Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 123,20


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Noord-Nederlandse meubelen van renaissance tot vroege barok 1550-1670

Annigje Hofstede • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Met dit boek wordt voor het eerst een grondig overzicht gegeven van de Nederlandse meubelkunst in de 17e eeuw. In deze bloeiperiode in geschiedenis van Nederland, had welvaart natuurlijk niet alleen zijn weerslag op de bijvoorbeeld de schilderkunst waarover veel bekend is. Ook in andere kunstvormen, de architectuur, mode en de meubelkunst kwam een rijke productie van mooi vormgegeven en luxe uitgevoerde productie op gang.

  De auteurs geven in dit omvangrijke boek, naast een beschrijving van de historische, economische en sociale aspecten van Nederland in de 17e eeuw, een uitgebreide inleiding op de verschillen in meubelkunst per provincie in Nederland. Daarnaast zijn de specifieke aspecten van ieder soort meubel in een bepaalde regio of gebied van Nederland beschreven. Zo is er een nauwkeurig overzicht ontstaan van iedere meubelsoort en zijn specifieke verschijningsvorm per gebied.
  Met dit boek is er een gedegen overzicht ontstaan met zeer veel nuttige informatie over de geschiedenis van de Nederlandse meubelkunst in de 17e eeuw. Naast de enorme kennis die tentoongespreid wordt, spreekt uit dit boek de grote liefde die beide auteurs hebben voor hun vak.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 250mm x 294mm
  Aantal pagina's : 520
  Uitgeverij : BRILL | HES & DE GRAAF
  ISBN : 9789061943501
  Datum publicatie : 03-2011
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 123,20


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen