€ 32,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D

Sanne E. Vink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Protocollaire CGT-behandeling voor cliënten met AD(H)DLevert een integratief ADHD-model waarin AD(H)D-symptomen verklaard worden (ipv beschreven)Met online videomateriaalMet apart werkboek voor de cliënt

   Dit behandelprotocol is bedoeld voor professionals binnen de ggz die volwassenen met AD(H)D behandelen. Het helpt om de meest voorkomende problemen aan te pakken waar zij dagelijks tegenaan lopen, bijvoorbeeld bij het plannen, organiseren en opruimen. Het uitgangspunt van Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D is dat het veranderen van disfunctionele gedachten noodzakelijk is voor het aanleren van vaardigheden. Door het aanpassen van deze gedachten wordt de weg voor cliënten vrijgemaakt  om succesvol te zijn in het aanpakken van taken en het organiseren van het leven. Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D heeft twee unieke eigenschappen. Allereerst zijn er meerdere disfunctionele gedachten geïdentificeerd die specifiek bij volwassenen met AD(H)D voorkomen en die het aanleren van vaardigheden belemmeren. Tot dusver richten behandelingen zich voornamelijk op psycho-educatie en het aanleren van vaardigheden. Een ander uniek punt is dat dit behandelprotocol de AD(H)D-symptomen inzet als meetinstrument om overprikkeling te verminderen en voorkomen.Cognitieve gedragstherapie bij volwassenen met AD(H)D  is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. Filmpjes met voorbeelden van de therapiesessies zijn online te raadplegen. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.

  Voor de cliënt is er het bijbehorende werkboek Los van de chaos.Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 240mm
  Aantal pagina's : 101
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036824804
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 32,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen