Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 15,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Nieuwe Werkrelaties
  Nieuwe Werkrelaties (boek)
 • Cover Praten lucht op
  Praten lucht op (ePUB)

Metaforen aan het woord

Sjaak Vane • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een metafoor is een brug; hij legt een verbinding tussen een realistische beschrijving en een symbolische situatie. In dit praktijkgerichte boek beschrijven de auteurs op een duidelijke en toegankelijke manier hun aanpak waarbij metaforen centraal staan. Zij doen dit vanuit de Gestalttherapeutische benadering. Na het lezen weet u meer over de toepassing van metaforische beelden binnen de therapeutische praktijk.

  De door hen ontwikkelde methode moedigt de cliënt aan om zelf een persoonlijke metafoor te vormen. Het metaforische beeld heeft zijn waarde, juist doordat zij niet geheel vertaald kan worden in begrippen. Door het verkennen en verhelderen hiervan verduidelijkt zich zijn situatie. Zo vormt de cliënt gaandeweg een nieuwe zienswijze, waardoor hij eigen antwoorden vindt op de uitdagingen van zijn omgeving. In het eerste deel beschrijven de auteurs de aard, werking en invloed van metaforen. Het tweede deel laat de cliënt zelf aan het woord via beschrijvingen van therapeutische sessies.

  Metaforen aan het woord is bruikbaar voor psychotherapeuten, coaches, psychosociale therapeuten, sociaal verpleegkundigen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en hun cliënten.

  Actuele lezingen en workshops worden op volgende websites aangekondigd:

  www.beeld-en-imaginatie.nl

  www.demeyboom.nl  Over de auteurs

  Angèle Nederlof startte haar loopbaan als sociaal pedagogisch hulpverlener. Inmiddels werkt ze ruim twintig jaar als Gestalt, imaginatie- en relatietherapeut. Sinds 1995 integreert zij elementen uit de imaginatiemethode van Phyllis Krystal en de Jungiaanse analyse in haar werk.

  Sjaak Vane werkte jarenlang als docent drama en communicatie. Hij is filosoof (BA) en werkt als trainer en relatietherapeut vanuit de Gestaltbenadering. Binnen zijn werkwijze nemen innerlijke beelden een belangrijke plaats in. Hij is auteur van diverse boeken.

  Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn levenspartners en werken binnen maatschap De Meyboom. Uit hun samenwerking is dit boek tot stand gekomen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 231mm
  Aantal pagina's : 125
  Uitgeverij : Acco België
  ISBN : 9789033475771
  Datum publicatie : 09-2009
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,90


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen