€ 16,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Vijf jaar wittebroodsweken
  Vijf jaar wittebroodsweken (boek)

Parkinson in pen en penseel

Gerda Neefjes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In "Parkinson in pen en penseel" schrijf en teken ik hoe het is om te ontdekken dat mijn hersenen haperen. Ik blijk de ziekte van Parkinson te hebben, iets waar ik niet op zat te wachten. Ik hou niet van stijf, traag en onhandig en nu word ik het alle drie!

  Ik blijk nog wel met pen en penseel overweg te kunnen en begin met het vullen van een schetsboek. Misschien om het allemaal te kunnen bevatten, of om niets te vergeten. En om het naderende verval goed in de gaten te houden, dat ook.

  Links schrijf ik een stukje tekst en rechts maak ik daar een tekening bij. Of andersom. Daarbij gaat het niet uitsluitend over het hebben van Parkinson, maar ook over tekenen, kunst, werk, vakantie en vriendschap. Zo ontstaat letterlijk en figuurlijk een kleurrijk verhaal.

  "Het is verrassend, informatief, mooi, ontroerend en grappig! Wat wil je nog meer?"
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 144
  Uitgeverij : Gerda Neefjes
  ISBN : 9789082988802
  Datum publicatie : 01-2019
 • Inhoudsopgave
  Schetsboek, 144 bladzijden. De helft bestaat uit tekeningen in inkt en waterverf en de andere helft uit handgeschreven tekst.
 • Reviews (8,5 uit 13 reviews)

  13-05-2021
  Ontroerend mooi!
  Een boeiend en ontroerend boek van A tot Z, door de stijl van het schrijven en mooie lay-out en de vele kunstzinnige illustraties. Duidelijke informatie over Parkinson en waar de auteur tegen aan loopt (door de ziekte) in haar leven en het is eigenlijk ook ondanks alles toch hoopvol. En meermaals toverde de schrijfster een glimlach op mijn gezicht bij het lezen.

     Een aanrader en les in levenskunst!
     Opzet verhaal en eigen illustraties

  Geplaatst door uit Antwerpen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  11-05-2019
  Zeer herkenbaar
  De schrijfster geeft een zeer herkenbare en zeer goed leesbare inkijk in haar leven de eerste jaren na de diagnose. Overigens: ze kiest ervoor om medicatie zo lang mogelijk uit te stellen. Dat verdient als persoonlijke keuze respect, maar er is steeds meer bewijs dat je als patient veel kwaliteit van leven kunt winnen door op tijd met medicatie te beginnen.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-03-2019
  Bijzondere kennismaking met Parkinson.
  Het boek laat je niet alleen meeleven met de carrousel aan gevoelens en de beleving van iemand die gaandeweg zelf de ziekte blijkt te hebben. Het is ook heel mooi getekend door de schrijfster zelf, waardoor het toch nergens zwaar is en laat zien hoe ze er het beste van maakt.


  Geplaatst door uit Drenthe , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  04-03-2019
  Serieus en grappig
  Overvallen door een ziekte, bijzonder om te lezen hoe dit binnenkomt en ervaren wordt.

     Prettige uitstraling, in één keer u

  Geplaatst door uit Hilversum , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-02-2019
  Nare ziekte
  Het is een vreselijke aandoening in veel gradaties. Voor iedereen zijn de symptomen anders, maar wel heel herkenbaar...Het is prachtig omschreven met hele mooie tekeningen. Heel veel sterkte voor de Schrijfster.. Hartelijke groet, Gerda Hoogland


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-02-2019
  Indrukwekkend mooi
  Prachtig boek ; bevat alle aspecten van het leven en met humor geschreven en getekend. Mooie afwisseling tussen schilderingen en tekst...... Echt de moeite waard!!!!


  Geplaatst door uit Laren , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-02-2019
  Geweldig indrukwekkend boek
  Ik heb het boek in één keer uitgelezen was zeer indrukwekkend.vond het knap van de schrijfster dat ze op deze manier het verloop van haar ziekte heeft kunnen verwoorden. Ook de schetsen was ik van onder de indruk.


  Geplaatst door uit Benningbroek (Noord-Holland) , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  08-02-2019
  Indrukwekkend
  Diep onder de indruk van dit boek. Gerda neemt je mee in haar leven na de diagnose Parkinson. Zij doet dat met humor en creativiteit, wat een prachtige illustraties. Ik heb het boek in 1 avond uitgelezen en hoop dat zij nog een derde boek kan uitgeven.


  Geplaatst door uit Schoorl , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  08-02-2019
  Prachtig boek
  Heel mooi beschreven, ontroerend en persoonlijk. Prachtige tekeningen. Leest makkelijk. Afwisselend. Aanrader! Geeft een ander beeld op Parkinson waar niet veel mensen bij stilstaan.

     Leest prettig
     Mooie, passende tekeningen

  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-02-2019
  Hoe zou het zijn om Parkinson te krijgen ?
  Boek geeft een openhartige inkijk in het leven van Gerda die op relatief jonge leeftijd Parkinson blijkt te hebben. Ze neemt je op indrukwekkende en openhartige wijze mee in haar leven, in wat ze meemaakt, waar ze tegen aan loopt en hoe ze het ervaart. Omdat Gerda staat voor ons allemaal, het had ons tenslotte ook kunnen overkomen, grijpt het je aan. Ben alles behalve een lezer van boeken maar heb dit boek in 1x uitgelezen. Ron Zuurbier

     Toegankelijk
     Openhartig
     Geen

  Geplaatst door uit Heiloo , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-01-2019
  Raak
  Dit raak geschreven boekje geeft een inkijk in het chronologisch verloop van het begin van de ziekte van Parkinson, de groeiende klachten, de impact op de dagelijkse routine - die verdwijnt, en de twijfels over de toekomst. Maar het is geen litanie van ellende, want het leven gaat door en de positieve dingen worden ook benoemd. De tekeningen begeleiden en benadrukken de tekst op een fleurige manier, het gedachtenpietje hupt er met een verluchtigend commentaar tussendoor. Al met al een informatief en toegankelijke kennismaking met de ziekte van Parkinson.

     Toegankelijk en overzichtelijk

  Geplaatst door uit Nibbixwoud , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  25-01-2019
  prachtig
  een prachtig boek, waarin duidelijk staat hoe alles in zijn werk gaat en ging. Heel moedig om zo'n boek te maken en zelf uit te geven. Echt een boek om te lezen, te bewonderen en in de kast te hebben.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-01-2019
  Indrukwekkend
  De vorm waarin het boek gegoten is, is erg goed. De lezer wordt deelgenoot gemaakt van het innerlijke en uiterlijke proces van de auteur, op een manier die erg aanspreekt. De tekeningen zijn fraai en de humor die er doorheen straalt (met dat vogeltje) zorgt voor een relativering die me vaak deed glimlachen, terwijl eigenlijk een heel serieus en droevig thema van aftakeling wordt beschreven. Kortom, het is zowel voor 'medeslachtoffers' als voor 'leken' de moeite waard om te lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 16,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen