€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Met onze Bus door Amerika

verslag van 17 reizen met een motorhome

Wim Janssen & Irena Leenders • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Na onze avontuurlijke belevenissen in Turkije trekken we de stoute schoenen aan en besluiten een camper te kopen in de Verenigde Staten. Niet zo'n klein Europees model maar een midsize Amerikaan van een meter of elf en een gewicht van bijna 10.000 kg. In een aantal episodes verhalen we over de aankoop, de kinderziektes, onze persoonlijke belevenissen, de Amerikaanse ziel en wat ons meer tijdens onze vele reizen opvalt. In tien jaar tijd maken we met onze 'Bus' 17 reizen door 32 verschillende staten van Amerika en een aantal Canadese provincies. We worden steeds weer door pech achtervolgt maar weten ook mateloos te genieten. Een ware haat-liefde verhouding!
  Meer dan 300 pagina's belevenissen verluchtigd met 140 foto's.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 319
  Uitgeverij : Wim Janssen
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Onze eerste stop is in de buurt van Bastrop een kleine 120 mijl vanaf de start van onze expeditie. We hebben een RV-park uitgezocht vlakbij de doorgaande weg, een RV-park met pull through`s en Wi-Fi. Als beginners moet je op zeker gaan. Niet te ver van de grote weg, dan kunnen we het park makkelijk vinden, een pull through om gemakkelijk onze plek op te rijden en internet omdat Wim nu eenmaal niet zonder kan. Nog even voor de duidelijkheid: in RV-parks en ook in state parks met accommodatie voor campers heb je twee mogelijkheden om je camper te parkeren. Pull through`s en Back in`s. Het verschil moge duidelijk zijn. Bij de eerste rijd je gewoon rechtdoor je plaats op, stopt op de bestemde plek zodat de faciliteiten kunnen worden aangesloten en na een korter of langer verblijf, rijd je gewoon rechtdoor naar je volgende bestemming. Bij de Back In`s parkeer je achterwaarts in, sluit de boel aan en na een poosje rijd je gewoon vooruit weer verder. Als beginners kozen we natuurlijk voor een pull through.
Maar voor het zo ver is, zijn we de weg kwijt. Volgens onze berekeningen moeten we in de buurt van het park zijn, maar nergens vinden we er ook maar enig teken van. We rijden nog maar een paar mijl door, maar niets wat op ons park: Highway 71 RV-park lijkt. Maar eens vragen bij een benzinestation. Dat vereist overigens de eerste bijzondere verrichting met de 10.000 kg. Het lukt Irena. Goede raad is snel gevonden, een dame wil ons wel even voorgaan. We moeten haar alleen maar even volgen. We moeten de vierbaans grote weg oversteken naar links. Het is druk op de weg. Irena heeft het zweet in de nek. De aardige mevrouw is allang overgestoken en is al op weg naar onze camping. We verliezen haar bijna uit het oog maar durven nog niet over te steken. Een paar minuten later rijden we toch achter haar aan en vinden onze camping snel.
Voor de eerste keer ons aanmelden, is de gereserveerde pull through beschikbaar? En hoe werkt alles? Kordaat en vriendelijk worden we geholpen en even later rijdt Irena als een trotse en ervaren rijder onze plek op.
Na een instructiemiddag bij de dealer verwacht hij dat je weet hoe alles werkt. In de praktijk valt dat behoorlijk tegen en moet je met de diverse handleidingen bij de hand alles opnieuw uitvinden. En we hebben de video-opname van de instructiemiddag nog, maar deze blijkt niet te werken. Gelukkig is op een camping altijd wel iemand te vinden die je wil helpen maar het staat zo stom als je niet eens weet hoe een zonnescherm moet worden uitgeklapt.
In een goed huwelijk is een aantal zaken gebaseerd op duidelijke afspraken. Irena bestiert de binnenruimte, Wim mag zich bezighouden met alles buiten. Soms denkt hij dat een zware last op hem rust: de buitenwereld is immers groter dan de binnenwereld, maar in de praktijk pakt het vaak anders uit.
Maar eerst de camper horizontaal stellen. Gelukkig gaat dat bijna automatisch. De sleutel in het contactslot, draai op de stand accessoires en druk op de on-knop op een paneeltje linksonder. Vier gele lampjes geven aan in welke richting je de bijbehorende joystick moet bewegen. Als alle gele lampjes zijn gedoofd, staat de camper horizontaal. Een mooi elektro hydraulisch systeem. Vervolgens drukt Wim op een ander knopje en met behulp van een ander elektro hydraulisch systeem gaat de slide naar buiten, out.
Nu gaat Wim zelf naar buiten om de buitenwereld te verzorgen. In een tweetal compartimenten aan de linker onderzijde zitten alle aansluitingen voor elektriciteit en water. Hij sluit de stroomkabel het eerst aan. Dat moet een makkie zijn. Luik open, oh……het blijft niet open staan. De gasveren hebben hun beste tijd gehad maar wie daarop let is een kniesoor. De kabel uitrollen, door een opening in de bodem van de camper halen en inprikken in een paal met een 30 Ampère- aansluiting. Dan de kabel TV. Ook uitrollen, doorhalen en aansluiten op de betreffende connector.
Dan het water. Iets ingewikkelder voor een beginneling. De aansluiting voor schoonwater lijkt eenvoudig maar na Wim’s eerste poging spuit het water alle kanten, en voornamelijk de kant van zijn gezicht op. Nog maar eens proberen: resultaat iets beter maar niet volmaakt. Een tijdelijke buurman komt al hulpvaardig informeren. Hij bekijkt de boel eens en adviseert Wim om een haakse hoek te kopen met twee snelkoppelingen. Voorlopig de boel de boel de boel maar laten en concentreren op het vuilwatersysteem. Dat lijkt moeilijker dan het blijkt te zijn. Gewoon een kwesties van de zaken uitrollen, doorhalen en netjes aansluiten. Het zonnescherm kan uit. Met hulp van een andere tijdelijke buurman is dit klusje snel geklaard. Nu is het tijd voor de dingen die Wim zelf kan. De stoelen uit de berging. Idem dito het tafeltje en de barbecue. De kooltjes, het toepasselijke gereedschap en het echte mannenwerk kan beginnen.
Na een kwartiertje beginnen de steaks al aardig te kleuren en heeft Irena binnen een gezonde salade gefabriceerd. Met een paar aardappels in de magnetron, ja zo`n ding hebben we ook aan boord, wordt het menu gecompleteerd met big patatoes.
Is dit het camperen waar we voor gekozen hebben? Het antwoord is volmondig: “Ja.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen