€ 16,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 8,95

Meer van deze auteur

 • Cover Overwin Angst
  Overwin Angst (PDF)

Overwin Angst

M Bakkenes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Invloed angst onderschat

  Hoe onzeker of bang iemand is verschilt per persoon, maar één ding is zeker, een mens kan goed last hebben van angst. Veel voorkomende problemen zijn: faalangst, bloosangst, slecht slapen, stress, niet durven spreken in het openbaar, onnodig zorgen maken en verlegenheid. Al deze problemen lijken los van elkaar te staan, maar ze hebben wel degelijk dezelfde oorzaak, namelijk het verlangen naar succes en geluk.

  In Overwin angst, een krachtig en verhelderend boek van Michel Bakkenes, wordt als nooit tevoren uit de doeken gedaan waarom we allemaal in de ban zijn van de angst.

  Lezers over Overwin Angst

  ' Het lezen van Overwin Angst vond ik een positieve ervaring en ik kan het boek zeker iedereen aanraden.'

  ' Het boek leest prettig en met behulp van tekeningen wordt duidelijk uitgelegd hoe angst werkt. Wat ik met name sterk vond zijn de verhalen uit de dagelijkse praktijk. Een ieder die worstelt met angst zal zich in de verhalen herkennen.'

  ' Je leert dat je niet alleen staat in het gevecht tegen angst en op een praktische manier wordt uitgelegd wat je tegen angst kan doen.'

  ' Een onderwerp van vandaag de dag met handvatten die tijdloos en goed te volgen zijn. Geen hoogdravende en ellenlange zinnen, maar een vlot verhaal met 1 duidelijk doel: overwin angst!'

  Wat mag u verwachten van Overwin Angst?

  Hoe werkt angst en wat is de oplossing
  Maak korte metten met verlegenheid, bloosangst en faalangst
  Leer loslaten en stop met onnodig zorgen maken
  De weg naar zelfvertrouwen en kracht
  Verhalen uit de praktijk
  Waarom succes niet altijd leidt tot geluk
  Wat is zelfvertrouwen en hoe kunt u het krijgen
  Hoe comfort van ons leven een gevangenis maakt
  En meer, nog veel meer

  De voordelen van Overwin Angst op een rijtje

  Meer zelfvertrouwen
  Minder stress en zorgen
  Makkelijker en beter omgaan met uitdagingen
  Jezelf durven zijn bij anderen
  Innerlijke rust door te leren loslaten

  Alles wat u wilt weten over zelfvertrouwen staat erin. Stop daarom met zoeken en leer te vinden.

  Overwin Angst is geschikt voor een ieder die meer zelfvertrouwen, kracht en rust in zijn leven wil

  Het maakt niet uit wat u in het dagelijkse leven doet. Dit boek is geschikt voor een ieder die meer zelfvertrouwen wil in zijn leven. We weten allemaal hoe belangrijk het is om zelfvertrouwen te hebben, maar slechts weinigen weten hoe ze meer zelfvertrouwen kunnen krijgen. Zelfverzekerde mensen weten meestal zelf niet eens hoe ze zelfverzekerd zijn geworden. Vraag het maar eens aan iemand waarvan u denkt dat hij of zij erg zelfverzekerd is. Het blijft meestal bij een vaag antwoord als gewoon jezelf zijn of gewoon doen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 215mm
  Aantal pagina's : 120
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789081301015
  Datum publicatie : 09-2011
 • Inhoudsopgave
   Inhoudsopgave van Overwin Angst

  1. Succes

  Het verhaal van Ronald
  Succes
  De omgeving
  De jacht op geluk
  Genieten

  We willen allemaal die leuke baan, mooie auto, geweldige vakantie en net zo'n leventje als de filmsterren. Wat het ook is dat u wilt, wees voorzichtig, want de weg naar succes kent vele valkuilen.

  2. Controle

  Controle leidt tot angst
  De illusie van controle
  Het recht om je zorgen te maken
  Ons geluk staat op het spel
  Vluchten

  Het verlangen naar succes zorgt ervoor dat we onszelf negatieve vragen gaan stellen met angst als gevolg. Wat als ik een rode kop krijg? Wat als ik het examen niet haal? Wat als het vliegtuig neerstort? Wat als ik die auditie verpest? Wat als ik vannacht niet kan slapen? Wat als ik niet uit mijn woorden kom?

  3. Angst

  Soorten angst
  Het ontstaan van faalangst
  Herstellen
  Gezond verstand

  In dit hoofdstuk wordt de stier bij de horens gevat. Het ontstaan en de werkwijze van angst wordt uitvoerig beschreven.

  4. Nadenken

  Emotie en gedrag
  Vechten
  Wet van de aantrekkingskracht
  Nadenken in de praktijk
  Blozen

  Angst speelt zich af tussen de oren. Nadenken helpt u bij het nemen van beslissingen, maar gedachten kunnen ook vreselijk in de weg zitten. Centraal in dit hoofdstuk staat het proces van nadenken en hoe we daarmee angst in ons leven creëren.

  5. Zelfvertrouwen

  Positief denken
  Visualisatie
  Gewoon doen
  Extravert
  Lichaamstaal
  Streven naar perfectie

  Zelfvertrouwen...Wie wil het niet...Wat is het en hoe kunt u het krijgen.

  6. Vrijheid

  Het mysterie
  Overtuigingen
  Rollen
  Vertrouwen in jezelf
  Loslaten
  Moed

  Het leven is niet het probleem, maar uw gedachten over het leven. Beperk jezelf niet langer en ontdek wat vrijheid is.

  7. Omgaan met weerstand

  Uitdagingen
  De onzichtbare gevangenis
  Valse hoop
  Rust en kracht

  Dit hoofdstuk gaat over de uitdagingen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Reken af met weerstand, excuses maken, uitstellen, valse hoop, slechte gewoonten en geniet van het leven.

  8. Groeien

  In een notendop
  Dromen van geluk
  Met vallen en opstaan

  De belangrijkste aandachtspunten worden in dit hoofdstuk beschreven. Daarnaast worden persoonlijke groei en de zoektocht naar levensgeluk belicht.
 • Reviews (8 uit 2 reviews)

  19-12-2013
  Geweldige tips tegen faalangst!
  Ik had vooral de neiging om bij conflicten met, in mijn ogen, negatieve mensen niet voor mijn mening uit te komen. Hierdoor kropte ik alles op en piekerde veels te veel over het aanpakken hiervan. Toen ik dit boek las herkende ik heel veel dingen die de schrijver ook had ondervonden en zijn inzichten /omgang hiermee heeft mij vrijwel direct geholpen. Het accepteren van het gevoel angst is een geweldig advies. Ook het buiten je conform zone begeven, het begrip extravert, lichaamstaal, de illusie van controle zijn zeer verhelderend omschreven. Het resultaat voor mij is dat ik het een stuk makkelijker vind om vreemde mensen aan te spreken, conflicten op mijn werk na 12 jaar eindelijk durf te benoemen en mijn mensenkennis heb vergroot. Michel, je hebt mijn leven (en mijn gezin) verrijkt. Heel veel dank hiervoor.

     zeer duidelijk en motiverend
     uit eigen ervaring geschreven
     had nog uitgebreider gemogen

  Geplaatst door uit heerhugowaard , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-11-2013
  Meer inzicht waar angst vandaan komt!!!!
  Goed en makkelijk boekje voor iedereen om te lezen. Er wordt goed in uitgelegd waar angst vandaan komt en meerdere soorten angst komen aan bod. Er worden een aantal hulpmiddelen aangeboden als tip en kan ik zeer waarderen. Had wel wat meer diepgang verwacht maar toch heel waardevol en ga alle tips zeker toepassen.

     Goede analyse van angst.
     Goede tips om er mee om te gaan.
     Meer diepgang verwacht.

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 7 uit 10

€ 16,95

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Controle leidt tot angst

Anne is een jonge ambitieuze vrouw. Ze werkt mee aan een belangrijk project voor haar werkgever en samen met haar teamleden en de grote baas zit ze in een vergadering. Alles lijkt soepel te gaan, totdat er onverwachts een lastige vraag wordt gesteld over een gedeelte van het project waarvoor Anne de verantwoording heeft gekregen. Alle ogen zijn ineens op Anne gericht en het angstzweet breekt haar al uit. Haar hart begint sneller te kloppen, haar gezicht wordt rood en met een schuw stemmetje geeft Anne antwoord op de vraag.

Spreekangst en blozen is voor veel mensen een reëel probleem. We willen graag presteren en zelfverzekerd overkomen, maar blozen en angst staan ons hierbij in de weg. Wanneer we bijvoorbeeld voor een groep mensen spreken dan moeten we van ons zelf goed overkomen om de juiste indruk te maken en succes te hebben. Dit ‘moeten’ noem ik een controlegedachte.

Controlegedachten zijn gedachten waarmee je controle (invloed) probeert uit te oefenen over iets waarover je helemaal geen controle hebt. Als jij je bijvoorbeeld zorgen maakt over wat andere mensen van je denken dan ben je bezig om mentaal controle (invloed) uit te oefenen over iets waarover je helemaal geen controle hebt.

Het uitoefenen van controle leidt tot angst, want controle zorgt ervoor dat we ons zelf negatieve vragen gaan stellen. Wat als ik een rode kop krijg tijdens de vergadering? Wat als ik niet kan slapen? Wat als ik faal? Wat als ik niet uit mijn woorden kom? Allemaal negatieve gedachten die in je opkomen wanneer je iets moet van jezelf (controlegedachte). Controle uitoefenen kun je vergelijken met je druk of zorgen maken. Je druk of zorgen maken over wat andere mensen van je denken is echter volkomen zinloos als je bedenkt dat je helemaal geen controle hebt.

Een artiest kan een geweldige voorstelling geven en toch zullen er altijd mensen zijn die de voorstelling niet geweldig vonden. De artiest kan hier niets aan doen, want geen enkele artiest heeft controle over wat andere mensen denken. Natuurlijk kan de artiest het publiek tevreden stellen door de mensen te geven wat ze verwachten, maar controle over de meningen van de mensen in het publiek heeft de artiest niet. Critici zullen er altijd zijn, want mensen hebben nu eenmaal verschillende meningen.

Het gaat bij controle uitoefenen niet alleen over wat andere mensen denken of vinden. Een mens kan zich zorgen maken over van alles en nog wat. Marcel maakt zich bijvoorbeeld druk over een belangrijk examen. De avond voor het examen gaat Marcel op tijd zijn bed in, want de volgende dag moet hij fit zijn. Na twee uur woelen in zijn bed slaapt hij nog steeds niet en Marcel begint zich zorgen te maken dat hij morgen niet fit genoeg zal zijn voor het examen. De zorgen nemen toe naarmate het later wordt en Marcel baalt dat hij nog zo laat wakker is. De volgende morgen staat Marcel vermoeid op en later die ochtend begint hij slecht uitgerust aan het examen.

We hebben in de situatie van Marcel wederom met controle te maken. Marcel moet van zichzelf fit zijn voor het examen en daarom probeert Marcel tevergeefs controle uit te oefenen over het moment van inslapen. Je druk of zorgen maken over slapen is echter volkomen zinloos als je bedenkt dat je helemaal geen controle hebt over het moment van inslapen. We kunnen gaan liggen in bed, maar we bepalen niet wanneer we in slaap vallen.

Ironisch aan de situatie van Marcel is dat hij zichzelf juist wakker houdt, omdat hij zich zorgen maakt over het slapen. In weekenden of tijdens een vakantie heeft Marcel geen problemen met slapen, omdat hij zich dan niet druk maakt over het slapen. Zonder controlegedachten heeft Marcel geen problemen met slapen. Marcel creëert dan ook zijn eigen slaapprobleem.

Meer lezen? Een verkorte versie is te downloaden via www.faalangstgids.nl ×
SERVICE
Contact
 
Vragen