Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ontaarde Beschaving

Waarom wij stelen van de toekomst en wat we eraan kunnen doen

Otis Scops • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een zoektocht naar de oorsprong en de onderlinge verbanden van onze mondiale problemen.
  Klimaatveranderingen, vervuiling, uitput­ting van grond­stoffen, massa-extinctie en massa-surveillance zijn enkele van de problemen waar we als wereld­bevolking mee kampen. Maar zijn dit problemen of symptomen van iets groters? Waar is het mee begonnen, wanneer en waarom ging het mis? Hebben we de regie nog in handen? Wat staat ons te doen?
  Ontaarde Beschaving onderzoekt hoe we klem zijn komen te zitten in een beschaving die zo'n grote tol eist van het ecologisch systeem dat we nog maar weinig opties over hebben. We worden voor een kosmische uit­daging gesteld; verantwoor­delijkheid nemen voor al het leven op onze planeet.
  Het boek Ontaarde Beschaving gaat in op grote vragen, gaat oncomfortabele visies niet uit de weg en schuwt geen confron­terende oplossingen.
  Meer info en blog via: https://ontaardebeschaving.nl/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 318
  Uitgeverij : Otis Scops
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Synopsis

  DEEL I omvat de eerste vier hoofdstukken die omschrijven in wat voor een situatie we ons bevinden en hoe we erin terecht zijn gekomen.

  Hoofdstuk 1 ECOLOGIE. De aarde is eindig en heeft zijn beperkingen. In dit hoofdstuk worden de daaraan verbonden grenzen aan de groei bekeken vanuit een ecologisch standpunt en vanuit statistische, wetenschappelijke data.

  Hoofdstuk 2 TECHNOLOGIE beschrijft de rol van de technologie in onze huidige samenleving en hoe deze grenzeloos lijkt te blijven groeien. Er worden een aantal inherente eigenschappen van technologie bekeken die haaks staan op ecologie en natuur.

  Hoofdstuk 3 BESCHAVING beschrijft onze westerse beschaving en hoe deze in een aantal opzichten aan de basis staat van de huidige crises.

  Hoofdstuk 4 DE MENS bekijkt hoe de psyche en onze samenleving zijn en worden gevormd door technologie en civilisatie.

  ---

  DEEL II omvat de hoofdstukken vijf en zes. Ze omschrijven wat ons te wachten staat als we geen actie ondernemen.

  Hoofdstuk 5 DE CRASH laat zien hoe de tegenstellingen van de aardse grenzen en het grenzeloze groeimodel tot een botsing zullen leiden

  Hoofdstuk 6 ONTAARD illustreert met aanvullende informatie en voorbeelden wat in eerdere hoofdstukken is beschreven.

  ---

  DEEL III omvat de hoofdstukken zeven en acht waarin suggesties worden gedaan voor veranderingen die het ontstaan van een duurzamere toekomst kunnen stimuleren.

  Hoofdstuk 7 AARDEN omschrijft hoe we onze mentaliteit moeten veranderen om duurzaam te kunnen leven

  Hoofdstuk 8 VERANDERING. In dit hoofdstuk worden middelen onderzocht om tot werkelijke duurzaamheid te kunnen komen. Aan bod komen praktische mogelijkheden om ons leven veerkrachtiger te maken en mogelijkheden om tot actie en verzet te komen tegen de destructie om ons heen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen