€ 12,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De avonturen van de Superbroers
  De avonturen van de Superbroers

OOGVOCHT

Een liefdevolle stiefvader ... of toch niet?

Ilona van Hilst • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Attentie: VERKOOP STOPT OP 31 AUGUSTUS a.s.!
  ----------------------------------------------------------------------------
  OOGVOCHT draait om een familiedrama dat 21 jaar later een bizarre wending krijgt. Misleiding, machtsspel en vergelding zijn de ingrediënten van dit boek. En een mystieke macht die iedereen in zijn greep houdt.
  Een boek dat je in een zucht uitleest.

  Flaptekst:
  Isis heeft een goed bestaan opgebouwd met Walter, die haar ten huwelijk heeft gevraagd. Ze runnen samen het succesvolle bedrijf IsWa Artwork. Maar hun leven verandert als haar broer Bram op de stoep staat, die Isis al negentien jaar niet heeft gezien. Hij beweert dat hun moeder geen zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoord is door hun stiefvader. Isis en Walter geloven hem niet en wijzen hem de deur.

  Isis wil begrijpen wat er gaande is en spreekt af met haar vader. Hij vermoedt dat er iets vreselijks moet zijn gebeurd in Frankrijk, toen ze samen als kind, 21 jaar geleden, bij hun moeder en stiefvader woonden, de geliefde burgemeester van het dorp Sommières.

  Kort daarna krijgt Isis een opdracht voor IsWa Artwork, van de beroemde Egyptische minister Zakir Al Fariq. Ze reist met spoed af naar Luxor.

  Ze weet niet dat haar lot in Brams handen ligt.

  Note: een bijbehorende boekenlegger is te bestellen via de website van de auteur (www.ilonavandaag.wordpress.com)
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 280
  Uitgeverij : Atalanta boeken
  ISBN : 9789082876802
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  Attentie: VERKOOP STOPT OP 31 AUGUSTUS a.s.!
  -----------------------------------------------------------------------------
  Leesfragment, blz. 40.
  ---------------
  Hij zette zijn fiets voor hun huis tegen een boom en keek nerveus naar hun kaarsrecht gesnoeide, hoge heg. Met klamme handen bleef hij stilstaan bij de ingang voor een bord met een goudkleurige opdruk:

  IsWa Artwork
  Grafisch ontwerpster en beeldend kunstenaar
  Isis Foster / Walter Pieck
  Westerduinweg 12

  Een paar tellen later liep hij op hun oprit met fijn wit grint. Er stonden twee auto’s voor de deur: een klassieke Saab en een Citroën DS. Nog maar enkele meters was hij verwijderd van de deur..
  Het was zeven over tien toen hij aanbelde. Zijn handen trilden en zijn maag voelde hij knorren. Zou ze hem herkennen in zijn sjofele kleding en zou ze hem zo willen ontvangen? Als ze nog net zo lief was als vroeger zou ze hem vast weer in de armen vliegen. Maar gezien de omstandigheden waaronder hij was vertrokken en te zien aan de luxe waarin ze nu leefde was ze ongetwijfeld veranderd. Zijn kleine zusje, dat vroeger zo werd geadoreerd door hun stiefvader. ‘Mijn godin’, ze had het niet eens door hoe belachelijk dat klonk.
  Hij schaamde zich voor hoe hij eruitzag en besloot om Isis niet te omarmen of een kus te geven.

  Isis hoorde de deurbel, ze rende naar de gang en deed open.
  Ze bleef stokstijf staan. ‘Huh … Bram …?’
  De man die ze zag staan herkende ze bijna niet, maar hij moest ongetwijfeld haar broer zijn. Hij had lang sluik haar en droeg een winterjas met daaronder hoge legerschoenen. Nauwelijks leek hij op de jongen die ze zich kon herinneren, nu negentien jaar terug.
  ‘Dag Isis … mag ik binnenkomen?’ en zonder een verdere begroeting liep hij met een gebogen hoofd langs haar heen de gang in.
  Ze stapte gauw achteruit om hem de ruimte te geven. Zwijgend liep ze achter hem aan. Hij zag eruit als een zwerver: zijn kleding was vies en rafelig en kon zo van een vuilnisbelt komen. En van persoonlijke hygiëne was weinig te merken.
  ‘Loop maar door naar de kamer, aan het einde van de gang,’ zei ze nog overrompeld. Er hing een weeïge geur om hem heen van ongewassen kleding.
  Bram keek de kamer in en zocht een plek om te gaan zitten. Hij trok zijn jas uit en legde die naast zich op de bank die uitkeek op de achtertuin van hun huis. Zijn ogen dwaalden rond door de ruimte die ze met Walter kunstzinnig had ingericht.
  ‘Je hebt het goed voor elkaar, zusje. Een vrijstaand huis, in een sjieke buurt.’
  Hij keek haar niet aan en Isis nam aan dat hij zich schaamde voor hoe hij er nu uitzag.
  ‘Je bedoelt Walter, het is zijn huis. Ik ben vijf jaar geleden bij hem ingetrokken. Ik voel me gelukkig hier.’
  ‘Is hij er ook?’
  ‘Jazeker. Hij zit nog in zijn kamer te werken, maar komt er zo bij heeft hij beloofd.’
  Ze zag dat hij onrustig was en aan zijn nagel zat te bijten.
  ‘Wil je koffie?’
  ‘Ja, zwart graag.’
  Ze liep naar de keuken en zag ondertussen dat Walter nog steeds naar zijn beeldscherm zat te turen.
  ‘Ga je koffie inschenken?’ riep hij toen ze voorbij liep. ‘Doe mij ook maar. Ik kom eraan.’
  Isis kwam even later terug met een blad met koffiemokken en pindakoeken en zag dat Walter inmiddels naast Bram was gaan zitten. Ze zaten in gesprek, maar hielden opeens hun mond.
  ‘Oh, stoor ik? Of mag ik iets niet horen?’ zei ze lachend. Ze zette alles neer en keek haar broer vragend aan, waarop hij opstond en haar een kus gaf.
  ‘Isis, sorry. Ik heb je nog niet gefeliciteerd met je verjaardag,’ zei hij.
  Aan Walters gezicht zag ze dat hij hem dat had ingefluisterd.
  ‘We hadden het even over gisteravond Isis. Dat we Bram nogal hebben gemist.’
  Ze ging naast haar broer op de bank zitten.
  ‘Je had erbij moeten zijn inderdaad. Heeft Walter je al verteld dat we verloofd zijn?’ en trots stak ze haar hand uit.
  Bram bekeek de ring die ze de avond ervoor had gekregen.
  ‘Ja ik hoorde het. Een dubbele felicitatie dus. Dure ring ook, wel mooi.’
 • Reviews (8,6 uit 5 reviews)

  23-07-2018
  Oogvocht: intrigerende thriller!
  De hoofdrol in ‘Oogvocht’ is weggelegd voor Isis. Isis heeft een goed bestaan opgebouwd met haar man Walter. Samen runnen zij een succesvolle organisatie, IsWa Artwork. Hun leven verandert echter dramatisch wanneer de broer van Isis, Bram, ten tonele verschijnt. Gedurende negentien jaar was er geen contact tussen broer en zus. Bram beweert dat de moeder van Isis en hemzelf geen zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoord is door hun stiefvader. Isis en Walter geloven hem niet en wijzen hem de deur. Toch laat de bewering van haar broer Isis niet los en ze spreekt af met haar vader. Kort daarna verkrijgt IsWa Artwork een opdracht van de beroemde Egyptische minister Zakir Al Fariq en Isis reist met spoed af naar Luxor. Isis weet niet dat haar lot in Brams handen ligt. Weet Isis het familiedrama te ontrafelen? Je leest het in ‘Oogvocht’. “Ze hield haar vader verantwoordelijk voor een deel van die pijn. Maar Walter vond dat ze zich ertegen moest verzetten. Dat ze de pijn juist moest gebruiken om te vechten voor iets positiefs. Ze moest begrip hebben voor haar vaders motieven en zijn pijn, die hij ongetwijfeld had toen Rita bij hem wegging en zijn kinderen meenam.” ‘Oogvocht’ is een intrigerend verhaal over een langslepend familiedrama. Dat is echter niet alles. Misleiding, machtsspel, vergelding en een mystieke macht die iedereen in zijn greep houdt, zijn de ingredienten van deze thriller. De combinatie van deze, toch wel heel verschillende, ingredienten veroorzaken dat Van Hilst zich met haar boek onderscheidt van menig andere thriller. Van Hilst heeft van de diverse verhaalcomponenten een knap geheel gesmeed, waarbij zij een fijne, vlotte schrijfstijl aan de dag legt die zij schijnbaar moeiteloos aanpast aan de sfeer van hetgeen zij op dat moment beschrijft. Heden, verleden, het wisselt elkaar af en is met elkaar verbonden. De personages die Van Hilst opvoert, beschrijft zij levendig en werkelijk. De lezer krijgt een goed beeld van hen. “Isis moest de waarheid horen over hun moeder, voordat het te laat was en hij moest haar waarschuwen voor Francois. Ze liep nu zelf ook gevaar als hij de signalen goed had ingeschat.” Kortom, een thriller met diverse aantrekkelijke componenten! Over de auteur Ilona van Hilst (56) woont in Uithoorn. Naast auteur van thrillers en kinderboeken zij als consultant werkzaam in de IT-branche. Eerdere boeken van haar hand zijn de thrillers ‘Costa Blanca’ en ‘Vermist’ en het kinderboek ‘Superbroers, de vergeten schat’. Uitvoering Uitgeverij Atalanta Boeken ISBN 9789082876802 Paperback, 280 pagina’s Over Hanneke Tinor-Centi Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

     Intrigerend
     Aantrekkelijke componenten

  Geplaatst door uit Obdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-07-2018
  Oogvocht
  Mijn verwachtingen waren hooggespannen na het lezen van Ilona haar eerste 2 thrillers 'Costa Brava' en 'Vermist'. Ilona heeft deze verwachtingen met 200% overtroffen. Mijn advies: lees 'Oogvocht' alleen overdag!

     gegrepen door de spanning
     ik wilde het in 1 ruk uitlezen

  Geplaatst door uit Zoetermeer , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-07-2018
  Mysterieus, spannend boek!
  Het boek begint met een uitleg over de vereniging van Isis. Hierbij staat ook een foto/afbeelding van hoe de godin Isis eruit ziet. Hiermee maakt de schrijfster het al gelijk spannend. Want wie houdt er nou niet van een spannende mythe? Gelijkertijd maakt de uitleg en de foto ook het gevoel dat je graag meer te weten wilt komen waar dit boek over gaat. Dit is zeker een plus punt! Vanaf het eerste moment is het boek erg boeiend. Het verhaal gaat over Isis. Zij heeft samen met haar toekomstige man Walter een goedlopend bedrijf in Nederland opgezet. Na 19 jaar komt Isis weer in contact met haar liefdevolle broer Bram. Alleen is dit weerzien niet helemaal zoals zij gedacht had. Bram beweert dat de dood van hun moeder geen zelfmoord was, en dat zij is vermoord door hun stiefvader. Echter geloven Isis en Walter dit niet, en word Bram de deur gewezen. Bij Isis blijft er toch een naar gevoel achter en zoekt contact met haar vader. Ook hij vermoed dat er iets ergs heeft plaatsgevonden in de tijd dat zijn kinderen en ex vrouw in Frankrijk woonden bij de stiefvader van de kinderen. Maar voordat Isis dit kan gaan uitzoeken, krijgt ze een geweldig aanbod om een opdracht voor de Egyptische minister Zakir Al Fariq te maken. Hals over kop vertrekt Isis naar Egypte. Het verhaal speelt zich af in drie landen, Nederland, Frankrijk en Egypte. Het verhaal is goed te volgen. Het 1e hoofdstuk speelt zich af in het verleden. Hierin gebeuren al heftige en spannende dingen. Vanaf hoofdstuk 2 speelt het verhaal verder in het heden. Je krijgt als lezer een kijkje in het leven van de personages. Deze worden duidelijk beschreven. De schrijfster heeft een vlotte schrijfstijl, wat het lezen erg prettig maakt. Hierdoor vlieg je door het boek, en wil je na elke pagina weten wat er gaat gebeuren. Het verhaal houd zijn spanning vast. Er waren zelfs momenten dat ik als lezer met open mond zat te lezen! Wat ik ook zeker een pluspunt vind is dat de schrijfster zich heeft verdiept in de Egyptische cultuur. Soms waande ik mijzelf in het Egyptische leven! Ook de titel van het boek komt duidelijk aan bod in het verhaal. Het is een opbouwend boek dat steeds meer onthuld! Zeker een aanrader!

     Vlotte duidelijke schrijfstijl
     Uitleg en foto smaken naar meer!

  Geplaatst door uit Achterhoek , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  11-07-2018
  Spannend boek vol mysteries
  In het jaar 1989 vindt er in Frankrijk een heftige gebeurtenis plaats die op het jonge gezin van de geliefde burgermeester Francois een enorme impact heeft. Meerdere personen blijken op de hoogte te zijn van geheimen die jarenlang in het dorp verborgen worden gehouden. Stiefdochter Isis runt samen met haar toekomstige man een goedlopend bedrijf. Onverwachts krijgt ze bezoek van haar broer Bram die ze door familie perikelen 19 jaar niet heeft gezien. Hij beweert dat het overlijden van hun moeder destijds geen zelfmoord is geweest, en dat hun stiefvader betrokken is geweest bij haar dood. Als Isis daarbij ook nog eens een opdracht krijgt waarvoor ze op stel en sprong naar Egypte moet afreizen, staat haar leven op zijn kop. Alles draait om een Egyptische mythe die het leven van Isis in gevaar brengt. Al lezende geeft het verhaal steeds meer iets prijs van de mysterieuze geheimen die zich niet alleen in het verleden hebben afgespeeld, maar ook in het heden voortgang hebben. De keuze voor de titel wordt helder tijdens het lezen van het boek. Van begin tot het eind weet de schrijfster de lezer uitermate te boeien en geeft daarbij een kijkje in de Egyptische cultuur met zijn mythen en sagen. Het verhaal leest vlot en is geen moment saai met als gevolg dat je het boek niet neer kunt leggen voordat je het uit hebt! Slechts een vraag blijft er voor mij onbeantwoord na het lezen van het boek: heeft Francois destijds zijn oog op Rita laten vallen vanwege haar dochtertje Isis, die haar naam ontleende aan een van de belangrijkste godinnen van de Egyptische mythologie? Dat je hier als lezer geen antwoord op krijgt, is totaal niet hinderlijk, maar juist een compliment naar de schrijfster toe. Hiermee wordt aangetoond dat het boek ook na het lezen ervan indruk achter laat! Naar mijn idee behoort Oogvocht tot een van de beste Nederlandse vrouwenthrillers die niet alleen zeer geloofwaardig overkomt maar ook geschikt is voor volwassenen in elke leeftijdscategorie. Kortom: een echte aanrader!

     Leest vlot
     Intrigerend boek

  Geplaatst door uit Enkhuizen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-07-2018
  Wauw! Wat een goed boek!
  Wat een gaaf boek! Het begint met uitleg over de verering van Isis (duidelijk en fijn om te weten bij dit verhaal), de proloog speelt in 2130 v. Chr. (ja dat is best een tijdje terug ;-) ), daarna een hoofdstuk over wat er gebeurde in 1989 (heftig!) en vanaf hoofdstuk 2 speelt het verhaal in het nu. Het begint heel gelukkig; twee mensen die blij met elkaar zijn, een goedlopend bedrijf hebben en plezier in het leven! Het verhaal speelt zich deels af in Nederland, deels in Frankrijk en een belangrijk deel in Egypte. Het is een goed geschreven verhaal met meerdere spanningsbogen. Op het moment dat je denkt dat er niets gebeurt zit je alweer middenin de volgende spanningsboog. Wie moet je wel vertrouwen en wie niet? Is Bram, de broer van Isis, eerlijk? Is het toeval dat Isis voor een opdracht naar Luxor, Egypte gaat? Waarom wordt Isis gevolgd en door wie? Is Mira te vertrouwen of kan Isis haar beter niet meenemen? Geen last van achtervolgingswaanzin? Na het lezen van dit boek is de kans groot dat je er wel last van krijgt!

     Duidelijk verhaal, goed geschreven
     Goede omschrijving van de omgeving

  Geplaatst door uit Uithoorn , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Attentie: VERKOOP STOPT OP 31 AUGUSTUS a.s.!
----------------------------------------------------------------------------
Leesfragment, blz. 40.
-----------
Hij zette zijn fiets voor hun huis tegen een boom en keek nerveus naar hun kaarsrecht gesnoeide, hoge heg. Met klamme handen bleef hij stilstaan bij de ingang voor een bord met goudkleurige opdruk:

IsWa Artwork
Grafisch ontwerpster en beeldend kunstenaar
Isis Foster / Walter Pieck
Westerduinweg 12

Een paar tellen later liep hij op hun oprit met fijn wit grint. Er stonden twee auto’s voor de deur: een klassieke Saab en een Citroën DS. Nog maar enkele meters was hij verwijderd van de deur.
Het was zeven over tien toen hij aanbelde. Zijn handen trilden en zijn maag voelde hij knorren. Zou ze hem herkennen in zijn sjofele kleding en zou ze hem zo willen ontvangen? Als ze nog net zo lief was als vroeger zou ze hem vast weer in de armen vliegen. Maar gezien de omstandigheden waaronder hij was vertrokken en te zien aan de luxe waarin ze nu leefde was ze ongetwijfeld veranderd. Zijn kleine zusje, dat vroeger zo werd geadoreerd door hun stiefvader. ‘Mijn godin’, ze had het niet eens door hoe belachelijk dat klonk.
Hij schaamde zich voor hoe hij eruitzag en besloot om Isis niet te omarmen of een kus te geven.

Isis hoorde de deurbel, ze rende naar de gang en deed open.
Ze bleef stokstijf staan. ‘Huh … Bram …?’
De man die ze zag staan herkende ze bijna niet, maar hij moest ongetwijfeld haar broer zijn. Hij had lang sluik haar en droeg een winterjas met daaronder hoge legerschoenen. Nauwelijks leek hij op de jongen die ze zich kon herinneren, nu negentien jaar terug.
‘Dag Isis … mag ik binnenkomen?’ en zonder een verdere begroeting liep hij met een gebogen hoofd langs haar heen de gang in.
Ze stapte gauw achteruit om hem de ruimte te geven. Zwijgend liep ze achter hem aan. Hij zag eruit als een zwerver: zijn kleding was vies en rafelig en kon zo van een vuilnisbelt komen. En van persoonlijke hygiëne was weinig te merken.
‘Loop maar door naar de kamer, aan het einde van de gang,’ zei ze nog overrompeld. Er hing een weeïge geur om hem heen van ongewassen kleding.
Bram keek de kamer in en zocht een plek om te gaan zitten. Hij trok zijn jas uit en legde die naast zich op de bank die uitkeek op de achtertuin van hun huis. Zijn ogen dwaalden rond door de ruimte die ze met Walter kunstzinnig had ingericht.
‘Je hebt het goed voor elkaar, zusje. Een vrijstaand huis, in een sjieke buurt.’
Hij keek haar niet aan en Isis nam aan dat hij zich schaamde voor hoe hij er nu uitzag.
‘Je bedoelt Walter, het is zijn huis. Ik ben vijf jaar geleden bij hem ingetrokken. Ik voel me gelukkig hier.’
‘Is hij er ook?’
‘Jazeker. Hij zit nog in zijn kamer te werken, maar komt er zo bij heeft hij beloofd.’
Ze zag dat hij onrustig was en aan zijn nagel zat te bijten.
‘Wil je koffie?’
‘Ja, zwart graag.’
Ze liep naar de keuken en zag ondertussen dat Walter nog steeds naar zijn beeldscherm zat te turen.
‘Ga je koffie inschenken?’ riep hij toen ze voorbij liep. ‘Doe mij ook maar. Ik kom eraan.’
Isis kwam even later terug met een blad met koffiemokken en pindakoeken en zag dat Walter inmiddels naast Bram was gaan zitten. Ze zaten in gesprek, maar hielden opeens hun mond.
‘Oh, stoor ik? Of mag ik iets niet horen?’ zei ze lachend. Ze zette alles neer en keek haar broer vragend aan, waarop hij opstond en haar een kus gaf.
‘Isis, sorry. Ik heb je nog niet gefeliciteerd met je verjaardag,’ zei hij.
Aan Walters gezicht zag ze dat hij hem dat had ingefluisterd.
‘We hadden het even over gisteravond Isis. Dat we Bram nogal hebben gemist.’
Ze ging naast haar broer op de bank zitten.
‘Je had erbij moeten zijn inderdaad. Heeft Walter je al verteld dat we verloofd zijn?’ en trots stak ze haar hand uit.
Bram bekeek de ring die ze de avond ervoor had gekregen.
‘Ja ik hoorde het. Een dubbele felicitatie dus. Dure ring ook, wel mooi.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen