Niet leverbaar

×

€ 16,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Methodisch werken in de gezondheidszorg
  Methodisch werken in de gezondheidszorg (boek)

Methodisch werken in de gezondheidszorg

Annemie Coussens • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Over het boek:
  Methodisch werken is één van de belangrijke beroepsgerichte competenties die elke gezondheidswerker moet verwerven. Dit boek brengt in kaart wat interdisciplinair methodisch werken in de gezondheidszorg inhoudt. Vanuit diverse bronnen en inzichten wordt een gemeenschappelijke structuur aangereikt en wordt de brede waaier van gehanteerde begrippen op elkaar afgestemd.

  Methodisch werken is doelgericht en kenmerkt zich door een bewust gekozen systematische en procesmatige aanpak in functie van de concrete zorgsituatie.

  De zorgverstrekker gaat hierbij planmatig en cyclisch te werk, en doorloopt de verschillende fasen van het procesmodel. Dit dynamische model wordt uitgebreid toegelicht en geïllustreerd met talrijke casussen.

  De auteurs leggen de klemtoon op het klantgericht werken vanuit een holistische mensvisie, waarbij voortdurend rekening wordt gehouden met de context van de zorgvrager. De randvoorwaarden zijn eveneens belangrijk: kwaliteitszorg, evidence-based werken, professionalisering en interdisciplinair samenwerken.

  Dit alles kan niet zonder essentiële competenties die het methodisch werken onderbouwen, zoals observeren, rapporteren, communiceren, wetenschappelijk en klinisch redeneren.

  Het boek is in eerste instantie bestemd voor studenten uit alle opleidingen in de gezondheidszorg. Het is ook een interessant naslagwerk voor zorgverstrekkers die actief zijn in het werkveld. Daarnaast is het een blijvend ankerpunt in de context van interdisciplinair samenwerken.

  Over de auteur(s):
  De auteurs zijn verbonden aan diverse bacheloropleidingen van de Arteveldehogeschool in Gent. Annemie Coussens is orthopedagoog (Opleiding Logopedie en Audiologie). Sabine De Bruyne is kinesitherapeut en podoloog (Opleiding Podologie). Veerle De Frène is vroedvrouw (Opleiding Vroedkunde). Johanna Descamps is ergotherapeut (Opleiding Ergotherapie). Patrick Haegeman is verpleegkundige (Opleiding Verpleegkunde). Marleen Lauwers is arts (Opleiding Vroedkunde). Bianka Vandaele is logopedist en audioloog (Opleiding Logopedie en Artevelde-Werkgroep Audiologie). Daarnaast zijn zij ook allen lid van de Artevelde-Werkgroep CompoG – Competentiegericht Onderwijs Gezondheidszorg methodisch werken, waarvan Marleen Lauwers voorzitter is.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 163mm x 238mm
  Aantal pagina's : 183
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789044124484
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,90


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen