€ 19,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mirlesta deel 5: het geheim van de Vrije Magiërs

Het geheim van de Vrije Magiërs

Dick Marco Stedehouder • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Djack wordt door zijn vader naar zijn oom Basros gestuurd om een brief af te geven.

  Bij aankomst blijkt zijn oom na een aanval van magiehaters dodelijk gewond te zijn. Voordat hij het leven laat, vertelt hij hem over een groots magisch experiment voor eeuwige vrede, welke mislukte. Hij vertelt een van de zes Oppermagiërs te zijn en vraagt Djack hen te vragen welke of zij bijwerkingen ervaren van het mislukte experiment.

  Het wordt een lange tocht vol gevaren, waarbij Djack achter de verrassende waarheid komt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 205mm
  Aantal pagina's : 196
  Uitgeverij : Dick Marco Stedehouder
  ISBN : 9789464069525
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Proloog

  Hoofdstuk 1. De era van de Vrije Magiërs

  Hoofdstuk 2. Een bericht

  Hoofdstuk 3. De analyse

  Hoofdstuk 4. Vermoedens

  Hoofdstuk 5. Het laagste punt

  Hoofdstuk 6. Zertredi

  Hoofdstuk 7. Een magische verjaardag

  Hoofdstuk 8. Pecalus

  Hoofdstuk 9. Neva

  Hoofdstuk 10. Het betoverde bos

  Hoofdstuk 11. De Revendram

  Hoofdstuk 12. Yeller

  Hoofdstuk 13. de weg naar Opidux

  Hoofdstuk 14. De zesde kracht

  Hoofdstuk 15. Een belangrijke boodschap

  Hoofdstuk 16. De honger

  Hoofdstuk 17. Samen

  Hoofdstuk 18. Het einde van een tijdperk

  Nawoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Wat is magie? Magie is een woord voor alles wat we niet helemaal begrijpen en niet kunnen verklaren. Alles wat we graag zelf zouden willen kunnen. Magie is iets wat geheimzinnig is. Niet griezelig geheimzinnig, maar spannend en leuk, omdat het een onvoorspelbare factor heeft. Toch is er ook een gevaarlijke kant aan magie. Als alles voorspelbaar en verklaarbaar zou zijn, dan zou magie niet langer een wild iets zijn, maar gewoon een andere tak van wetenschap. Er is een tijd geweest dat onderzoekers heel dicht bij een verklaring kwamen voor alles. Dat kon alleen maar plaatsvinden in een eeuw waarin magiërs de dienst uitmaakten op Mirlesta. Niet in naam, want dat mocht niet, maar wel in realiteit. Hoe zou een wereld waarin magiërs bestaan er uitzien?

Nog niet zo heel lang geleden, in de tijd dat mijn grootouders nog leefden, zag de wereld er heel anders uit. Na jaren met sneeuw bedekt te zijn geweest, bevond heel Mirlesta zich in een toestand die zich het best laat uitdrukken als een nieuwe lente. Het groene gras dat eindelijk weer zichtbaar was, werd al snel bedekt met ontluikende bloemen die met elkaar wedijverden om de beste plaats in de warme zon. Een weldadige zon verwelkomde alles wat de donkere ijstijd van Mastrellion had overleefd.

De Vrije Magiërs die een groot aandeel hadden gehad in het verslaan van de Meester van Mastrellion werden rijkelijk beloond. Begrijpelijk, want zij waren nu veruit de machtigste mensen op Mirlesta. Maar zij vormden geen eenheid, hadden niet meer één Meester. Het waren losse individuen die het liefst niet teveel met elkaar te maken wilden hebben. Ze waren erg gesteld op hun privacy. Daarom vestigden zij zich op het platteland, ver van elkaar. Vrije Magiërs zijn van nature lui, en laten het werk het liefst door anderen doen, of gebruiken simpelweg magie om hun zin te krijgen. Niets weerhield hen ervan om zich als goden te laten vereren. Ze werden zo rijk en machtig als ze zelf wilden. Voor hen golden geen wetten, behalve de wetten die ze zelf maakten. Als ze die al hadden.

Het duurde dan ook niet lang of een heleboel plattelanders werden het beu en trokken massaal naar de steden. Volgens de wetten die het Verbond van Alle Landen, het 'VAL' alle magiërs had opgelegd, waren zij niet welkom in de grote steden, tenzij op uitnodiging, of bij hoge uitzondering. Ondanks hun heldendaden in de oorlog, moesten ook de Vrije Magiërs zich hieraan houden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen