Niet leverbaar

×

€ 45,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Handboek groepsdynamica

Jan Remmerswaal • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie tussen psychologie en sociologie neemt de groepsdynamica een unieke plaats in binnen de sociale wetenschappen.
  Dit boek behandelt de hoofdthema's uit de groepsdynamica. Een selectie hieruit: niveaus en interventies in groepen, groepsvorming, groepsontwikkeling, communicatie, feedback, groepsprocessen, besluitvorming, conformiteit, groepsnormen, groepsidentiteit, situationeel leiderschap, het functioneren van teams. Daarbij worden er op systematische wijze verbindingen gelegd met de praktijk.

  Dit boek is bestemd voor mensen die professioneel met groepen werken of daartoe in opleiding zijn.

  Jan Remmerswaal (1945) is sociaal-psycholoog. Als opleider, trainer, docent en adviseur is hij de afgelopen dertig jaar betrokken geweest bij een groot aantal opleidingen en cursussen in het Hoger Onderwijs (zowel universitair onderwijs als hbo) en binnen bedrijfsgerichte opleidingen. Zijn belangstellingsgebieden betreffen groepsdynamica, teambuilding, begeleiding van groepen, veranderingsmanagement, coaching, counseling, supervisie en intervisie. Hij publiceerde een groot aantal artikelen op het terrein van groepen en begeleiden van groepen, en negen boeken, waaronder de drie delen 'Groepsdynamika deel I: Inleiding, deel II: Kommunikatie, en deel III: Groepsontwikkeling'. Hij is ook hoofdredacteur van het tijdschrift 'Werken Leren en Leven met Groepen'.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 159mm x 243mm
  Aantal pagina's : 402
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789024418121
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 45,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen