€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

OPA-Grendel - Door de jaren heen.

Carl Schröder • Boek • paperback

 • Samenvatting
  OPA-Grendel is niet wat je zou noemen, politiek correct. OPA is grof, vrouwonvriendelijk, plat en soms een tikkeltje onbedoeld racistisch. Dit deel beschrijft de periode van 2011 tot ongeveer half 2017. Het is een verzameling columns waarin OPA zijn ongezouten mening geeft op het nieuws en zijn omgeving en belevenissen. Niet geschikt voor tere zieltjes en zodat je het weet, schade aan de geestelijke gezondheid door het lezen van dit boek wordt door geen enkele zorgverzekeraar gedekt. Lezen op eigen risico dus.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 158
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463451291
  Datum publicatie : 05-2017
 • Inhoudsopgave
  Wekelijkse columns tussen 2011 en 2017 met onderbrekingen verdeeld over meer dan veertig hoofdstukken.
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  17-06-2017
  Tinus
  Leuk boek hou je van humor en een tikkeltje grof..want opa Grendel heeft een duidelijke mening In een teug had ik hem uit


  Geplaatst door uit Almere , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Waar OPA vandaan kwam is een verhaal die slechts weinigen kennen, belangrijker is, is dat hij er ineens was. Als een donderwolk die ineens aan een heldere hemel verschijnt. Ineens zat hij daar. Op het bankje bij het veldje waar mijn vrienden en ik altijd voetbalden. Een klein ventje, niet al te opvallend. Kaal koppie met een witte rand eromheen. Ik vergelijk het altijd met nesthaar. Als hij te lang niet naar de kapper is geweest, wappert het als dons om zijn kale knikker heen. Zijn lange kin vormt een vreemd contrast met zijn korte dikke neus. Hij heeft altijd een stoppelbaard van een dag of twee oud. Hoe hij dat voor elkaar krijgt is me een raadsel. Ik heb hem nog nooit gladgeschoren gezien of met een baard die ouder kan zijn dan twee dagen. Opvallend zijn, zijn kleine diepliggende oogjes met daarboven twee dotten van wit grijze wenkbrauwen.
Zijn kleding is altijd hetzelfde. Een donkerblauwe stoffen broek met daarboven een wit overhemd en rode bretels. Ja, OPA is een Nederlander, en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.
OPA heeft overal altijd een mening over. Je kunt niets doen en geen onderwerp aansnijden zonder dat OPA je op zijn mening trakteert. Dit in combinatie met zijn nogal botte manier van dingen benoemen en bespreken, maakt van OPA een mannetje die het best zou staan in een museum voor , heel snel te vergeten, oudheden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen