schade zo beperkt mogelijk houden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 168
  Uitgeverij : Josine van Dongen
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,2 uit 38 reviews)

  01-12-2022
  Verhelderend
  Heel verhelderend boek! Het einde met alle tekst en uitleg van verschillende therapeuten vind ik persoonlijk wat saai. Verder een heel fijn en begrijpelijk boek. Precies wat ik nodig had om inzicht in de situatie te krijgen

     Leest makkelijk
     Verhelderend in een heftige periode
     Veel uitleg van therapeuten
     Daardoor langdradig

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-05-2021
  Zelfhulpboek overleven en groeien na midlife crisis man
  Dit boek helpt je begrijpen en inzien dat je niet gek was en dat je er uiteindelijk alleen voorstaat,maar daar word je alleen maar krachtiger van. Top !


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-01-2020
  Review van een man in een MLC
  Als man herken ik heel veel van wat er in dit boek geschreven staat, gelet de periode waarin ik nu zit. Ik zit, denk ik, in een duidelijke MLC. Ik ben er alleen nog niet uit in welke fase. Duidelijk is dat ik veel verdriet veroorzaak thuis, met mijn besluit weg te gaan. Ook ik heb een “soulmate”. Mogelijk ben ik opnieuw een “replay-fase” ingegaan. Het boek helpt mij als man mezelf beter “te begrijpen”. Het boek geeft mij inzicht in hoe een MLC ontstaat en wat er daarna gebeurd. Dat zorgt voor enige structuur en geeft me wat (innerlijke) rust. Dit helpt mij sneller tot inzicht te komen waarmee ik bezig ben. Het stomme is, ondanks dat ik met mijn volle verstand veel lees over de MLC, dat ik desondanks niet kan besluiten om er rigoureus zelf mee te stoppen. Het is alsof je onontkoombaar door de MLC heen moet. Een retraite op Schiermonnikoog heeft me daarbij niet geholpen. Zelfmedicatie werkt amper. Hulp is aan te bevelen. Ik adviseer mannen een MLC te erkennen en tijdig te herkennen (en dan hulp te zoeken). Dit boek kan je daarbij zeker helpen. Ik wil de schrijfster bedanken voor dit boek, dat echt niet alleen voor vrouwen is geschreven. Ik heb het mijn schoonzoons alvast cadeau gegeven.

     Ook voor mannen
     Goed leesbaar en begrijpelijk

  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-08-2019
  Herkenning sterkt
  Helder en nuchter geschreven. Herkenning werkt, hoe pijnlijk ook, geruststellend. De realiteit wordt gelukkig niet geschuwd: soms komen mc'ers nooit meer bij zinnen. Dat hier zo voor uitgekomen wordt maakt dat de rest van de info uit het boek geloofwaardig is en op teruggevallen kan worden. En dat kunnen partners meer dan gebruiken.


  Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  04-04-2019
  Reddingsboei tijdens storm
  In de storm die een MLC van je partner veroorzaakt kun je alle hulp gebruiken. Dit boek helpt je te begrijpen wat er aan de hand is en geeft handvatten hoe te handelen zodat jezelf niet mee kopje onder gaat. De MLC van je partner brengt je in een nachtmerrie waarvan je niet geloven kunt dat dit allemaal gebeurt. Je wordt geconfronteerd met iemand die je niet (her-) kent en die wellicht ook nog de vader/moeder van jullie kinderen is. Dus buiten de inzichten die je krijgt, kun je ook lezen dat jij en je huwelijk niet alleen de oorzaak niet zijn, maar dat je hélemaal niets kunt doen om het tij te doen keren. Ongelooflijk confronterend, maar zeer verhelderend en noodzakelijk als je zelf overeind wilt blijven. Het boek is kundig, intelligent maar ook liefdevol en met mededogen geschreven. Zelfs jaren later helpt het me nog.

     Zeer Informatief
     Prettig leesbaar lettertype
     Grijze inkt. Iets lastiger te lezen

  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  05-02-2019
  Mannen jn Midlifecrisis
  Josine van Dongen geeft in haar boek een heldere uiteenzetting van het fenomeen mid life crisis bij mannen. Een onmisbaar boek voor hulpverleners, mediators, psychologen en huisartsen Een boek dat handvatten biedt aan direct betrokkenen en een duidelijk inzicht geeft in de gevolgen van MLC.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-01-2019
  Eye-opener
  Na het lezen van het boek werd mij alles duidelijk. Ik weet dat de schuld vd break-up niet bij mij ligt. En het lijkt wel of ik het boek had kunnen schrijven. Alles komt voorbij zoals in mijn geval. Ik ben de schuldige van alles, ingeruild, volgens hem leefden wij als broer en zus, hield allang niet meer van mij enz. enz. Ik laat het los en ga verder met mijn leven. Bedankt voor dit boek!!!!


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-12-2018
  stappentellen tijdens het tandenpoetsen
  Het boek Mannen in midlifecrisis was mijn reddingsboei toen mijn man me na 27 jaar innig samenzijn totaal onverwacht inwisselde voor een andere vrouw (jonger en zonder de gezondheidsklachten waar ik mee worstelde). De lieve, zorgzame en probleemloze man veranderde plots in iemand zonder empathie en niet aanspreekbaar op zijn gedrag. Ook nadat ik uit lijfsbehoud de stekker uit ons huwelijk trok, werden mijn dochter en ik geconfronteerd met veel onnodige botheid. Om dan mild en cooperatief te blijven (ik ben inmiddels netjes gescheiden), heb je een reddinsgboei nodig. Het boek van Josine van Dongen legt uit hoe de meest steady huwelijken en meest “opgeruimde” mannen door een onderstroom gegrepen kunnen worden. Zonder voortekenen. Het kan blijkbaar iedereen overkomen. En nu dit mij overkwam, merk ik hoe vaak het gebeurt en hoe weinig er over bekend is. Dit boek helpt. Preventief lezen - is ook het advies van de auteur die het zelf meemaakte. Mijn advies: wees alert als je man gaat stappentellen tijdens het tandenpoetsen. Hij is ongelukkig maar is niet bij machte dit te onderkennen. En de gevolgen zijn dramatisch.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  21-10-2018
  Een must
  Dit boek gun ik iedere vrouw die te maken heeft met een man met een midlifecrisis. Ik ben pas na een paar maanden dit boek tegengekomen en heb het in 1 adem uitgelezen. Het boek geeft inzicht in de fasen van deze crisis, zodat je ze beter kunt herkennen. Dit geeft in deze turbulente tijd toch rust. Daarnaast steekt de schrijfster de achtergebleven partner een hart onder de riem maar houdt haar ook een spiegel voor. Het boek is onmisbaar voor mij, ik lees delen soms terug als ik het even niet zie zitten. Mijn advies: koop dit boek en probeer de midlifecrisis van je man te overleven. Zodat je geen slachtoffer blijft.

     Helder geschreven
     Objectief

  Geplaatst door uit Noord Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  08-09-2018
  Alsof ik een interview met mijzelf teruglees
  Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken: alle vrouwen met een (ex-) man in midlife crisis, zullen zich in grote mate herkennen in dit boek. Nagenoeg alles wat ik las komt overeen met mijn eigen situatie en dat is ontzettend fijn. Het geeft opluchting te ontdekken dat mijn ex-man aan een aandoening lijdt met een naam, en dat ik niet de enige ben die dit doormaakt. Het boek schetst verder heel duidelijk het proces en de fases van de midlife crisis, waardoor ik al mijn eigen ervaringen veel beter in perspectief kan plaatsen. Ook geeft het handvatten over hoe ik het beste om kan gaan met de situatie. Bovenal heeft het mij laten zien dat alle narigheid die ons is overkomen eigenlijk heel weinig met mij als persoon te maken heeft. Kortom, het heeft mij geholpen in een hele zware tijd, en ik kan het iedereen in deze situatie aanraden.

     Een en al herkenning
     Veel handvatten over hoe verder

  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  23-08-2018
  ‘Must read’
  Het boek is prettig leesbaar en bij vlagen met humor geschreven. Iedereen die met (een partner in ) een midlifecrisis te maken heeft, zou dit boek moeten lezen. Het boek biedt geen oplossing voor de midlifecrisis situatie, maar wel zeer diepgaande verklaringen, waardoor het boek een goede houvast biedt voor iedereen die hiermee geconfronteerd wordt. Chapeau voor de schrijfster


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-08-2018
  Na 33 jaar viel het kwartje!
  Dag Josine, na een toevallige ontmoeting, waarin we ontdekten dat we iets gemeenschappelijks hadden, jouw boek gelezen. Ineens werd na 33 jaar mij duidelijk waarom dingen zijn gebeurt zoals ze tijdens mijn scheiding zijn gebeurt. Het was voor mij altijd een groot vraagteken. Ik noemde het maar verstandsverbijstering. Ineens viel het kwartje. Josine ik ben je daar heel dankbaar voor. Veel meer mensen, vrouwen en mannen,moeten dit boek lezen.


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-08-2018
  Lees dit boek
  Het boek had woordelijk over mijn ex kunnen gaan. Lees het boek. Ik heb er heel veel in gehad. Stop geen energie meer in die man. Kies voor jezelf. Take the money and run.

     Alles wat er in staat klopt
     Duidelijk geschreven

  Geplaatst door uit Zuid-Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-05-2018
  Mannen in Midlifecrisis
  Heel herkenbaar, makkelijk leesbaar, en echt een aanrader voor iedereen die er mee te maken krijgt, vooral voor vrouwen met een man in een crisis.


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-02-2018
  de nodige eyeopeners
  Hoewel ik al heel lang geen moeilijk mannengedoe meer in mijn leven heb, bood dit uitstekende boek tot mijn verrassing toch nog de nodige eyeopeners over mezelf en mijn liefdesverleden. Volgens mij is dit boek voor mannen net zo nuttig en inzichtgevend als voor vrouwen. De allerminst verbitterde, nuchtere en soms zelfs humoristische toon en bondig beschreven praktische info is een verademing in het o, zo trekkerige moeras der zelfhulpboeken.


  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  17-02-2018
  Midlifecrisis
  Heel herkenbaar allemaal en verhelderend.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-02-2018
  Goed geschreven, dit boek moet je gelezen hebben!
  Dit boek moet je lezen, zeker als je te maken krijgt met een man in een midlifecrisis. Er is veel onbegrip waar je als partner en kinderen in terecht komt. Dit boek is ook zeker een aanrader voor hulpverleners, die hier meer over willen weten. Ik heb er veel aan gehad en ook aan de website get-real.

     Goed leesbaar
     Zeer informatief

  Geplaatst door uit Utrechtse Heuvelrug , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-02-2018
  Herkenbaar
  Het boek is een mooie aanvulling op de website. Alles is zo herkenbaar, het is gewoon eng. Ik heb er veel steun aan gehad...en nog steeds. Je wilt het/hem begrijpen. Dat is onmogelijk, maar het boek geeft veel inzichten om ermee om te gaan. Er is geen 'schuldige', je hebt niets verkeerd gedaan en het niet kunnen voorkomen. Het boek is een aanrader om je hersenspinsels enigszins tot rust te brengen.

     Makkelijk te lezen
     Herkenbaar

  Geplaatst door uit Zuid Holland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-01-2018
  Het zal je maar gebeuren
  Dat je partner er van het ene op het andere moment vandoor gaat, zonder dat je wist dat er problemen waren.... Zonder de expertise en informatie van de schrijfster Josine van Dongen had ik het niet gered. Het is precies zoals je kunt lezen in het boek, een rollercoaster die niet stopt na 1 rondje. Als je het zelf of in je omgeving meemaakt raad ik je aan om het boek te lezen, maar het is ook aan te raden als preventief leesmateriaal. Voorkomen is beter dan genezen. Het boek is realistisch en prettig geschreven en lees je in één keer uit. Mijn complimenten aan de schrijfster.


  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  20-01-2018
  Zeer waardevol, ook voor mannen met verborgen jeugdtrauma\'s
  In dit boek vind je niet alleen veel referenties naar internationaal onderzoek en feiten, het is ook met kwetsbaarheid en humor geschreven door een ervaringsdeskundige. Wat een insights! Voor iedereen die totaal verrast wordt door een partner die - na jaren huwelijk - schijnbaar out of the blue aangeeft niet meer van je te houden, een zeer waardevolle uitleg over midlife crisis in combinatie met een verborgen depressie. Ook een aanrader voor goedlopende huwelijken waarbij bekend is dat de man in zijn jeugd te maken heeft gehad met traumatische ervaringen. Veel teksten en gedragingen lijken vanuit een standaard draaiboek door alle midlife crisis mannen hetzelfde te worden gehanteerd. In dit boek worden ze opgesomd. Maar ook wordt inzicht gegeven in de rol en de weg die leidt naar zelfkennis, genezing en groei van de achtergebleven partner. En dat is misschien nog wel belangrijker.

     insights, insights, insights
     helder en humoristisch geschreven

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-01-2018
  aanrader
  Doordacht en prettig geschreven. Ik ben zelf relatietherapeut en ben blij om mensen nu een boek te kunnen aanbevelen van een ervaringsdeskundige die echt verstand van zaken heeft. Wat me vooral ook aanspreekt is dat de schrijfster op een objectieve en niet bittere manier helder het proces van de midlifecrisis beschrijft: het hoe, waarom, en alle stadia waar zowel de man als de vrouw doorheen gaan. Ze gaat daarbij in op het fenomeen soulmate en hoe zowel de man en de soulmate gevangen raken in een voorspelbare illusie. Van Dongen heeft zich verdiept in allerlei inzichten die her en der over dit onderwerp beschikbaar zijn en het samengevat in voor de leek begrijpelijke taal. In het begin van het boek lijkt het vooral te gaan over de crisis met een affaire, maar als u verder leest gaat ze in op de midlifecrisis in het algemeen, met of zonder affaire. Thema's van de jeugd, hoe mannen in elkaar steken en wat hun valkuil is, zullen voor de lezer zeer verhelderd zijn. Elk koppel zou mijn inziens dit boek preventief moeten lezen.


  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-01-2018
  \"HET BOEK\" ....
  Het boek zal een onwaarschijnlijk belangrijke steun zijn voor wie de midlifecrisis van zijn partner wil en vooral ongewild moet doorstaan . De herkenning is zo treffend waardoor je beter kan berusten in het hele gebeuren dat het niet alléén jou overkomt, dat je toch ergens ondersteuning vindt . Je leest hoe een mic tot stand komt , hoe je de situatie kan aanpakken en vooral hoe jezelf te beschermen . Het aanvaarden dat je machteloos staat tgo het hele gebeuren en je werkelijk niets kan doen om HEM te helpen . Dus kies je beter voor jezelf , dat is een héle opdracht . Na jaren te lezen op de site get -real , omdat dit samen met nog een paar andere sites de enige weg was waar je als mic partner moed en steun kon sprokkelen ben ik dus ontzettend blij met het boek . Aan alle therapeuten en mensen die op één of andere manier betrokken zijn en steun verlenen aan mensen die scheiden of in een crisis terecht komen is het boek tevens een echte aanrader . Het boek is naast de persoonlijke kennis en eigen ervaringen een onmisbare bron van informatie over de midlifecrisis . Het boek is een echte bekroning voor de schrijfster . Wie het boek nodig heeft , zal het vinden ! Dank je wel Josine !


  Geplaatst door uit België , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  07-01-2018
  Dit zou iedereen moeten lezen
  Ik kan het boek 'Mannen in midlufecrisis' iedereen aanraden. Aan partners en familie van personen in midlufecrisis, voor herkenning, bevestiging en begrip. Aan hulpverleners voor een beter inzicht in deze onderschatte ziekte. Aan leken voor wie een midlifecrisis niet veel meer is dan het cliché van een man van middelbare leeftijd die een sportauto koopt en er een jonge(re) vriendin op na houdt. Aan mediators en familierecht advocaten, die in veel gevallen met een persoon in midlifecrisis te maken zullen hebben, maar dit door onbekendheid met het fenomeen niet als zodanig herkennen. En dat terwijl er door deze personen heel veel emotionele en financiële schade wordt aangericht. Aan de media om ervoor te zorgen dat er meer bekendheid komt voor deze sluipmoordenaar die op weg is om scheidingsoorzaak nummer 1 te worden. En niet in de laatste plaats voor de personen in midlifecrisis zelf, in de hoop dat ze zichzelf hierin herkennen en met hun problematiek aan de slag gaan in plaats van hun partner de schuld te geven en te blijven vluchten ervoor. Een makkelijk leesbaar boek, met mooie beeldspraak en een persoonlijke touch. Open en eerlijk, maar ook kritisch en beschouwend.

     Verhelderend
     Makkelijk leesbaar

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-01-2018
  Mannen in Midlifecrisis
  Ik heb reeds een review geplaatst bij de aankoop van mijn eerste boek. Omwille van de grote steun en de nieuwe inzichten die dit boek bij het fenomeen Midlifecrisis aan de achtergelaten partner levert, besloot ik nog een exemplaar te kopen en te schenken aan de bibliotheek in mijn dorp om andere lotgenoten ook te helpen.


  Geplaatst door uit antwerpen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  30-12-2017
  Super herkenbaar; aanrader!
  Heel duidelijk geschreven. Erg herkenbaar als je een (ex)man in midlife crisis mee maakt! Het boek leest prettig en geeft veel nuttige informatie hoe je hier het beste mee om kan gaan. Verschrikkelijk om een man in midlife crisis mee te moeten maken, maar ik heb veel steun aan dit boek en de bijbehorende website gehad! Je kan zo beter 'begrijpen' hoe je man ineens zo'n totaal ander persoon kan zijn geworden!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  27-12-2017
  Herkenning, erkenning en food for thought
  Ook ik heb het boek met heel veel interesse gelezen. Het is een mooie mix van persoonlijke ervaringen van de auteur en informatie en achtergrond van wat een MLC nou eigenlijk is. Het creëerde bij mij iets meer begrip voor de dadendrang van mijn ex die mij na 31 jaar van de ene op de andere dag achterliet met onze drie kinderen, en daarna nooit meer heeft omgekeken. Ik was ook blij dat aan het einde van het boek ook aandacht wordt gegeven aan de rol van de achterblijvende partner. Want hoewel die er inderdaad niets aan kan doen dat de man in een MLC belandt, de partner heeft wel degelijk vergelijkbare problematiek op te lossen als de MLCer. Dat is wat het vertrek van de MLCer zo dramatisch maakt, omdat de achtergebleven partner op dat moment vaak ook (nog) niet in staat is emotioneel voor zichzelf te zorgen, en daar zit de kans op zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Dus mooie "food for thought" en hopelijk zet het het onderwerp wat meer in de schijnwerpers. De hele MLC van mijn ex en mijn persoonlijke groei daarna heeft mijn blik op de wereld danig veranderd. Het is fijn om mensen in mijn omgeving die het beter willen begrijpen naar dit boek te kunnen verwijzen. Chapeau voor Josine van Dongen.


  Geplaatst door uit Amstelveen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-12-2017
  Herkenning.
  Ik ben pas over midlifecrisis gaan lezen enkele maanden nadat mijn ex man uit ons gezin vertrok . Naast steun van lotgenoten op websites geeft dit boek mij nu veel bevestiging over hoe ik de midlifecrisis van mijn ex man, en het ontstaan daarvan, altijd zelf dacht te zien. Mijn eigen rol in zijn proces voor en na de bom, had beter gekund. Had mij minder emotie en energie gekost als ik eerder was gaan lezen. Daarom zal ik dit boek aanraden aan ieder die een partner in depressie en/of midlifecrisis heeft.

     Fijn te lezen.
     Ervaring schrijfster

  Geplaatst door uit Zuiden. , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-12-2017
  Prettig lezend ervaringsverhaal met zeer veel informatie
  Tussen alle boeken die we voor auteurs en organisaties maken, zitten leuke boeken, lieve boeken, spannende boeken, kook- en reisboeken , managementboeken en nog veel meer, en af en toe een heel speciaal boek. Mannen in midlifecrisis van Josine van Dongen is er zo eentje. Dit is een boek dat verder gaat dan het cliché van de vijftiger die ineens een motor koopt en er vervolgens met zijn secretaresse vandoor gaat. Van Dongen laat met haar boek - dat bestaat uit een mix van wetenschappelijke kennis en achtergronden en haar eigen verhaal - zien hoe diep de mannencrisis de relatie beinvloed en hoe machteloos je als vrouw staat tegenover de projectie, de verborgen depressie, het negatieve zelfbeeld en de soms halfslachtige (‘valse’) verzoeningen. Fijn te lezen is dat ervaringsdeskundige Van Dongen zich in haar boek niet tot slachtoffer maakt, en ondanks alle verdriet en pijn haar midlife-crisis-echtgenoot niet tot de enkels afbreekt . Ze wil juist grip hebben op wat haar (en hen samen!) overkomt , om zo begrip voor de situatie te kunnen tonen. Van Dongen zoekt slechts een verklaring, een wetenschappelijke verklaring zelfs, om op die manier beter met de situatie te kunnen omgaan. Haar bevindingen en ervaringen deelt ze met al die andere stellen die te maken hebben - of nog krijgen - met dit er zo inhakkende - (maar vaak ontkende) fenomeen van de mannelijke midlife crisis. De auteur stelt dat vrouwen met een man in midlifecrisis donders goed zien, ervaren en weten dat hun man ‘zichzelf’ niet is. Hij roept dan wel hard dat hij al die jaren niet gelukkig was, maar voor zijn vrouw die hem ten diepste kent, klinkt dat als totale bullshit (pag. 67). Zij weet dat zijn keuzes en zijn gedrag totaal niet passen bij de man die hij de afgelopen twintig, dertig jaar is geweest. Het onderzoek dan Van Dongen deed levert verrassende uitkomsten op. Over de mannelijke menopauze is in Nederland bar weinig geschreven, terwijl het een crisis is die zijn weerga niet kent. Dit boek geeft veel inzichten over wat nu een midlife crisis is en hoe er mee om te gaan. De informatie is gelardeerd met een zeer prettig lezend ervaringsverhaal uit de praktijk.

     Prettig leesbaar
     Gedegen informatie én warm verhaal
     geen
     geen

  Geplaatst door uit Zuid Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  21-12-2017
  mannen in midlifecrisis
  Ik vind bij elk hoofdstuk nog meer inzicht in het gebeuren en de kracht om verder te gaan. De pijnlijke emoties en de doodgevoelens na de bom en geruime tijd daarna zijn ons allen bekend. Dankzij jou boek is het terug in de wereld komen en accepteren wat gebeurt is, wat gemakkelijker gemaakt. Jou boek, een mengeling van doorgedreven psychologisch inzicht en jou persoonlijke ervaringen geven de achtergelaten partners de kracht om verder te gaan en ook niet weg te vluchten, zoals de MC's. Ik bestel nog een boek en schenk hem aan de bibliotheek in mijn dorp in Belgie, zodat andere lotgenoten deze waardevolle informatie ook kunnen delen. Dank u.


  Geplaatst door uit kontich , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-12-2017
  Aanrader
  Zeer duidelijk en overzichtelijk geschreven boek. Eén en al herkenbaarheid als je in de verwarrende slopende wereld getrokken wordt wanneer je partner een midlifecrisis doormaakt. De gevolgen zijn desastreus. Dit boek geeft inzicht en helderheid zonder dat het zware kost wordt. Geschreven door een vrouw die zich helemaal verdiept heeft in het mislife gebeuren, eigen ervaring en de ervaringen van talloze anderen die ongewild in deze situatie beland zijn. Het boek biedt inzicht, ervaringen, handvaten en ook zelfs humor. Een aanrader!!


  Geplaatst door uit Zuiden des lands
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  14-12-2017
  Aanrader !!
  Goed helder geschreven boek met veel inzicht en ook de benodige humor waardoor het erg lekker leest. Fijn dat er nu eindelijk eens een goed inzichtelijk boek is wat een midlifecrisis inhoudt, voor de achterblijvers maar ook wanneer je zelf in een midlifecrisis komt of zit. Verder ook een boek wat je goed naar jezelf als achterblijver laat kijken en niet alleen naar een man ( of vrouw ) in midlifecrisis wijst. Ik vind het een aanrader voor iedereen in een relatie zit, wanneer er lacherig iets gezegd wordt ; 'misschien zit hij wel in een midlifecrisis ?', meteen kopen en lezen. Je zal veel nieuwe inzichten en info in dit boek vinden.

     lees makkelijk
     goede prijs/ kwaliteitverhouding

  Geplaatst door uit Castricum , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  14-12-2017
  Eindelijk
  Eindelijk een boek over een onderwerp dat voor velen een probleem is, waar de meesten in het duister tasten en zich afvragen wat er gebeurt. Zeer verhelderend geschreven, duidelijk herkenbaar en met kennis van zaken. Hoe meer je leest hoe meer je verder wil lezen. Dikke pluim!

     Leest zeer vlot

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-12-2017
  Aanrader
  Dit boek gaat over het leven, liefde, relaties en midlifecrisis, is prettig te lezen. Ik zou tegen jonge mensen zeggen, lees het boek voordat de midlife leeftijd aanbreekt ,zou veel ellende kunnen besparen. Echt een boek dat ik nog eens wil lezen en meteen mijn vriendin kado gedaan heb.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  11-12-2017
  Meer dan een helpdesk
  Naast de website van get-real, nu ook het boek gelezen! Het boek bevat nog zoveel meer info maar ook tips, want hoe overleef je dit nare fenomeen? Een echte aanrader, midlifecrisis is GEEN cliche


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-12-2017
  Mannen in Midlifecrisis
  Goed te lezen boek over een wonderbaarlijk verschijnsel waar je pas echt vanaf weet dat het bestaat als je het overkomt. Het helpt om te lezen dat er veel meer mensen die last hebben van een midlifecrisis. Het helpt mij om te herstellen van de midlifecrisi die ik van hem kado heb gekregen. Een kado waar ik niet op zat te wachten toen het in mijn schoot werkt gegooid, het boek lezen helpt echt bij accepteren van wat er is.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-12-2017
  Houvast in een moeilijke tijd
  Voor iedereen die te maken krijgt met iemand in midlifecrisis of depressie een aanrader! Het boek is fijn te lezen, een goede mix tussen het persoonlijke verhaal van de schrijfster en veel algemene informatie, en het geeft duidelijke richtlijnen waar je echt iets aan hebt.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-12-2017
  Mannen in midlifecrisis
  Een zeer verhelderend en leerzaam boek. Mooi beschreven hoe de midlifecrisis, de verborgen depressie met een identiteitscrisis als gevolg steeds meer huwelijken op dit moment laat sneuvelen terwijl de meeste mensen het gevoel hebben dat het over een "gewone" scheiding gaat. Heel herkenbaar voor velen die middenin dit proces zitten. En dankzij de schrijfster begrijpelijk en zelfs met de nodige humor gebracht!

     Heel erg leesbaar
     Verhelderend en troostend

  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-12-2017
  Een prachtig boek !
  Zeer helder geschreven over een vrij onbekend onderwerp. Uitstekende informatie. Een goede balans tussen eigen ervaringen en informatie geven. Biedt veel steun en inzicht door de herkenbaarheid.


  Geplaatst door uit friesland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 18,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen