€ 15,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Onrust in mijn hoofd

Over leven met angst voor kanker

Danique Koenders • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een angststoornis kan zich op vele manieren en vele vormen openbaren. In dit boek neem ik je mee in de belevingswereld van een vrouw met een
  angststoornis voor kanker. Vanuit haar gedachten
  vertelt ze over het ontstaan en het doorstaan van deze angsten en hoe ze haar weg heeft gevonden om met haar onzichtbare vijand om te gaan.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 70
  Uitgeverij : Danique Koenders
  ISBN : 9789464068559
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,2 uit 11 reviews)

  14-03-2022
  Onrust in minn hoofd
  Het verhaal in je boek is aangrijpend. Je hebt het zo mooi en realistisch geschreven. Als lezer wordt je helemaal in het verhaal gezogen. Het voelt tijdens het lezen alsof je er zelf bij bent en het je eigen familie betreft. Ook heel moedig van de hoofdpersoon om deze heftige ervaring met jou te delen. Hopelijk heeft het haar geholpen om de onrust in haar hoofd plaats te laten maken voor rust in haar hoofd!! Met tranen in mijn ogen heb ik het boek in één keer uitgelezen. Het was alsof ik bij de hoofdpersoon aan tafel zat en zij mij het verhaal zelf vertelde. Heel emotioneel, maar ook heel triest om te lezen dat iemand met zo’n heftige angststoornis met een masker op moet leven. Het is een prachtig boek geworden over een thema met nog veel taboe’s. Ik hoop echt dat het je gelukt is om het taboe te doorbreken. Ga vooral door met schrijven. Ik kijk al uit naar je volgende boek.

     Aangrijpend geschreven
     Heel mooi verwoord

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  11-10-2021
  Aangrijpend boek
  Een mooi geschreven en aangrijpend boek. Goed gedaan Danique. Ga vooral door met schrijven.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-07-2021
  Prachtig verwoord, meeslepend en emotioneel
  Wat een topper!! Zo mooi geschreven. Leest makkelijk. Neemt je helemaal mee in de wereld/hoofd van de hoofdpersoon. Grote pluim voor Danique

     Prachtig geschreven
     Heel toegankelijk en realistisch ge

  Geplaatst door uit Heeze , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  13-07-2021
  Meeslepend & mooi
  Een ontzettend mooi boek, geschreven in dagboekvorm, waarbij je echt wordt meegenomen in het verhaal van de verteller. Het is een heel aangrijpend boek en ik heb het in 1x uitgelezen!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-07-2021
  Taboe doorbrekend
  Ik vindt het heel knap van de schrijfster dat zij in staat is om je als lezer volledig mee te nemen, in de gedachten wereld van de hoofdpersoon. Hierdoor wordt je direct betrokken bij het ontstaan van haar angst en krijg je een goed beeld hoe iemand zijn angst ontwikkeld. Ik vindt het mooi om te lezen hoe de hoofdpersoon inzichten en handvaten geeft hoe je hiermee om kan gaan. Ik denk dat hier voor veel mensen herkenning in zal zitten op alle gebieden. Al met al heeft mijn inziens de schrijfster een taboe doorbroken via een schrijfstijl die vele mensen zal aanspreken. OPRECHT EEN AANRADER om te lezen!!!! Chapeau.

     Makkelijk leesbaar
     Mooie vormgeving

  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  11-07-2021
  Prachtig
  Wat een prachtig boek , zo geschreven dat je het in een keer wil uitlezen ! Heel mooi en indrukwekkend.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-07-2021
  Prachtig
  Het boek neemt je echt mee in het verhaal, je kan je goed inleven in de hoofdpersoon. Daarom wil je het in één keer uitlezen! Het boek biedt perspectief voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Heel knap gedaan!


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  08-07-2021
  …..en een steen in je maag
  Mijn dochter attendeerde mij op dit boek, ‘pap, dit moet je lezen’. Normaal zou ik niet meteen een boek pakken met dit thema maar ik heb het in één ruk uitgelezen. Je wordt meteen gegrepen door de directe manier van vertellen en je voelt onmiddellijk sympathie voor de hoofdfiguur. Het is in de ik-vorm geschreven en je voelt bijna letterlijk haar angst, als een steen in je maag als alle ellende op haar dak valt. Het boek eindigt positief, je leeft mee met de hoofdpersoon die weliswaar heel kwetsbaar is, maar tegelijkertijd heel krachtig weer opkrabbelt. Je zou zweren dat het boek autobiografisch is, maar gezien leeftijd van de schrijfster kan dit niet. Ze zal van heel dichtbij een en ander meegemaakt moeten hebben om het zo overtuigend neer te kunnen zetten. Al lezende word je deelgenoot gemaakt van een heel persoonlijk verhaal wat het lezen een intense en mooie belevenis maakt. Je krijgt bewondering voor voor hoe zij in het leven staat, en wellicht een troost kan bieden voor mensen die gebukt gaan onder angst. Een aanrader dus. Veel leesplezier! frappante is dat het boek geschreven is door een jonge vrouw, enjerealiseertjedatditonmogelijkautobiogr thema van het


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-07-2021
  Ontroerend
  Heeeeel mooi boek, je wordt meegezogen met de hoofdpersoon...echt een aanrader! Heb zelden dat ik emotioneel raak door een boek, maar dit is er echt een van! Kon mn traantjes wegpinken hierbij. Mooi geschreven Danique!

     Ontroerend
     Pakkend

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  02-07-2021
  Prachtig
  Ik heb dit prachtige boek in een keer uitgelezen. Je wordt meegesleept in het verhaal van de hoofdpersoon en je begrijpt haar volledig. Je ziet de angststoornis ontwikkelen en wat voor effect het kan hebben. Ik zou het aan iedereen aanraden.

     Meeslepend
     Ontroerend

  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-06-2021
  Tranentrekker
  Wat een ontroerend boek! Je kruipt écht in het hoofd van de hoofdpersoon en ervaart de angst tegen kanker die zij ook ervaart. Een aanrader voor iedereen!

     Leest lekker weg
     Meeslepend

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 15,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het is een prachtige zomerdag in juli. Ik ben vroeg op, want vandaag breng ik mijn jaarlijkse bezoekje aan het strand van Haamstede. Via een lange, steile houten trap klim ik omhoog richting het strand. De zon brandt al fel op mijn hoofd op deze vroege morgen. Waar ik vroeger steeds vrolijker werd omdat ik met elke trede op de trap dichterbij de zee was, voel ik nu juist hoe de steen in mijn maag steeds zwaarder wordt bij elke stap die ik zet. Ik weet dat bovenaan die trap een bankje staat waarbij je prachtig over de zee uit kan kijken. Een bankje waarop jij en papa uren konden genieten van de zee. Voor het bankje staat een houten balustrade, waarop nu een klein bronzen plaatje bevestigd is. Een plaatje met jouw naam erop en een krachtige omschrijving voor de persoon die jij was: Wilma, de wervelwind, 30 september 2011. Een plaatje waarvan ik hoopte dat ik het nooit zou hoeven te lezen. Het is de dag waarop jouw leven is gestopt en het zaadje is geplant voor mijn angst voor kanker... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen