Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 21,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Puppy ik heb je lief! - van pup tot puber

waarom het creëren van basisveiligheid belangrijker is dan het aanleren van gehoorzaamheid

Helena Schmets • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In bijna alle boeken staat beschreven dat men de pup van begin af aan de baas moet blijven. Om de puppy meteen te laten gehoorzamen, moet je vooral meteen aan een puppy cursus deelnemen. Tot grote spijt van de schrijfster leert men daar nog teveel de puppy te overheersen, corrigeren en modelleren. Door de enorme ervaring die de schrijfster met duizenden honden in de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan, komt zij tot een andere, tegenovergestelde visie en manier van omgaan met de pup dan gebruikelijk is. In dit boek laat ze je zien hoe de reguliere adviezen averechts kunnen werken en vooral laat zij zien hoe het anders kan! Een puppy in de bloei en het kwetsbaarste deel van zijn leven, op weg naar zijn volwassenheid. Een puppy met een nieuwe kans op een mooi leven samen met jou. Het boek bevat veel praktische informatie en tips!
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 154mm x 240mm
  Aantal pagina's : 102
  Uitgeverij : Colour of Dogs
  ISBN : 9789081025621
  Datum publicatie : 02-2017
 • Inhoudsopgave
  Onvoorwaardelijke liefde

  Voorwoord
  -Liefde
  -Het belang van basisveiligheid
  -De rol van moeder
  -De veilige thuishaven
  -Een goede start

  Socialisatie
  - Hoe doe je het goed?
  - Op gehoorzaamheidscursus of toch maar beter niet?
  - Samenvatting en extra tips

  Communicatie tussen mens en hond
  - Grommen en bijten
  - Grenzen stellen in plaats van straffen
  - Wat aandacht krijgt groeit
  - De hond als spiegel
  - De wandeling

  Praktische tips: Voeding, vaccinaties, verdedigen prooi, auto, andere honden, aaien, bezoek, kinderen, opspringen, zindelijkheid, gekke vijf puppy minuten

  Puber puppy

  Fabel

  Dankwoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 21,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Af, zit, aan de voet en volg kan altijd nog geleerd worden. De vraag is of het toegevoegde waarde heeft voor de pup. Het is net als rekenwerk bij kinderen. Rekenen en kunstjes zijn altijd, ook later, aan te leren. het creëren van een veilige levensbasis kan niet later "aangeleerd" worden, dat kan alleen NU. Nu, omdat de pup nog pup (een hondenbaby) is en aan het begin van zijn nieuwe leven staat. Een goede basisveiligheid is het begin van het leven.

Ga zeker de eerste nachten, liever nog de eerste weken, bij hem slapen of neem de pup mee naar de slaapkamer. Zet hem in een doos of bench naast je bed. Of leg je matras beneden bij hem. Komt hij bij je liggen, prima! Hij wil niet de baas worden. Daar is hij niet mee bezig. Hij zoekt warmte, geborgenheid, veiligheid. Geef hem deze en vertrouw!

Boeken leren ons dat de pup moet socialiseren tussen de acht en zestien weken, dat je meteen naar een cursus moet en dat de pup in deze periode het liefste de hele wereld gezien moet hebben, wil je het goed doen. Niets is minder waar! De pups krijgen al deze indrukken niet verwerkt en worden er alleen maar zenuwachtig en gestrest door. veel pups die op deze manier zijn grootgebracht komen overprikkeld en nerveus bij de schrijfster op het spreekuur als ze tussen de tien en zestien maanden oud zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Lees verder in het boek hoe je dan kunt doen.

De puber:
Geef de puberhond onvoorwaardelijke liefde. lach om zijn streken en doe samen met hem oefeningen die hij goed beheerst en plezier aan beleefd. Hoe eenvoudig ook. Bezigheden die hij goed kent geven hem zelfvertrouwen en versterken de verbinding.
Een puber is niet lastig om je tot last te zijn. Een puber moet lastig zijn en fouten kunnen maken om zijn eigen weg te vinden. Je stelt liefdevolle grenzen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen