Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 20,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ouderverstoting

Door de ogen van een kind

Felix Hoek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek beschrijft de auteur het fenomeen ouderverstoting door de ogen van een kind tot aan volwassenheid. Na een vechtscheiding gaat de aandacht vaak uit naar de ouders die dit proces ondergaan. Wat vergeten wordt, is de negativiteit over de 'andere' ouder die het kind na de scheiding over zich heen krijgt. Dit kan zowel bewust als onbewust gebeuren. Het kind kan zo worden beïnvloed dat het een hekel krijgt aan de 'andere' ouder.
  Er is onbegrip voor het kind aan alle kanten. De omgeving van de 'blijvende' ouder begrijpt niet dat ze het kind negatief beïnvloedt en de verstoten ouder begrijpt niet waarom het kind zo negatief over hem of haar is. Het gevolg kan zijn dat het contact met deze ouder volledig verbroken wordt.
  Over dit fenomeen is vanuit wetenschappelijk oogpunt al gepubliceerd, maar het verhaal vanuit het kind is nog niet verteld. Op een eerlijke en open manier vertelt de auteur zijn belevenissen en de moeilijkheden die hij heeft ondervonden en nog steeds ondervindt. Het verhaal beschrijft de tijd van toen de ouders nog bij elkaar waren tot en met de tijd dat de auteur zelf vader is. Het kan weer goed komen, maar of dat hier het geval is…
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 130
  Uitgeverij : Staberli
  ISBN : 9789090342245
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  1. Waarom?
  2. Mijn vroege jeugd
  3. De scheiding
  4. De omgangsregeling
  5. Herinneringen aan mijn vader
  6. Verslechtering van de omgangsregeling
  7. Conflicten in de omgeving
  8. Einde van de omgangsregeling
  9. Na de omgangsregeling
  10. Mijn vader was slecht
  11. Mijn tic
  12. Mijn werkzame leven
  13. De brief van 7 oktober 2007
  14. Verleden wordt heden
  15. Loyaliteitsconflict en de weg naar contact
  16. Geen weg terug
  17. De eerste ontmoeting
  18. Afspreken
  19. De puzzel van ouderverstoting
  20. Heden en toekomst
  21. Wat brengt de toekomst?
 • Reviews (9,3 uit 3 reviews)

  27-04-2021
  Eerlijk en onafhankelijk
  Het fijne aan dit boek is dat het niet beschuldigend maar beschrijvend is. Ook komen er geen instanties aan bod. Een uniek inkijkje in het ouderverstotingssyndroom!

     Eerlijk
     Uniek

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  31-01-2021
  Eenzame strijd
  Mooi geschreven boek. Een aanrader voor iedereen die in een (vecht) scheiding zit, of er al uit is. Verhelderend, leerzaam en mooi om het vanuit het oogpunt van het kind te lezen. Ik kan me zo voorstellen dat het Felix geholpen heeft, om het op deze manier van zich af te schrijven. Goed gedaan Felix, trots op je!

     Makkelijk leesbaar
     Objectief geschreven

  Geplaatst door uit Bilthoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  28-01-2021
  Leerzaam, ontroerend boek.
  Een prachtig, ontroerend boek. Knap om de realiteit zo te beschrijven. Het heeft mij echt geraakt. Respect voor “Felix” die een moeilijke, dappere weg afgelegd heeft. ❤️


  Geplaatst door uit Hoorn , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 20,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"Hier is een lang overwogen brief die je misschien nooit meer had verwacht. Misschien heb je geen interesse meer, misschien wel. Ik ken je niet goed genoeg om dat te weten.
Sinds enkele jaren heb ik het gevoel dat ik deze brief moet schrijven omdat bepaalde dingen me al lang bezighouden. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, maar ik zal er niet omheen draaien. Ik vraag me af waarom het vroeger is gelopen zoals het is gelopen en waarom bepaalde dingen juist tussen ons zo gelopen zijn. Ik heb vragen die ik graag beantwoord zou hebben. Ik denk dat ik me er beter door voel en misschien dan iets kan afsluiten.
Door het schrijven van deze brief neem ik een stap waarvan ik dacht dat ik die nooit zou nemen en ik hoop dat je hem voor mij wilt beantwoorden."

Met bovenstaande woorden begon ik op 7 oktober 2007 een brief aan mijn vader met wie ik al jaren geen contact meer had. Mijn vader maakte sinds mijn vroege jeugd geen deel meer uit van mijn leven. In een laat stadium, na mijn initiatief om het contact te herstellen, realiseerde ik me dat ik mijn vader uit mijn leven had verstoten toen ik e Toen mijn ouders scheidden, werd over het ouderverstotingssyndroom nooit uitgebreid bericht. Laat staan dat men ervoor waarschuwde. De kennis van nu ontbrak destijds, het was onbekend. Vandaag de dag beperken de ervaringen zich relatief vaak tot de zijde en inzichten van de ouders die verstoten zijn. Iedereen die het op de kaart wil zetten, is bezig met zijn of haar eigen missie. Vaak is dat hoe het ouderverstotingssyndroom voor de ouders met succes behandeld kan worden. Het ultieme doel is dan een hereniging met het kind. Maar het gaat niet alleen om de ouders bij dit probleem. Onderzoek op internet wijst uit dat er weinig referentiemateriaal te vinden is uit het oogpunt van het kind. De ouders zitten in een conflict en de kinderen hebben een loyaliteitsconflict. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om iemand te vinden die zich met dit loyaliteitsconflict kan identificeren. Ook ik was me er niet bewust van dat ik een ouder had verstoten, laat staan dat ik van een loyaliteitsconflict had gehoord. Mijn behoefte aan een klankbord gedurende mijn proces naar hereniging is nooit vervuld. Althans, ik vond weinig referentiemateriaal over wat er in de hoofden van kinderen omgaat in het geval van ouderverstoting. Daarom heb ik besloten mijn ervaringen te delen.

Ik schrijf dit boek om inzicht te geven in de ervaringen die ik als kind heb gehad aan het verstoten van mijn vader en na ongeveer vijfentwintig jaar hem opnieuw omarmen. Het is een proces dat zowel op mijn jeugd, het heden en mijn toekomst een stempel heeft gedrukt en zal drukken. Ik zet mijn gedachten op papier, maar niet met het doel mensen in een kwaad daglicht te stellen of te kwetsen. Ik wil een waarheidsgetrouwe inkijk geven in mijn gedachten en in de afwegingen die ik heb gemaakt in het proces van verstoting tot de hereniging met mijn vader. Ik beschrijf de rol van mijn familie en de scheiding van mijn ouders die aan de verstoting ten grondslag lag. Als ik een waardeoordeel over het gedrag van mijn ouders geef, is dit wat ik als kind aan de gebeurtenis over heb gehouden of een verwijzing naar hoe dit mij later heeft beïnvloed.

Dit boek is onder pseudoniem geschreven. Mocht er naar aanleiding van het boek herkenning zijn over de in dit boek beschreven karakters, dan berust dit puur op toeval.
en kind was. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen