€ 25,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het Ego-spel
  Het Ego-spel (PDF)
 • Cover Krijg grip op je excuses om niet af te vallen
  Krijg grip op je excuses om niet af te vallen (PDF)

Nu afvallen en nooit meer aankomen

Naar minder kilo's en meer grip op je (eet)gedrag

Eveline van de Waterlaat, Leo Versluys • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Afvallen: waarom is dat toch zo moeilijk? Waarom laten we ons zo gemakkelijk verleiden door guilty pleasures? En hoe komt het dat na elke afslankpoging die kilo’s toch weer terugkomen?

  Dit boek is geschreven voor vrouwen die willen afvallen en nooit meer willen aankomen. Afvallen is lastig, maar nog wel te doen. Maar nooit meer aankomen is een forse ambitie, waar veel schrijvers van afvalmethodes met een grote boog omheenlopen. Terwijl juist dát het succes van je afvalpoging bepaalt.

  In dit boek vind je vernieuwende inzichten en praktische oplossingen waarbij niet alleen naar je voeding en levensstijl wordt gekeken, maar vooral ook naar je persoonlijkheid en gedrag. Hierdoor word je weer de baas over je eetgedrag en maak je zelf een einde aan je eeuwige strijd met die extra kilo’s.

  Eveline van de Waterlaat is diëtist en toegepast psycholoog. Leo Versluys is therapeut, coach en gespecialiseerd in gedragsverandering. Met hun gecombineerde ervaring op het gebied van voeding en psychologie hebben ze de NU SLANK methode ontwikkeld. Een methode waarmee je in 7 stappen afvalt en nooit meer aankomt!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 235mm
  Aantal pagina's : 240
  Uitgeverij : Wellington Uitgevers
  ISBN : 9789082732207
  Datum publicatie : 11-2017
 • Inhoudsopgave
  Inleiding

  DEEL 1 De psychologie van afvallen en nooit meer aankomen
  Hoofdstuk 1 Afvallen in 3D
  Hoofdstuk 2 Hoe werkt jouw Ego
  Hoofdstuk 3 Ego-types en je gedrag
  Hoofdstuk 4 Ego-types en afvallen

  DEEL 2 Krijg grip op je gewicht met de juiste voeding en gewoontes
  Hoofdstuk 5 Wat je moet weten over voeding
  Hoofdstuk 6 Afvallen hoe doe je dat?
  Hoofdstuk 7 Hoe blijf ik op gewicht?

  DEEL 3 De NU SLANK methode
  Hoofdstuk 8 Hoe je afvalt en nooit meer aankomt! Het antwoord vanuit dimensie 3
  Hoofdstuk 9 Think -> Master -> Go. Jouw slimme hulp bij afvallen en nooit meer aankomen!
  Hoofdstuk 10 De NU SLANK methode; in 7 stappen naar minder kilo’s en meer grip op je (eet)gedrag!
  Hoofdstuk 11 Veertien valkuilen die je weerhouden om je streefgewicht te behalen én te behouden

  Nawoord. Hoe nu verder?

  Dankwoord

  Bijlage: Checklist voor het gesprek met je coach

  Over de auteurs

  Bronnen & inspiratie
 • Reviews (8,3 uit 3 reviews)

  07-07-2019
  Goed boek
  Ben er net in begonnen en ze pakken het goed aan. Alles wordt in detail geschreven en er word zowel aan de geestelijke als aan de lichamelijke kanten goed uitleg gegeven.


  Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-10-2018
  verfrissend
  het boek geeft me inzicht in mezelf en daarmee waarom ik iedere keer toch weer de droppot induik


  Geplaatst door uit winssen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  16-12-2017
  Afvallen laten starten bij de basis
  Gewichtsverlies laten starten bij de basis, dat is waar het boek over gaat. Geen recepten en dagmenu’s, je weet vaak best wat goede voeding is. Maar de innerlijke processen, de afspraken welke je met jezelf maakt mbt het echt willen afvallen. Dat is waar het boek het verschil maakt.

     Logische opbouw, prettig leesbaar
     Raakt echt de kern

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 25,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Inleiding

Daar sta je dan, met een nieuw boek over afvallen in je hand. Snel even lezen waar het precies over gaat. Kennelijk dwarrelt dit onderwerp door je hoofd en zoekt het een plekje om te landen.
Wordt het tijd voor je om een paar kilo kwijt te raken? Ben je weer aan het aankomen, nadat je een tijdje terug na een afvalpoging die bloed, zweet en tranen kostte, eindelijk weer in je favoriete spijkerbroek paste? Ben jij een van die vele vrouwen bij wie de moed in de schoenen is gezakt omdat ze jaar na jaar worstelen met hun gewicht? En ben je, na vele pogingen, nu bijna afgehaakt?

Er is een oplossing. Echt waar!

Dit boek is geschreven voor vrouwen die willen afvallen en nooit meer willen aankomen. Ja, je leest het goed. Eindelijk eens een boek dat zich richt op beide zijdes van de ‘afvalmedaille’. Afvallen is lastig, maar nog wel te doen. Maar ‘nooit meer aankomen’ is een forse ambitie, waar veel schrijvers van afvalmethodes met een grote boog omheen lopen. Terwijl juist dát het succes van je afvalpoging bepaalt.

Nooit meer aankomen is een uitdaging waar een complexe materie achter schuilgaat. Namelijk: jijzelf. Jouw persoonlijkheid en je gedrag zijn hier een bepalende factor. Waarschijnlijk denk je dat je precies weet hoe je je gedraagt als het om voeding en eten gaat. Onze ervaring leert dat dit vaak niet klopt. Want als op gewicht blijven gemakkelijk zou zijn, waarom zijn er dan zoveel mensen te zwaar?

Wij (Eveline en Leo) vinden dat het tijd wordt om dit lastige thema nu eens écht aan te pakken. We willen je laten zien hoe je op gewicht kunt blijven zónder jojo-effect. En hoe je het beste kunt afvallen. Want over dit onderwerp is al zoveel geschreven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat je van ons krijgt? Onze eerlijke en duidelijke visie op afvallen en nooit meer aankomen, en de manieren waarop je dit kunt aanpakken. De kers op de taart in dit boek is een eenvoudige methode met 7 simpele stapjes waarmee ook jij kunt slagen om je streefgewicht te behalen en op gewicht te blijven.

O ja, we maken grapjes over kersen op taarten, omdat deze methode niet inhoudt dat je de rest van je leven constant moet lijnen en niet mag snoepen. Als je je aan onze regels houdt, mag je de kers opeten en ook een stukje taart. Hoe leuk is dat?

Je denkt misschien als je naar onze foto kijkt: daar heb je weer twee van die ‘slankere’ mensen die het allemaal zo goed weten. Maar geloof het of niet: ook wij waren ooit te zwaar. Voordat we in 2014 gingen trouwen, is Leo meer dan twaalf kilo afgevallen om weer strak in het pak te kunnen zitten. En ook Eveline realiseerde zich dat er ieder jaar wat gewicht bijkwam. Ze kwam zo’n tien kilo aan, ondanks dat ze veel sportte. Ze had de hele dag door trek en vond het daarom moeilijk om minder te gaan eten. Dat was het moment waarop ze gefascineerd raakte door afvallen. Als diëtist heeft ze bijna alle diëten die er waren geprobeerd. En dat was niet altijd even succesvol. Er was zelfs een moment dat ze bijna flauwviel, omdat ze maar drie shakes op een dag mocht nemen. Dat is niet de juiste weg vonden we. Het moest beter, sneller, gezonder én blijvend kunnen.

Toen wij op ons streefgewicht waren gekomen, bleef het ons fascineren waarom de één afvalt en nooit meer aankomt, terwijl bij de grote meerderheid die kilo’s er in no-time weer aan zitten. We merkten ook bij onszelf dat het echt een uitdaging is om op gewicht te blijven. Voor je het weet wordt het onderhouden van een gezond en fit lichaam zo’n enorm groot en lastig onderdeel van je leven, dat je er een aversie tegen krijgt.

Behalve onze eigen perikelen met afvallen en nooit meer aankomen, hebben we in de loop der jaren veel kennis, expertise en ervaring opgedaan op het terrein van diëtetiek, psychologie, therapie, coaching en verandermanagement. Omdat wij ons nu veel energieker voelen en lekkerder in ons vel zitten en we jou dit ook gunnen, hebben we dit boek vanuit onze passie voor jou geschreven.

We willen je helpen om ook weer lekker in je vel te zitten, zodat je vol zelfvertrouwen in de spiegel kunt kijken. Wij vinden dat jij het verdient om je goed te voelen en dit uit te stralen naar je omgeving. Jij bent namelijk geen slapjanus die steeds weer de fout in gaat met eten. Ook al ben je je er niet van bewust: je hebt veel kwaliteiten in huis om succesvol resultaat te boeken en je streefgewicht te behalen! Je bent uniek en daarom bieden wij je nieuwe inzichten om af te vallen en op gewicht te blijven; inzichten die bij jou passen.

In dit boek helpen we je op een eenvoudige en begrijpelijke manier om jezelf beter te leren kennen. Als je begrijpt hoe de dingen bij jou werken, lichamelijk en geestelijk, dan valt het kwartje. ‘Nu snap ik ineens waarom ik steeds weer aankom, of niet afval, of waarom ik een terugval heb.’ Inzicht geeft herkenning en levert de energie op die nodig is om je wensen over afvallen succesvol te realiseren.

Als je snapt hoe je in de wereld staat, waarom je de dingen doet die je doet, dan is de eerste mijlpaal in succesvol afvallen en op gewicht blijven bereikt. Daarna kun je aan de slag met de ‘NU Slank methode’, een simpele maar zeer doeltreffende methode die jou gaat helpen om het gewenste resultaat te behalen. Langdurig welteverstaan. We hebben dan twee kernvragen beantwoord: WAAROM je de dingen doet die je doet, en HOE je dit gaat oplossen om een blijvend resultaat te krijgen.

Dit boek is opgebouwd uit drie delen.
* Deel 1 behandelt de vraag waarom je de dingen doet die je doet en welke gevolgen dit heeft voor jouw gedrag en jouw eetpatroon.
* Deel 2 leert je welke voeding en gewoontes je helpen bij het afvallen en op gewicht blijven. Dankzij onze jarenlange ervaring met honderden cliënten weten we inmiddels welke zaken over voeding en afvallen mensen vaak over het hoofd zien. Soms kun je met kleine dingen grote resultaten boeken. We hebben de beste tips en tricks speciaal voor jou op een rijtje gezet.
* Deel 3 reikt je een eenvoudige oplossing aan door middel van de ‘NU Slank methode.’ Psychische aandoeningen, zoals boulimia, binge-eating en anorexia nervosa, laten wij in dit boek buiten beschouwing.

Ieder hoofdstuk eindigt met een paar opdrachten. Deze opdrachten helpen en ondersteunen je bij het toepassen van wat je geleerd hebt. Het zijn leuke opdrachten die je uitdagen, maar vooral ook veel plezier moeten geven. Maak ze, je zult zien dat het werkt.

Wij wensen je heel veel plezier en succes!

Eveline en Leo ×
SERVICE
Contact
 
Vragen