€ 34,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ni Hao Kids Chinees voor kinderen - deel 2

Rhana Tersteeg • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Na deel 1 is er nu een tweede deel van Ni Hao Kids verschenen! Wederom een mooi lesboek vol wetenswaardigheden, nieuwe Chinese woorden en mooie karakters om te leren schrijven. In 10 hoofdstukken wordt op een leuke manier uitleg gegeven over feestdagen in China, leren kinderen o.a. vertellen over alledaagse dingen, over hun hobby's, over vakanties, en leren ze hoe ze hun Chinese zinnen kunnen uitbreiden. Een speelse en creatieve uitdaging voor elk kind wat met plezier Mandarijn Chinees wil leren!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 88
  Uitgeverij : Redmarmot
  ISBN : 9789082464016
  Datum publicatie : 06-2017
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk 11: Wat heb je in de eerdere lessen geleerd? 6
  Hoofdstuk 12: Jouw mooiste kleren 16
  Hoofdstuk 13: Hoe is het weer vandaag? 24
  Hoofdstuk 14: Waar ga je heen? 30
  Hoofdstuk 15: Nog meer hobbies 35
  Hoofdstuk 16: Goedemorgen! 41
  Hoofdstuk 17: Jij en de wereld 47
  Hoofdstuk 18: Waarom? Daarom! 52
  Hoofdstuk 19: Feest! 60
  Hoofdstuk 20: Een hoofdstuk voor de Sinoloog 66
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het Chinese nieuwjaar heet ook wel het Lentefestival. Omdat de Chinezen een maankalender gebruiken die uitgaat van de stand van de maan, valt dit feest elk jaar op een andere datum, ergens in januari of februari.

De laatste dag - chú xī - vieren Chinezen met een familiediner. Voordat ze aan tafel gaan brengen ze eerst lekker eten of cadeau’s naar de graven van hun voorouders en hangen ze rode lampionnen bij de deur. Ook hangen ze nieuwjaarstekeningen en speciale papieren karakters op. Nieuwjaarstekeningen zijn tekeningen met daarop gelukstekens die ervoor moeten zorgen dat het nieuwe jaar goed begint. De speciale papieren karakters verwijzen naar het “verhaal van het Jaar”, een Chinees volksverhaal wat later in dit hoofdstuk wordt beschreven. Net als in Nederland wordt er vuurwerk afgestoken met oudjaar. Chinezen steken vuurwerk af om boze geesten te verjagen. Het nieuwe jaar wordt gevierd met drakendansen en leeuwendansen. Na 15 dagen is de nieuwjaarsperiode afgelopen en wordt het lantaarnfestival gevierd. Op deze dag eet men suikersoep om deze periode af te sluiten. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen