€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Missie op Aarde

een verlichtende kijk op geboorte, sterven en de schemering van dementie

D.C. van den Arend-Schouten • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In eenvoudige taal belicht de schrijfster, vanuit haar spirituele visie en verrijkt met haar ervaringen, het proces van geboorte, sterven en dementie, gebaseerd op universele wetten die ons bestaan vorm geven. Wat is geboren worden? Wat is sterven? Is dementie een last of is het ook een genade?
  In dit boek wordt het levensproces beschreven. Het zijn onderwerpen die voor iedere lezer herkenbaar zijn omdat zij deel uitmaken van onze levensreis op aarde.

  Als geboorte de ‘zonsopgang’ is van onze individuele geest en het sterven de ‘zonsondergang’, dan mag dementie gezien worden als ‘de schemering’ die intreedt vóór het licht van de geest, gelijk het licht van de zon, geheel verdwenen is.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 86
  Uitgeverij : De Gouden Arend
  ISBN : 9789081878227
  Datum publicatie : 04-2015
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 7

  Inleiding op het levensproces 9

  Zwangerschap en geboorte 15

  Licht op het stervensproces 39

  De schemering van dementie 57

  Bijlage 79

  Begrippenlijst 83
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dit boek is een samenvatting en bewerking van de thema-avonden die ik in 2007 heb gegeven in Centrum AGLAJA te Zwammerdam.
Het jaar 2007 was voor mij in vele opzichten een afronding en een nieuw begin op mijn levenspad. Dit is toentertijd mede de aanleiding geweest om de genoemde levensthema’s van dit boek te delen met een ieder die daar voor openstond.

Nu, anno 2015, staan vele mensen op de drempel van een nieuw begin, aangemoedigd door de chaos van deze tijd. Elk nieuw begin vraagt om te sterven aan het verleden en ‘de vruchten’ van het verleden mee te nemen naar het moment nu.
Dat dit boek nu het levenslicht ziet valt samen met de zwangerschap van onze jongste dochter en het overlijden van mijn schoonmoeder. Ook nu weer zie en ervaar ik hoe belangrijk het is om verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte van ons mens-zijn aandient.

Het levensproces is een voortdurende beweging van schepping waaraan wij allen deelnemen.
Het nu is aan constante verandering onderhevig. Meegaan in die verandering is een constant gebeuren van sterven en geboorte. Zo is ons hele leven een ‘oefenterrein’ voor het stervensproces aan het eind van ons leven op aarde. Als we de kunst van het sterven reeds hebben geleerd zal het uiteindelijke stervensproces met vreugde begroet kunnen worden daar we immers weten dat dit de geboorte is van iets nieuws.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen