€ 25,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onderduiken bij de bezetter

overleven was al verzet in de 2e wereldoorlog arbeidsdienstkamp sellingen,ter apel & ommen

P.H. Palmbergen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Zijn alle Nederlanders die in de Arbeidsdienst werkten voor de Duitsers fout? Alle feiten worden op een rij gezet en laten zien dat de werkelijkheid juist minder zwart-wit is dan velen denken. De schrijver sprak met overlevenden en mocht alle authentieke brieven, foto’s en dagboekfragmenten in het boek ‘Onderduiken bij de bezetter’ publiceren.

  Voor velen was weigeren geen optie, ook al mocht dat wel. Waren dat slechte Nederlanders? Palmbergen is op zoek naar de waarheid gegaan.

  Het boek bevat zeer veel persoonlijke verhalen en foto’s, die een heel interessant beeld schetsen van de oorlogsjaren. Ze gaan over dwang en armoede, maar ook over verzet en vriendschap. Het boek laat zien dat er juist heel dicht bij de Duitse grens veel verzet was.

  Een geschiedenis die nooit verloren mag gaan, als les voor de toekomstige generaties. Het boek geeft een indringend beeld van de 64 Arbeidsdienstkampen in de Tweede Wereldoorlog. Door heel Nederland waren deze kampen verspreid.

  Vele duizenden Nederlandse jongemannen werkten er tijdens de bezetting. Alles was schaars, iedereen was zelfs blij met wat extra droog brood. Naast het zeer zware werk, moesten ze soms ook de Hitlergroet uitbrengen. Waarom vluchtten ze niet? En waarom wilden sommigen toen bij de politie werken, terwijl ze wisten dat de Nederlandse politie ook onder de zware Duitse controle van stond?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 250
  Uitgeverij : St. Food For Free Foundation
  ISBN : 9789463451390
  Datum publicatie : 06-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  05-10-2017
  Introductie \"Onderduiken bij de bezetter\" bij RTV Drenthe.
  Zondag 24 september 2017 was het live interview over de introductie van het boek "Onderduiken bij de bezetter" de nieuwe tweede druk in het radioprogramma Drenthe Toen van RTV Drenthe. De link van het live interview van 17 minuten over “Onderduiken bij de bezetter”. http://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/12/Drenthe-Toen/aflevering/26329 Dit is de tweede druk van het boek "Onderduiken bij de bezetter". U kunt het boek ook bestellen via de boekhandel en de meeste boeken webwinkels. Het nieuwe boek “Onderduiken bij de bezetter” gaat over de vergeten en verdwenen kampen van de Arbeidsdienst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er waren 64 van deze kampen door heel Nederland verspreid. Ze werden toen gezien als “de foute sector”, achteraf gezien was het juist een zeer slimme tactische zet van het Nederlandse leger. Deze kampen zijn vergeten, verdwenen en verzwegen. Het boek is ook beschikbaar en geschikt voor onderwijsinstellingen. De verkoop prijs van dit bijzondere boek is slechts € 25,00. Het boek is voorzien van redigeer adviezen van een bekende schrijfster en een editor heeft het boek ook bewerkt. Ook hebben enkele uitgevers zeer bijzondere foto's beschikbaar gesteld.

     Makkelijk leesbaar
     Alle leeftijden vanaf 18 jaar

  Geplaatst door uit Emmen
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen