€ 29,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meten is weten

een praktisch voorbeeldenboek voor pupillen, meesters en kurieuzeneuzen

Koen Van de moortel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Meten is weten...
  Zonder metingen en hun wiskundige interpretatie geraakt geen enkele wetenschap vooruit. “Hoe komen we dingen te weten?” is een vraag die als een rode draad door mijn leven loopt, en ik deel graag de ervaringen die ik onderweg heb opgedaan daaromtrent.
  Voor wie is dit boek?
  Voor leerlingen, studenten, leerkrachten, en iedereen geïnteresseerd in wetenschap van 15 tot 99 jaar. Het meeste is begrijpbaar voor leerlingen uit het algemeen onderwijs van ca. 15-16 jaar. Voor sommige details komt een beetje kennis van pas die men meestal iets later ziet, zoals afgeleiden en logaritmen.
  Mijn bedoeling is vooral om naast de klassieke schoolboeken iets te bieden waar een aantal wiskundige technieken en redeneringen aan de hand van échte voorbeelden worden aangebracht: statistiek, meetkunde, foutenleer,.... De meeste voorbeeld-onderzoekjes zijn praktisch met simpele middelen uit te voeren. Daarbij reken ik uiteraard ook moderne gereedschappen zoals de alomtegenwoordige gsm of databanken of software op het internet.
  In tegenstelling tot wat gangbaar is, heb ik alles zo realistisch mogelijk gemaakt, inbegrepen allerlei situaties waardoor metingen kunnen verkeerd lopen, door fouten in de methodologie, apparatuur, of... menselijke zwakheden. We zoeken telkens hoe we met bescheiden middelen toch zo goed mogelijk tot betrouwbare resultaten kunnen komen. Regressie-analyse is daarbij dikwijls belangrijk.
  Wetenschap beoefenen, is altijd blijven twijfelen en open staan voor alle mogelijke verklaringen. Dat is dan ook een houding die ik ook een beetje hoop over te brengen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 190
  Uitgeverij : Koen Van de moortel
  ISBN : 9789080409927
  Datum publicatie : 11-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen