€ 23,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Orakels, waarzeggers, helderziende profeten en onfeilbare pausen

Een kritische blik op religie, spiritualiteit en de toekomst van de mens

Harry Ansems • Boek • paperback

 • Samenvatting
  • Onze aarde is niet het middelpunt van het heelal en zelfs niet eens van ons zonnestelsel (Copernicus). • Wij mensen nemen geen aparte soevereine positie in binnen de ons omringende natuur (Darwin). • Er bestaat niet een superieure mensensoort met daarnaast allerlei ondersoorten of rassen met aanzienlijk afwijkende biologische verschillen (modern DNA-onderzoek).
  Maar de auteur voegt hier nog aan toe: • Wij mensen zullen niet van een of andere god een voor onze privé persoon gereserveerd eeuwigdurend paradijs krijgen. De dood is tevens het einde van ons individuele lichaam en van onze individuele geest.
  Deze laatste stelling kan wereldwijd op veel weerstand rekenen, ook in Nederland waar een ruime meerderheid nog steeds gelooft in een vorm van persoonlijk voortleven na de dood. Deze hardnekkige geloofsovertuiging, waarvoor geen enkel bewijs is, wordt door de auteur in dit boek kritisch bekeken. En in ruimer verband komen daarbij tevens de bovennatuurlijke gaven aan bod waar met name waarzeggers, astrologen, reïncarnisten en geestelijke leiders zich steeds op beroepen. Door de auteur worden deze bovennatuurlijke gaven doorgelicht aan de hand van objectieve feiten. Ook is er in dit boek veel aandacht voor de toekomst van de mensheid, waarbij de auteur ongefundeerde voorspellingen van de hand wijst en zich alleen laat inspireren door rede en wetenschap. Ondanks de vele pessimistische geluiden die tegenwoordig in de mode zijn komt de auteur tot de slotsom dat er ook veel positieve ontwikkelingen zijn in een wereld die met name door internet steeds kleiner wordt.

  Harry Ansems is rechtsfilosoof en evolutionist. Hij studeerde Nederlands recht en rechtsfilosofie aan de universiteit van Tilburg. Hij publiceerde regelmatig artikelen in het maandblad van Vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 177
  Uitgeverij : HWJ Ansems
  ISBN : 9789464811148
  Datum publicatie : 04-2023
 • Inhoudsopgave
  INHOUD Voorwoord; Hfst 1: Orakels, waarzeggers en astrologen Hfst 2: Bewustzijn en reïncarnatie Hfst 3: Adam en Eva en andere mythische verhalen Hfst 4: Godsdienst en ethiek Hfst 5: Nemen intelligente computers ons leven over? Hfst 6: Kenmerk van wereldreligies, een continu streven naar macht Hfst 7: De oorsprong van ons bewustzijn Hfst 8: Wat is collectief bewustzijn? Feiten en fabels Hfst 9: Het zelfbewustzijn van de oermens en de relatie met godsdienst Hfst 10: Normen en waarden Hfst 11: Een nieuwe visie op mensenrechten is nodig Hfst 12: De paus als beschermheer van het milieu Hfst 13: Economie is meer gebaat bij samenwerking dan bij competitie Hfst 14: Teilhard de Chardin, een gelovige wetenschapper Hfst 15: De evolutie van intelligentie op aarde Hfst 16: Individueel bewustzijn en collectief bewustzijn Hfst 17: Het maken van excuses. Maar waarom eigenlijk? Hfst 18: Gratis geld voor iedereen. Een sprookje of realiteit? Hfst 19: De mythe van de Nederlandse identiteit Hfst 20: Is buitenlichamelijk bewustzijn mogelijk? Hfst 21: Supercomputers Hfst 22: Hoe internet het denken verandert Hfst 23: Het levenseinde; Bibliografie
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 23,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen