€ 20,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mijn verhaal

Richard de Mos • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Is de Haagse politicus Richard de Mos de crimineel die het Openbaar Ministerie en media van hem maken? Of werd hij te succesvol met zijn Ombudspolitiek en moet hij een kopje kleiner gemaakt worden in een politiek proces? In 'Mijn Verhaal' probeert De Mos zijn achterstand op punten om te buigen in een keiharde knock-out.

  Op dinsdag 1 oktober 2019 wordt de Haagse wethouder en locoburgemeester Richard de Mos met veel vertoon van macht door de Rijksrecherche van zijn bed gelicht. Hij blijkt tot zijn grote verbazing (en woede) te worden verdacht van corruptie, omkoping, het schenden van het ambtsgeheim en later ook nog deelname aan maar liefst twee criminele organisaties. Is Richard de Mos inderdaad de crimineel die Openbaar Ministerie en diverse media sindsdien van hem proberen te maken? Of is hier sprake van een politiek gestuurde zaak met twee doelen. Ten eerste: voorkomen dat deze outsider tijdelijk opvolger werd van de toenmalige burgemeester Pauline Krikke, over wie daags na de inval bij De Mos een vernietigend rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zou verschijnen dat tot haar aftreden leidde. Ten tweede: het voor jaren kaltstellen van de leider van een lokale partij die met zijn succesvolle Ombudspolitiek alle gevestigde partijen in de Hofstad aan het verpletteren was. De Mos is niet de man die lijdzaam toeziet hoe hij gesloopt wordt en besloot zíjn kant van het verhaal op te schrijven. In dit boek vecht hij terug van een achterstand in punten, die de meeste andere targets van het OM tot opgave zouden hebben verleid. Het is een intrigerend verhaal met als centrale vraag: wíe is hier nu eigenlijk integer? Is dat het Openbaar Ministerie? Zijn dat de politici, van raadsleden tot ministers aan toe, van de gevestigde partijen? Of is het juist die gewone Hagenees Richard de Mos, die als ‘ongewenste vreemdeling’ in de politiek keihard knokt voor zijn mensen, de kiezers?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 141mm x 210mm
  Aantal pagina's : 352
  Uitgeverij : V.O.F. Buttkicken.nl
  ISBN : 9789082195590
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord Inleiding Hoofdstuk 1: Volksjongen tussen notabelen Hoofdstuk 2: De start van Groep de Mos Hoofdstuk 3: Kiezen voor Ombudspolitiek Hoofdstuk 4: ‘Maak ons de grootste’ Hoofdstuk 5: De Mos I, college van hoop en optimisme Hoofdstuk 6: Feelgoodpolitiek: ‘Wij regelen het!’ Hoofdstuk 7: Zomer vol verdriet Hoofdstuk 8: Een pure karaktermoord Hoofdstuk 9: Hoofdrol in een slechte B-film Hoofdstuk 10: Rug rechten en kansen pakken Hoofdstuk 11: De mannen van de klankbordgroep Hoofdstuk 12: Trial by media Hoofdstuk 13: De verdenkingen Hoofdstuk 14: Schending van het ambtsgeheim? Hoofdstuk 15: Vijf vergunningen, niemand benadeeld Hoofdstuk 16: Leegstaand vastgoed herbestemmen? Foei! Hoofdstuk 17: ‘Honderdduizend kutambtenaren en een garage’ Hoofdstuk 18: Edwin Jansen, Di-rect en Mindf*ck! Hoofdstuk 19: Wat hebben ze Den Haag aangedaan? Hoofdstuk 20: Tekort aan spraakwater bij de verhoren Hoofdstuk 21: Hypocriet Nederland: meten met twee maten Hoofdstuk 22: Gaat het om de waarheid? Hoofdstuk 23: Spiegelbeeld, vertel eens even… Hoofdstuk 24: Welke lessen kunnen we trekken? Hoofdstuk 25: Zin in de toekomst Dankwoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 20,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen