€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Op Uitzending

Patrick van Straten • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Vier en een halve maand lang bevond hij zich in de voornamelijk droge, warme woestijn van Afghanistan op het vliegveld van Kandahar Airfield (KAF). Routine bestond niet. Elke dag gebeurde wel iets dat afweek van de originele planning of dat de dag weer heel bijzonder maakte. Bijna dagelijks hield hij zijn dagboek bij. Ruim drie jaar na de uitzending besloot hij om zijn dagboekverhalen om te zetten in dit boekwerk.

  ‘Op Uitzending’ is een bundeling van dertig verschillende verhalen, waarin dagelijkse- en bijzondere gebeurtenissen, elk met hun eigen emotie, binnen en buiten de poorten van KAF zijn beschreven.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 177
  Uitgeverij : BICISTRADA
  ISBN : 9789463458122
  Datum publicatie : 09-2019
 • Inhoudsopgave
  1. Inleiding
  2. Galstenen
  3. Afscheid
  4. Onderweg
  5. Kandahar Airfield
  6. Werken aan de flightline
  7. Amerikaanse buren
  8. Veldhospitaal
  9. Van koud naar warm
  10. Operatie Moshtarak
  11. Rocketattack
  12. Heliwissel
  13. Chocotoffs
  14. Stofhappen
  15. Donutsen op TK
  16. De bazaar
  17. Onvergetelijke momenten
  18. De boardwalk
  19. Duiven
  20. Kameelspinnen
  21. Een laffe daad
  22. Koninginnedag
  23. K9 op Kamp Holland
  24. Dodenherdenking
  25. Bevrijdingsdag
  26. Een onvergetelijke blik
  27. KAF onder vuur
  28. De toespraak
  29. Een terugblik
  30. Na de uitzending
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Passage uit H17 'Onvergetelijke momenten'

Na het landen van een heli op het platform, vlak voor het hospitaal, is de kans helaas aanwezig dat een rampceremonie gaat volgen. Bij een rampceremonie, door de Amerikanen ook wel ‘hero-ceremonie’ genoemd omdat elke Amerikaanse gesneuvelde als een held wordt geëerd, wordt afscheid genomen van de overledene of overledenen. We zeggen het weleens tegen elkaar op kantoor als we een ‘MEDEVAC’ zien terugkeren: ‘Ga jij vandaag of ga ik?’ Rampceremonies worden bijgewoond door een afvaardiging van alle naties. Zo zijn ook Nederlanders vertegenwoordigd, waarvan ook altijd een deel afkomstig is uit de onderhoudsafdeling van de vliegtuigen. Sommigen hebben er moeite mee en vaak praten we even na op kantoor. Het is een emotionele gebeurtenis en het helpt om erover te praten. Zeker als het gaat om een Nederlandse collega. Dat komt des te harder aan. Zo kwam een keer een collega bij mij op kantoor vlak na een rampceremonie, waarbij afscheid werd genomen van buitenlandse militairen. Hij was zichtbaar emotioneel aangeslagen. Ik zag het gelijk. Ik pakte twee bakken koffie en nam hem mee naar het bordes buiten het kantoor, zodat we even alleen konden zijn. We namen plaats op de zelfgemaakte houten harde stoelen en ik vroeg hem wat er scheelde. Diverse malen had hij een rampceremonie bijgewoond maar nu brak er iets. ‘Ik ga altijd omdat ik het als een verplichting voel, maar het wordt me nu een beetje te veel’, zei hij met een emotionele stotterende stem. ‘Pas stond ik op een rampceremonie afscheid te nemen van twee jonge Amerikaanse militairen. Ze waren net zo oud als mijn kinderen’. Terwijl hij zat te vertellen sprongen de tranen in zijn ogen. Ik was er stil van en zat eveneens met een brok in de keel. Deze collega had weliswaar een stil en verlegen karakter maar was altijd opgewekt. Hij was op zijn tijd altijd in voor een geintje maar dat was slechts de buitenkant. Ik was nooit eerder geconfronteerd met deze emotionele kant. Diep in zijn hart worstelde hij met de emoties die loskwamen bij een rampceremonie en die nu naar buiten kwamen tijdens dit gesprek. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen