Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Moeze en de plastic soep-troep
  Moeze en de plastic soep-troep (boek)

Moeze en de aardbeving

Trees Nolden • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Moeze en de aardbeving De impact van de aardbevingen wordt door de inwoners van de provincie Groningen letterlijk en figuurlijk dagelijks gevoeld. Al vele jaren. In veel gezinnen is het een actueel onderwerp aan de keukentafel. Het onderwerp houdt veel kinderen bezig. Is ons huis wel veilig, kan ik wel lekker slapen, vinden we het nog leuk hier te wonen ? In kranten en boeken wordt veel over Groningen geschreven. Maar voor kinderen is er niet zoveel. Ook geen goed boek, dat je zelf kunt lezen of kunt voorlezen. Dit bracht Maartje Broerken (19 jaar, student ‘docent beeldende kunst en vormgeving’) en Trees Nolden (62 jaar) op het idee een prentenboek voor kinderen te schrijven. Om op hun niveau uit te leggen wat er aan de hand is en hen op een positieve manier te benaderen. Met een passend verhaal en aansprekende illustraties. Maartje: “ Wij zijn begonnen met het schetsen en uitwerken van de tekeningen. Zo vormde zich het verhaal. Samen zijn we enthousiast verder gaan werken. Ik maakte de tekeningen, Trees schreef het verhaal. De opmaak van het boek heb ik samen met Trees gedaan”. Het gebonden boek (€ 12,50) ligt vanaf donderdag 10 oktober in de winkel. Bestellen kan ook via www.profiel.nl. Het verhaal gaat over Moeze de muis en haar vrienden Tammo het konijn en Liefke het lieveheersbeestje. Samen beleven ze een spannend avontuur. De huisjes van Moeze en Liefke beginnen op een avond te schudden. Ze horen een raar geluid. De kopjes trillen in de kast. Wat is er aan de hand in het mooie Slochterbos? En hoe komen al die scheuren in hun huisjes? Samen met hun dierenvriendjes in het bos gaan Moeze, Liefke en Tammo op onderzoek uit. ‘Want samen zijn we sterker dan alleen’. Onderweg komen ze Vivi de vos en Bram bever tegen, waarvan de lezer op z’n klompen aanvoelt dat ze niet deugen Maartje en Trees hebben de wens dat het boek in het basisonderwijs wordt gebruikt om met de kinderen in gesprek te gaan over de oorzaken en gevolgen van de aardbevingen. Hiervoor wordt een lesprogramma gemaakt, waarin tips en aanwijzingen worden gegeven hoe het boek in de klas en thuis te gebruiken. Intussen kunnen scholen contact opnemen met Maartje en Trees, indien er belangstelling is om uit het boek voor te lezen (info@moeze.nl).

  Het verhaal gaat over Moeze de muis en haar vrienden Tammo het konijn en Liefke het lieveheersbeestje. Samen beleven ze een spannend avontuur. De huisjes van Moeze en Liefke beginnen op een avond te schudden. Ze horen een raar geluid. De kopjes trillen in de kast. Wat is er aan de hand in het mooie Slochterbos? En hoe komen al die scheuren in hun huisjes? Samen met hun dierenvriendjes in het bos gaan Moeze, Liefke en Tammo op onderzoek uit. ‘Want samen zijn we sterker dan alleen’. Onderweg komen ze Vivi de vos en Bram bever tegen, waarvan de lezer op z’n klompen aanvoelt dat ze niet deugen
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 215mm x 217mm
  Aantal pagina's : 44
  Uitgeverij : Uitgeverij Profiel
  ISBN : 9789052943442
  Datum publicatie : 10-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 12,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen