Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het Maakt Je Hand Langer
  Het Maakt Je Hand Langer (boek)
 • Cover Trom P.
  Trom P. (boek)

PAPA, MAAR NOG NIET DE MIJNE

René Eijsermans • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De auteur vertelt het verhaal over zijn vader, in de periode dat die nog een ander gezin had, toen hij ineens, op 29 oktober 1944, in één enkele fatale klap, van zijn vrouw, zijn twee nog jonge kinderen, zijn vader en zijn schoonzus werd beroofd. Ze woonden allemaal in hetzelfde huis, in Blerick, bij Venlo, toen de Geallieerde bommenwerpers voor de zoveelste keer een poging deden de Maasbruggen te vernietigen om zo de Duitsers tegen te houden. Dat hij als enige overbleef, was te danken aan het feit dat hij juist bezig was het dak van zijn huis te repareren, dat de dag ervoor schade had opgelopen.
  Het verhaal slingert zich rondom die fatale dag. Eerst de hoop dat de oorlog snel voorbij zal zijn; de Duitsers zijn immers allemaal op de vlucht begin september van dat jaar. Dan de ontnuchterende ommekeer; de oorlog komt aan huis: de mensen zijn genoodzaakt om dagen achtereen onder de grond te leven vanwege het gevaar. En dan, als alles voorbij is, alles kapot en je alleen over blijft. Wat dan? Hoe voelt dat?
  Dit boek, ook zeer geschikt voor de jeugd, beschrijft deze uiterst turbulente periode in de vaderlandse geschiedenis van heel dichtbij. (3e, herziene druk met EXTRA GROTE LETTER)
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : Bravo Donkeyman
  ISBN : 9789090329338
  Datum publicatie : 02-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

En dan ineens begint alles weer van voren af aan!
De sirenes beginnen weer te loeien en bij de brug worden de kanonnen weer omhoog gedraaid. En alweer dat lage, dreigende gebrom in de verte. Wat is dat eng, wat is dat eng! We zien elkaar weer allemaal terug in de schuilkelder, iedereen op hetzelfde plekje als vanochtend, ook weer in diezelfde krampachtige houding.
Alleen oom Leo ontbreekt. Waar zou die zijn? Tante Jet heeft zich dat al tientallen keren afgevraagd de afgelopen uren. De onbekende vrouw knielt weer en bidt.
Dit keer is het nog veel en veel erger. De muren schudden niet alleen, ze bewegen ook. Iedereen ziet het en ook de mannen beginnen nu te schreeuwen van angst. Het papiertje waarop het gebed staat, wat de vrouw zo zorgzaam heeft opgehangen, fladdert naar beneden. Dat gebeurt geruisloos maar voor ons allemaal is het een klap. Dit gaat niet goed betekent het! Het fluiten blijft maar aanhouden en de explosies komen steeds dichterbij.
Opeens een reusachtige dreun, gekraak boven onze hoofden. Stenen rollen uit de muur op de plek waar papa en opa aan het breken zijn geweest. Alles lijkt in te storten. Een paar van de blikken met bonen die papa en opa op straat hebben gevonden en hier in de kelder op de plank hebben gezet, vallen tussen ons in. Die hadden we ook op ons hoofd kunnen krijgen! Het elektrische licht bij de zoldertrap flikkert en geeft dan definitief de geest. Dat maakt alles nog erger.
Tante Jet springt op en ook de vrouw en de buren doen dat. Ze lopen naar de trap. Ze willen naar boven, maar opa houdt ze tegen.
“Hier blijven,” klinkt het als een bevel, “Jo, help eens mee om ze tegen te houden. Jullie kunnen niet naar boven, het is nog steeds bezig.”
“Ik moet, ik moet!” schreeuwt tante Jet, “ik moet naar Leo. Ik wil weten waar die is,” en ze probeert zich te ontworstelen aan papa’s ijzeren greep. Maar dat lukt niet.
Uiteindelijk geeft ze het op en terwijl er opnieuw een serie bommen valt en de muren weer bewegen, laat ze zich snikkend vallen op een van de matrassen. De rest aarzelt nu ook onder aan de trap. Ze komen tot bezinning en blijven staan. Dat gebeurt allemaal in de duisternis, die maakt dat alle geluiden nog erger lijken dan ze al zijn. Dan, een enorme explosie, heel dichtbij. En even later dringt er een vieze scherpe geur de kelder binnen. Iedereen begint te hoesten en hapt naar adem. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen