€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Procreate 5 Handleiding

Tekenen op de iPad

Stefan de Groot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Procreate 5 Handleiding’ is het meest uitgebreide Nederlandstalige boek over Procreate 5. Apps zijn steeds in ontwikkeling, Procreate is daar geen uitzondering op. In dit boek staat ook een link naar alle updates binnen Procreate 5. Met het aanschaffen van dit boek krijg je de lessen over de updates er dus gratis bij. Procreate is de beste tekenapp voor de iPad die gebruikt wordt door professionele illustratoren en kunstenaars. Als je de app eenmaal hebt aangeschaft in de AppStore dan zijn daarna alle updates gratis.

  Leer hoe je een canvas kan aanmaken om direct te tekenen. Leer hoe je de tekening kan opslaan, delen en uitprinten. Leer hoe je met behulp van de Drawing Guide tekeningen kan maken in een 1, 2 en 3-punts perspectief, of zelfs Mandela’s. Maak gebruik van lagen om een schilderij in diepte te brengen. Gebruik meer dan 300 brushes om te tekenen met potlood, olieverf, pastel, aquarel, gouache en acryl verf. Maak je eigen penselen. Leer hoe je nauwkeurige selecties kunt maken en de afbeeldingen kan transformeren, roteren en zelfs in perspectief slepen. Maak gebruik van het kleurenmenu en kies harmonieuze kleurcombinaties met Color Harmony. Leer hoe je een afbeelding met behulp van filters en effecten kan aanpassen. Zoek alle functies van Procreate in de handige index. Per hoofdstuk kan je via een QR-code gratis online uitleg video’s bekijken.

  Over de auteur
  Stefan de Groot is een Nederlandse multimedia kunstenaar met meer dan 25 jaar ervaring in het digitaal schilderen. Hij exposeert in musea met iPad kunst. Hij heeft meer dan 400 video tutorials gemaakt over digitaal tekenen in Procreate op zijn YouTube kanalen Stayf Draws en Stefan Tekent. De video’s zijn meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. Wereldwijd volgen professionele tekenaars zijn tutorials om de stap van het tekenen op papier naar het tekenen op de iPad te maken. Apple nodigde hem uit om in de Apple Store Amsterdam een presentatie te geven over het tekenen op de iPad. Eerder schreef hij al succesvolle boeken over Procreate 3 en Procreate 4.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 128
  Uitgeverij : Creative Cave Publishers
  ISBN : 9789491733215
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk 1 Snel aan de slag met Procreate
  Hoofdstuk 2 Gallery
  Hoofdstuk 3 Canvas & Brushes
  Hoofdstuk 4 Teken, Veeg, Gum en Vormen
  Hoofdstuk 5 Layers
  Hoofdstuk 6 Kleur
  Hoofdstuk 7 Gebaren
  Hoofdstuk 8 Actions
  Hoofdstuk 9 Adjustments
  Hoofdstuk 10 Selecteren & Transformeren
  Hoofdstuk 11 Snelkoppelingen & Apple Pencil
  Procreate 5 Updates
  Index
 • Reviews (9,2 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  31-01-2024
  Heel fijn boek
  Lekker boek om zeker als naslag te gebruiken! Heb al enige tijd het programma Procreate en wilde eigenlijk toch wel weten of ik alle tools en trics kende en gebruikte. Nee dus! Het boek Procreate Handleiding laat mij zien dat het fijn is een naslagwerk onder handbereik te hebben. En nu maar hopen dat ik alle handigheidjes ook kan onthouden! Maar....ik heb gelukkig altijd een naslagwerk bij de hand!!!!


  Geplaatst door uit Apeldoorn , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  14-09-2022
  Duidelijk en overzichtelijk lesboek
  Als computerleek heb ik heel veel aan deze handleiding! Super duidelijk, overzichtelijk en makkelijk te volgen. Een aanrader!


  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-04-2022
  procreate 5 handleiding
  Een goed duidelijk boek.


  Geplaatst door uit utrecht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  14-03-2021
  1. boek Procreate 5 Handleiding
  Goed boek. Stap voor stap een duidelijke uitleg.


  Geplaatst door uit Leeuwarden , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  07-12-2020
  Super handleiding !!!
  Wat een super fijn boek deze nieuwe handleiding voor "Procreate 5". Nu hoef ik minder vaak op internet te zoeken naar video's en beschrijvingen voor het werken met dit tekenprogramma. Aan de hand word je meegenomen door Stefan de Groot. Je kan een hoofdstuk lezen en tegelijkertijd de video afspelen waar hij alles in voordoet. Heel hartelijk bedankt Stefan de Groot voor het schrijven van dit boek.

     Duidelijk geschreven.
     Video\'s met uitleg.

  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  23-11-2020
  Procreate 5
  Duidelijk geschreven boek met goede afbeeldingen om snel met Procreate aan de slag te kunnen. Duidelijke communicatie van verkoper en snel geleverd.


  Geplaatst door uit Apeldoorn , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Procreate 5 Handleiding’ is de ultieme gids om alles over deze iPad teken- en schilderapp te leren. In dit boek kan je alles op je gemak nalezen en opzoeken in de Index. Procreate ziet er simpel uit met de heldere interface, maar onder alle buttons zijn veel handige functies te vinden.

Dit boek is gemaakt met Procreate versie 5.0.7. Check of je de laatste versie van Procreate hebt. Je kan de versie van Procreate bekijken als je linksboven op Procreate tikt. In het scherm zie je welke versie van Procreate je hebt. Tik rechtsboven op het kruisje om terug te gaan naar het beginscherm van Procreate. Om Procreate 5 te installeren op je iPad heb je iPadOS 13.2.3 nodig of hoger. Check dus welke versie van iPadOS op je iPad staat. Ga naar de Settings van je iPad en tik op Software Update en installeer de laatste versie van iPadOS. Tik vervolgens op de AppStore app en tik rechtsboven op je profiel. Je ziet een nieuw scherm. Veeg naar beneden om te kijken of er een update is.

Opslaan
Voordat je de update naar Procreate 5 maakt is het altijd verstandig om alle afbeeldingen, brushes en kleur swatches op te slaan in de Cloud. Met de meeste updates blijven al je afbeeldingen en brushes en kleur swatches bewaard, maar het is altijd goed om een back-up te maken van je werk.

Video links
Voor dit boek heb ik ook video’s gemaakt van de hoofdstukken, waarin Procreate 5 wordt uitgelegd. Elk hoofdstuk begint met een QR-code. Als je op de iPad of iPhone de camera app opent en de camera op de QR-code richt, dan wordt er een link gemaakt naar de video. De video wordt vervolgens geopend op jouw iPhone of iPad in Safari. Met het kopen van dit boek heb je dus twee vliegen in één klap. Procreate is steeds in ontwikkeling. Achterin het boek staat een link naar alle versie updates binnen Procreate 5. Op die manier blijf je op de hoogte van alle aanpassingen en nieuwe functies van Procreate 5.

Veel plezier met het ontdekken van deze bijzondere teken app.


Stefan de Groot ×
SERVICE
Contact
 
Vragen