Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 25,60


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Oefenen als professie

Marlous Dekker/Regelink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Over het boek:
  De recente Nederlandse geschiedenis kent een aantal grote rampen en crises, zoals overstromingen, de vuurwerkramp in Enschede, de cafébrand in Volendam, het neerstorten van een vliegtuig bij Amsterdam en de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn. Deze calamiteiten doen zich niet dagelijks voor. Om voorbereid te zijn op de crisis die ooit komt, wordt in veiligheidsregio’s en bij hulpverleningsdiensten geoefend. De ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het oefenen als ook de terugkoppeling naar het beleid beschouwen we in dit boek als een proces dat vraagt om goed management. De bedoeling is tenslotte dat iedere oefening bijdraagt aan een zorgvuldig leerproces dat de betrokkenen voorbereidt op crisisbeheersing en rampenbestrijding.

  Dit boek is geschreven voor mensen die een rol spelen bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van multidisciplinaire oefeningen, maar ook voor hen die betrokken zijn bij de beleidsvorming op dit gebied. Het is een handboek, wat betekent dat het niet alleen informatie en uitleg geeft, maar ook praktische handvatten en voorbeelden. Het boek is opgebouwd aan de hand van de elf competenties van de procesmanager oefenen. Het boek is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen het Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie BV (PLATO), de Academie voor Crisisbeheersing van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid en Twynstra Gudde - Adviseurs en Managers. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en onder aanvoering van projectleider Sjoerd Wartna van het NIFV, organiseert dit samenwerkingsverband sinds 2004 ontwikkeltrajecten voor procesmanagers oefenen (PMO). Het handboek vormt de weerslag van in de loop der jaren opgedane inzichten en ervaringen op het gebied van oefenen. Het is geschreven door trainers met een nauwe betrokkenheid bij het oefengebied, in samenwerking met (veld-)deskundigen die het oefenen ‘van binnenuit’ kennen. Het handboek en de ontwikkeltrajecten PMO zijn onderdelen uit een breed opgezet PMO-traject dat door de Academie voor Crisisbeheersing van het NIFV wordt uitgevoerd.

  Over de auteur(s):
  Anja Zonneveld, Jaap van Lakerveld, Selma van der Haar en Marlous Dekker-Regelink zijn verbonden aan PLATO / Universiteit Leiden. Joep Rozendal is verbonden aan Twynstra Gudde – Adviseurs en Managers.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 156mm x 238mm
  Aantal pagina's : 223
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789044125184
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 25,60


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen