€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover DE DREIGING
  DE DREIGING (boek)

MILOU

Door het labyrint van mijn brein

Hub Handels • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat doe je als je  hartinfarcten- en een herseninfarct (CVA) doormaakt? Hoe houd je de moed erin? In dit boek
  vertelt Hub Handels zijn worstelingen in het dagelijks leven en hoe hij de moed erin houdt. Hij begint met verschillende anekdotes uit zijn jeugd en zijn groeiende fascinatie voor techniek. Die fascinatie wordt op de proef gesteld door opeenvolgende reorganisaties. Vanaf zijn 53e wordt hij verrast door twee hartinfarcten en 10 jaar later door een herseninfarct. Dat heeft een behoorlijke impact op zijn leven. Met behulp van Milou probeert hij positief te blijven.
  Na 3 maanden in een revalidatiekliniek zoekt hij thuis manieren om om te gaan met moeheid, geheugen en planning. Hij weet de moed erin te houden en zijn frustratie dat niet alles meer is zoals vroeger te overwinnen.
  Met dit verhaal hoopt Hub inspiratie te bieden voor iedereen die herstelt van niet aangeboren
  hersenletsel(NAH).
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 95
  Uitgeverij : HJG Handels
  ISBN : 9789463455954
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  26-08-2019
  Hoopvol boek
  ‘Milou, door het labyrint van mijn brein’ van Hub Handels is het persoonlijke verhaal van een jongen die al op heel jonge leeftijd getriggerd werd door alles wat met techniek te maken heeft en van de volwassen man die door een stressvolle baan in diezelfde techniek een burn-out kreeg, gevolgd door twee hartinfarcten, een herseninfarct, nierproblemen en epilepsieaanvallen. De auteur beschrijft dit alles met de nodige humor maar geeft ook uiting aan zijn frustraties. De manier waarop hij zaken aanpakt en oppakt, revalideert en geniet van alles wat wel nog mogelijk is, laat zien wat wilskracht kan bewerkstelligen en hoe je de moed erin houdt. Naast musiceren, elektronica en computertechniek is ook modelspoor een van zijn vele hobby’s die als rode draad door dit boek lopen. Vandaar dat ik hier graag schrijf: ‘Milou’ leest als een trein! Korte hoofdstukken, leuke anekdotes en een aantal foto’s maken ‘Milou’ bijna tot een handleiding hoe om te gaan met tegenslag en deze te overwinnen. Een hoopvol boek!

     leert hoe je de moed erin houdt!
     persoonlijk verhaal
     mag best wat meer pagina\'s hebben!

  Geplaatst door uit Kerkrade , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment 1
Mijn eerste herinnering is van 63 jaar geleden. Ik ben nog maar een dreumes en zit een beetje verveeld in mijn kinderbox, die naast een kast staat. Uitgekeken op mijn knuffel en speeltjes, zie ik opeens een interessant touw langs de kast hangen. Gedreven door nieuwsgierigheid wat er aan de andere kant van het touw zit, reik er met mijn hand naar toe. Mijn vader ziet het net op tijd en roept geschrokken “niet doen Hupie!”Ik geef er geschrokken een ruk aan. De schemerlamp die op de kast staat, kan de zwaartekracht niet weerstaan. Gelukkig valt hij niet op mijn hoofd. Mijn moeder komt op het lawaai af en kijkt om de hoek. Ze begrijpt meteen wat er is gebeurd en ziet mijn beteuterde gezicht. Ik wordt getroost. Mijn ouders hebben mij deze anekdote vaker verteld. Achteraf lijkt het wel alsof het elektriciteitssnoer van de lamp mijn eerste kennismaking met techniek was. Gelukkig niet met (toen nog) 220 Volt. Maar die ervaring zou nog komen.
Toen mijn vader het touwtje met een knop waaruit twee pinnetjes staken in een doosje op de muur stak, Heb ik misschien begrepen dat het licht van de lamp uit dat doosje kwam. De box en de schemerlamp met zijn touwtje werden verplaatst.

Fragment 2
COMPUTERSTORING
Het is november 2015 en ik word wakker en grom iets. Nellie naast mij kijkt om en ziet dat mijn mond scheef hangt. Als voormalig verpleegster weet zij hoe laat het is en belt acuut met 112. Het voor mij bekende geluid loeit en zwaait door de straat. De broeders zijn er snel bij. Ik vraag nog aan Nellie om mijn arm uit te graven. Ik kan hem niet meer bewegen. Mijn linkerkant wil niet meer. Er spookt van alles door mijn hoofd. Ik maak me zorgen. Eenmaal op de brancard vlieg ik naar het ziekenhuis. Daar zien ze dat het goed mis is. Een CVA met verlammingsverschijnselen. Het herseninfarct en daarop volgende bloeding hebben de computer in mijn bovenkamer flink beschadigd. Ik heb zoveel computerstoringen opgelost, maar nu ben ik afhankelijk van specialisten op gebied van CVA ×
SERVICE
Contact
 
Vragen